Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lohifileen sulatus

Vierailija
22.11.2021 |

Eka kertaa pakastin lohen vakuumissa. Jostain luin, että se pitää sulattaa varoen, ettei saa botuliinimyrkytystä.
Ottaa pois siitä vakuumista, mutta pitääkö tehdä vielä muuta? Vai voiko pistää uuniin jäisenä?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

en tiedä tuosta vakuumista oikein, mutta lohifilee pitää kyllä sulatella kun ottaa pakkasesta ennen paistoa. ota lohifilee pakkasesta jääkaappiin sulamaan yön yli ja kun se on suurimmaksi osaksi sulanut, paista uunissa seuraavana päivänä eli itse laitan suoraan jääkaapista sulaneen kalan uuniin koska kalaa en uskalla pitää huoneenlämmössä ennen paistoa

Vierailija
2/6 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jääkaappiin sulamaan omassa paketissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolavettä 1:10 ja 20 minuuttia lohipala vedessä. Huuhdellaan, maustetaan (ei suolaa)  ja paistetaan.

Vierailija
4/6 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen viimeksi savustin pakastefileen. Pöydällä pari tuntia, hienoa merisuolaa päälle ja 40min. sähkösavustimessa ja hyvää tuli

Vierailija
5/6 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jääkaappiin sulamaan omassa paketissaan.

"Harvat ihmiset tiedostavat, että pakastetun kalan sulattaminen sen omassa pakkauksessaan lisää botulismin, eli Clostridium botulinum -bakteerin tuottamien myrkyllisten aineiden aiheuttaman sairauden riskiä."

www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/vakuumikalassa-piilee-vakava-terveys…

Vierailija
6/6 |
22.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei uuniin jäisenä koskaan. ensin sulatus