Kun ostat lihaa
Kommentit (15)
Viimeksi ostin porsaan kassleria - nyhtöpossu. Sitä ennen ostin naudan etuselkää (hereford) - pitkään haudutettu pata. Sitten ostin kokonaisen broilerin (yleensä ostan rintafilettä). Joskus ostan naudan ulko- tai sisäfilettä pihveihin. Kesällä porsaan ulko- tai sisäfilettä grilliin. Porsaan ribsejä ostan usein. Harvoin sisäelimiä. Joskus ostan ankkaa. Joskus naudan keittolihaa makuluulla. Jauhelihaa (mieluiten tuoreena jauhettu) lihapullin ja kastikkeeseen. Nkyisin ostan harvoin paistia, koska pidempään haudutettuna liha on parempaa, kun on rasvaisempaa
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 18:12"]Viimeksi ostin porsaan kassleria - nyhtöpossu. Sitä ennen ostin naudan etuselkää (hereford) - pitkään haudutettu pata. Sitten ostin kokonaisen broilerin (yleensä ostan rintafilettä). Joskus ostan naudan ulko- tai sisäfilettä pihveihin. Kesällä porsaan ulko- tai sisäfilettä grilliin. Porsaan ribsejä ostan usein. Harvoin sisäelimiä. Joskus ostan ankkaa. Joskus naudan keittolihaa makuluulla. Jauhelihaa (mieluiten tuoreena jauhettu) lihapullin ja kastikkeeseen. Nkyisin ostan harvoin paistia, koska pidempään haudutettuna liha on parempaa, kun on rasvaisempaa
[/quote]
Paitsi paahtopaisti. Sitä on usein. On hyvää, kun jää punakaksi
Rasvaisemmat ja halvemmat osat tuppaavat olemaan parhaan makuisia, pihvinä sitten filettä.
Halvinta, sitä meillä ostetaan. Kassleria tykkään käyttää, haluan grillata pihvit oikein kunnolla, joten tuppaa ulkofileet kuivahtamaan, ja muutenkin se maistuu mielestäni tiskirätille.
Yleensä en ole kateellinen, mutta nyt iski, kakkonen sanoo että pakastimessa liikaakin hirven lihaa, sitä jos mitä kaipaan täällä ulkomailla, voi sulla on kultaa kaapissa. Siis ihan hyväntahtoisesti täällä kadehdin.
Milloin mitäkin..... Vasikan sisäfileestä possun lapaan jossa luu ja nahka mukana.
Viimeksi ostin kanaa (ei broileria) koipireisinä ja rintaleikkeinä.
Syön vain jauhelihaa ja kanan filesuikaleita.
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 18:59"]
Milloin mitäkin..... Vasikan sisäfileestä possun lapaan jossa luu ja nahka mukana.
Viimeksi ostin kanaa (ei broileria) koipireisinä ja rintaleikkeinä.
[/quote]
Broileri on kanaa.
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 19:43"]
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 18:59"]Milloin mitäkin..... Vasikan sisäfileestä possun lapaan jossa luu ja nahka mukana.
Viimeksi ostin kanaa (ei broileria) koipireisinä ja rintaleikkeinä.
[/quote]
Broileri on kanaa.[/quote] Joo, mutta jotkut syö munakanojen lihaa, ei broilero-lintujen.
Naudan sisäfilee on parasta. Sitkaammstakin osista saa hauduttaen hyvää, mutta kyllä pihvi on aina pihvi.
Riippuu ihan käyttötarkoituksesta. Pakastimessa on hirveä liikaakin, siksi ostan lihaa vain johonkin erikoistarkoitukseen, ja siinä tapauksessa ostos on yleensä jotain pihviä: naudan filettä tai possunkyljystä, voi olla myös talouskyljys. Tai joulukinkku.