Voihan torttu taas!
Mieleni teki joulutorttuja, joten tilasin muiden ruokaostosten mukana viidensadan gramman torttutaikinalevypaketin. Jotenkin näppäilin ihan mitä sattuu, ja nyt minulla on puolitoista kiloa torttutaikinaa. On vain yksi syöjä, eikä ole pakastinta. Kuinka kauan valmiit joulutortut säilyvät?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Nehän säilyy siihen asti kun syöt ne tai heität roskiin. Anna naapurille jos et itse tarvitse.
Kyllähän torttutaikinapaistos härskiintyy ja homehtuu jossain vaiheessa. Olenkin kysymässä juuri sitä, miten kauan ne säilyvät niin, etten saa niistä ruokamyrkytystä. Pari päivää? Viikon?
Ap
Tyhmästä päästä kärsii jo vauvapalsta!
Itse tuossa tilanteessa tekisin osasta takinalevyjä lihapasteijoita välipalaksi / illalliseksi / lounaaksi. Sillä tavalla saisi taikinalevyjä hyödynnetyiksi suolaisena ruokana.
Sitä en osaa arvioida, kuinka nopeasti torttutaikinaleivonnainen menee syömäkelvottomaksi.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Laita torttutaikinapaketti jääkaappiin ja lappu päälle "älä koske" niin varmaan mies on huomiseen mennessä syöny kaiken.
Muutaman päivän säilyy. Mausta huomaa, jos ei enää ihan niin hyvää. Ei ne heti silti ole vielä pilalla.
Tee jotain kivaa suolaista ja pistä jääkaappiin. Juurikin pasteijoita tmv. ja ilahduta vaikka naapuria tortuilla!
Voihan niitä levyjä käyttää vaikka pizzapohjiksi, jos ei muuta keksi. Itse kaulin usein levyn vielä isommaksi, levitän luumuhillon päälle, rullaan, viipaloin ja paistan uunissa. Niistä tulee ihan hyviä pikkuleipiä kahvin kaveriksi.
Onpa täällä erikoinen meno. Ei ole miestä. En ole koskaan tehnyt torttuja olosuhteissa, joissa ei ole pakastinta. Katsoin valmistajan nettisivuilta tuotekuvauksen, mutta tätä säilyvyyttä ei ole mainittu. Miten tuohon yksinkertaiseen kysymykseen voi olla niin vaikea vastata?
Ap
Voisin kyllä lipoa sun torttua, vaikka olet ylipainoinen.
Vierailija kirjoitti:
Muutaman päivän säilyy. Mausta huomaa, jos ei enää ihan niin hyvää. Ei ne heti silti ole vielä pilalla.
Tee jotain kivaa suolaista ja pistä jääkaappiin. Juurikin pasteijoita tmv. ja ilahduta vaikka naapuria tortuilla!
OK, siis muutaman päivän. Se riittänee kyllä. Epäilytti tuo rasvan valltava osuus taikinassa. Kiitos asiallisesta vastauksesta. :)
Ap
kuka idiootti edes ostaa torttutaikinaa. Kauheeta kuraa. Ostan ainoastaan voitaikinaa.
Vierailija kirjoitti:
Onpa täällä erikoinen meno. Ei ole miestä. En ole koskaan tehnyt torttuja olosuhteissa, joissa ei ole pakastinta. Katsoin valmistajan nettisivuilta tuotekuvauksen, mutta tätä säilyvyyttä ei ole mainittu. Miten tuohon yksinkertaiseen kysymykseen voi olla niin vaikea vastata?
Ap
Tässähän on tilaisuus! Teet torttuja vähän enemmän ja tarjoat jollekin mukavalle miehelle. Kaksi kärpästä yhdellä tortulla!
Vierailija kirjoitti:
kuka idiootti edes ostaa torttutaikinaa. Kauheeta kuraa. Ostan ainoastaan voitaikinaa.
Mikä sai sinut uskomaan, että tuo mielipide on millään tavalla tarpeellinen?
Minkälaisella ihmisellä ei nykyaikana ole pakastinta?
Voit myös viedä ylimääräiset tortut vaikka työpaikallesi. Mutta itsekin tekisin tuossa tapauksessa torttujen lisäksi vielä suolaisia piirakoita.
Nehän säilyy siihen asti kun syöt ne tai heität roskiin. Anna naapurille jos et itse tarvitse.