Lohifileen sulatus
Eka kertaa pakastin lohen vakuumissa. Jostain luin, että se pitää sulattaa varoen, ettei saa botuliinimyrkytystä.
Ottaa pois siitä vakuumista, mutta pitääkö tehdä vielä muuta? Vai voiko pistää uuniin jäisenä?
Kommentit (6)
Jääkaappiin sulamaan omassa paketissaan.
Suolavettä 1:10 ja 20 minuuttia lohipala vedessä. Huuhdellaan, maustetaan (ei suolaa) ja paistetaan.
Eilen viimeksi savustin pakastefileen. Pöydällä pari tuntia, hienoa merisuolaa päälle ja 40min. sähkösavustimessa ja hyvää tuli
Vierailija kirjoitti:
Jääkaappiin sulamaan omassa paketissaan.
"Harvat ihmiset tiedostavat, että pakastetun kalan sulattaminen sen omassa pakkauksessaan lisää botulismin, eli Clostridium botulinum -bakteerin tuottamien myrkyllisten aineiden aiheuttaman sairauden riskiä."
www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/vakuumikalassa-piilee-vakava-terveys…
ei uuniin jäisenä koskaan. ensin sulatus
en tiedä tuosta vakuumista oikein, mutta lohifilee pitää kyllä sulatella kun ottaa pakkasesta ennen paistoa. ota lohifilee pakkasesta jääkaappiin sulamaan yön yli ja kun se on suurimmaksi osaksi sulanut, paista uunissa seuraavana päivänä eli itse laitan suoraan jääkaapista sulaneen kalan uuniin koska kalaa en uskalla pitää huoneenlämmössä ennen paistoa