Sanokaa mikä on hyvää "international fingerfood"?
Päiväkotiin pitäisi viedä sellaista tarjottavaksi... Keksiskö joku suomalaista tai jotain muuta sormiruokaa mikä maistuu useimmille päiväkoti-ikäisille?
Kommentit (12)
Kääretortut valuvan kermavaahdon kanssa eivät ole mitään sormiruokaa! Hyvää lapsista varmaan, mutta sotku sen jälkeen jotain kammottavaa.
Minä tekisin pikkupitsoja tai pellillisen pitsaa, jonka leikkaan ruuduiksi. Kannattaa katsoa, että täytettä ei ole hervottomasti, ja leikattaessa palat pysyvät kasassa (ettei taas tule hervotonta sotkua).
Dipattavat jutut ovat kivoja, mutteivät nekään kauhean siistiä syötävää. Siinä on dipit pian pitkin lattioita ja lasten rinnuksia.
Jos pitsa ei nappaa, osta pieniä suolakeksejä ja tee päälle joku tahna, vaikka kinkusta (savulohi on ihanaa, muttei maistu kaikille lapsille) ja päälle voi tällätä vaikka palan paprikaa, neljäsosan kirsikkatomaattia tai rypäleen - pysyy paikoillaan, kunhan huolehdit, että tahna on tarpeeksi paksua, eikä valu. Yksinkertaisimmillaan tahnan saa sekoittamalla johonkin sopivaan tuorejuustoon silputtua kinkkuleikettä ja vaikkapa hitusen pieneksi rouhittua purjoa.
mozzrellA kurlku oliivi tomaatti tikut
Osta kääretorttua (ellet halua leipoa itse) ja leikkaa se siivuiksi, käännä kumolleen vadille, spruittaa päälle kermavaahtoa ja ripottele marjoja päälle :) Näyttää ainakin nätiltä ja uskon että lapset syö.
Nakkipasteijat, leikkaat suupalan kokoisiksi paloiksi.
Dippikipot! Kertakäyttösnapsilaseihin lusikallinen kermaviilidippiä pohjalle ja sinne pystyyn porkkana, paprika, kurkkutikkuja.
Tuosta termistä tulee mieleen se Hyacinth Bouquet (Bucket) ja kunnianhimoinen "Indoor/Outdoor Luxury Barbeque and Fingerfood Buffet"...
Pieniä coctail-karjalanpiirakoita. Lihapulla-viinirypäle-juustotikkuja vesimelonisiiliksi pisteltynä (tosin pitää olla sen verran isoja lapsia, ettei noita tikkuja tarvi sitten vahtia koko aikaa...). Pikkupizzoja/pellillisestä leikattuna pieniä neliöitä.
up