Paras tapa nauttia pekoni?
Lopetin sianlihan syönnin vuosia sitten terveyssyistä. Nyt ostin paketin pekonia (ainoa sian osa jota on ollut ikävä) ja haluan nauttia siitä viimeisen päälle niin, että saan siitä kaiken irti. En vaan osaa päättää mitä siitä tekisin. Auttakaa, mikä on paras tapa nauttia pekoni?
Kommentit (7)
Karjalanpiirakkaa ja pekonia uuniin, pannulla kananmunia. Voitele karjalanpiirakat ja laita siivu Emmentalia, Goudaa tai muuta hyvää juustoa ja siihen päälle pekoni taitettuna. Monesti teen tuollaisen sunnuntaisin. Lisäksi paistan kaksi tomaatinpuolikasta samalla maustaen ne pippurilla ja suolalla, mutta niiden on oltava yli tupla-aika uunissa. Nyt tuli nälkä...
Ihan vain ruisleivän ja sinapin kanssa. Paistetaan pekonit, ja vähän voi vaikka dipata sitä jälkiuunileipää siellä pannulla rasvassa. Päälle siivut ja se sinappi.
Hierase valkopippuria pintaan kumminkin puolin. Laita kylmälle pannulle ja maksimilämpö päälle. Kun pannu ritisee ekan kerran väännä puoliväliin. Tässä vaiheessa pieni sipaisu sudilla omenaviinietikkaa pintaan ja anna paistua haluttuun kypsyyteen. Itse pidän että jää pehmeäksi eli en paista rapeaksi. Lopuksi talouspaperille hieman jäähtymään ja syödään sellaisenaan tai tuoreen ruisleivän päällä.
Minusta pekoni onparasta, kun sen laittaa lihaperunalaatikkoon. Mieheni taas haluaa pekoninsa ehdottomasti voissa pannulla käristettynä häränsilmämunien kera.
Pyöräytä miehen kikkelin ympärille ja ime, miehesikin tykkää!
Uuniin, unohdat sen paketin ohjeet ja laitat 175-200c. Riippuu pekonista, toiset maistuu hyvältä leivän päällä. Aamupalaksi menee kananmunien kanssa.
Laita se suuhun, puresekele ja niele.