Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruokia jotka valmistuu kuin itsestään!

Vierailija
02.02.2015 |

Kaipaisin jotain helppoa einesten tilalle. Mitä nopeaa ja helppoa ruokaa saa valmistettua esim kun tulee töistä kotiin, tai jos ei kertakaikkiaan jaksa valmistaa ruokaa, tai jos on vaikka suurin osa ruuanvalmistus välineistä likaisina?

Kaipaisin kahdensorttisia reseptejä, toisia jotka valmistuu minuuteissa, ja sellaisia, joiden alkuvalmisteluissa ei mene aikaa (lihan paisto, vihannesten viipalointi ym), mutta saa paistua itsekseen vaikka tunnin.

Toivottavasti tuosta sepostuksesta nyt tajusi jotain, ja kiitos jo valmiiksi resepteistä!

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

 

Saa myös antaa muita vinkkejä arjen ruuanlaiton helpottamiseen (olen ihan tumpelo ruuanlaitossa, mutta yritän oppia). Esim kuinka, mitä ja kauanko valmiiksi viipaloituja vihanneksia voi säilöä, paistettua lihaa ym. Amerikkalaisista freezer mealeistakin olen kuullut, mutta meillä on hirmu pieni pakastin joka on jo melko täynnä, plus niissä resepteissä on yleensä jotain ainesosia joita en ole löytänyt lähimarketeista. -AP

 

Vierailija
2/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo mutta hidas: Esimerkiksi broilerin koipinuijat. Ne vaan heitetään uuniin ja annetaan olla tunti. Voi syödä pelkästään tai heittää uuniin mukaan jotain kasviksia (lyhyemmäksi aikaa). Vaikka kesäkurpitsan halkaistuna jos ei jaksa sitäkään pilkkoa. Tomaatit voi laittaa uuniin kokonaisina. Tai jos jaksaa pestä perunan niin laittaa sen tunniks uuniin tai viideksi minuutiksi mikroon niin saa uuniperunan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makaronilaatikon voi tehdä makaroneja etukäteen keittämättä. Riittävästi nestettä uunivuokaan, kuivat makaronit joukkoon, paistettu jauheliha sekaan.

Kinkkukiusaus on superhelppo ja nopea: kinkkusuikaleet ja perunasipulisekoitus vuokaan, ruokakermaa ja mausteita sekaan ja uuniin!

Vierailija
4/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anteeks mutta eikö teillä noi kinkkukiusaukset ja makaroonilaatikot ikinä ala tursuta korvista ?

Vierailija
5/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:44"]

Anteeks mutta eikö teillä noi kinkkukiusaukset ja makaroonilaatikot ikinä ala tursuta korvista ?

[/quote]

Jos käytössä on esimerkiksi 4-6 viikon kiertävä ruokalista, niin ei ala :)

Vierailija
6/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No nämä Saarioisten ruuat.

Vierailija
8/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:49"]

Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.

[/quote]

Lapsiko olet?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytä uunivuoka (n. 3/4, riippuen vuoasta) vedellä, laita sinne pohjalle riisiä, sitten kanafileet päälle ja katso, että vesi peittää ne. Laita yksi kanaliemikuutio veteen ja haluamasi mausteet.
Lisää haluamasi kasvikset (esim. herne-maissi-paprika, porkkana..)
Paista uunissa n. 225 asteessa ja katso ettei kana ehdi kuivua/palaa!
Jos et keksi miten maustaisit, niin tässä vähän hienostuneempi versio tuosta ruoasta ilman riisiä (keitä se sitten erikseen): http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/2014/10/kanafileet-uunissa.html?m=1

Vierailija
10/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menee vähän ohi tehtävänannon, mutta viikonloppuna tehtiin (so 2014`s) nyhtölihaa eli ylikypsää lammasta. Valmistelussa ei mene kuin hetki eli lihaan väri pintaan, liemi uuniastiaan ja liha muhimaan. Kypsentämisessä menee sitten muutama tunti, mutta se tulee itsestään. Tuota voi sitten syödä vaikka kolme päivää kun pientä annosta ei kannata tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta kaupan  lämmintiskiltä, ei tarvitse tehdä mitään.

Vierailija
12/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:02"]

Menee vähän ohi tehtävänannon, mutta viikonloppuna tehtiin (so 2014`s) nyhtölihaa eli ylikypsää lammasta. Valmistelussa ei mene kuin hetki eli lihaan väri pintaan, liemi uuniastiaan ja liha muhimaan. Kypsentämisessä menee sitten muutama tunti, mutta se tulee itsestään. Tuota voi sitten syödä vaikka kolme päivää kun pientä annosta ei kannata tehdä.

[/quote]

onpas nopsaa ja kätevää

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:58"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:49"]

Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.

[/quote]

Lapsiko olet?!

[/quote]

Menikö ohi? :)

Vierailija
14/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:03"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:58"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:49"]

Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.

[/quote]

Lapsiko olet?!

[/quote]

Menikö ohi? :)

[/quote]

Miten niin?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palapaisti. Tee iso annos kerralla.

Vierailija
16/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esimerkiksi padat/risotot ovat ihan käteviä. Itse kun laiskuus iski, keitin riisit, valutin veden pois, heitin sekaan herne-maissi-paprikan, sipulia ja kaupan kebablihaa (tuohon voi laittaa mitä tahansa, vaikka kinkkusuikaleita jne). Ei nyt mitään a la cartea, mutta kyllä sitä söi :D

 

Keitot yms. on varmaan jo itsestäänselvyyksiä, että niitä on helppo tehdä kerralla suurikin satsi. Niistä löytyy monia erikoisiakin reseptejä, ettei aina tarvitse esim. jauhelihakeittoa naamaansa vetää. 

 

Perunat kiehumaan, wok kasviksia ja lihakastiketta, simppeliä ja hyvää.

Vierailija
17/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos lehtipihvi maistuu, lihatiskiltä saa mielestäni myös valmiiksi hakattuja paloja (tai sitä voi pyytää, luulisin), sen kanssa kun tekee maustevoin ja lisukkeeksi kasviksia/salaattia/perunoita yms.

Vierailija
18/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:06"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:03"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:58"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:49"]

Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.

[/quote]

Lapsiko olet?!

[/quote]

Menikö ohi? :)

[/quote]

Miten niin?!

[/quote]

Siis meni ohi :)

Vierailija
19/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:03"]

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:02"]

Menee vähän ohi tehtävänannon, mutta viikonloppuna tehtiin (so 2014`s) nyhtölihaa eli ylikypsää lammasta. Valmistelussa ei mene kuin hetki eli lihaan väri pintaan, liemi uuniastiaan ja liha muhimaan. Kypsentämisessä menee sitten muutama tunti, mutta se tulee itsestään. Tuota voi sitten syödä vaikka kolme päivää kun pientä annosta ei kannata tehdä.

[/quote]

onpas nopsaa ja kätevää

 

[/quote]

Vastaa kuitenkin ap:n kysymyksessä kahteen kolmesta ongelmasta: helppo valmistaa, ei vaadi juurikaan välineitä. Lisäksi kannattaa huomioida, että samalla saa pariksi päiväksi mikrossa lämmitettävää ruokaa eli myös tosi nopeeta maanantairuokaa jos eka kerta on sunnuntaina.

Vierailija
20/48 |
02.02.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:40"]

Kinkkukiusaus on superhelppo ja nopea: kinkkusuikaleet ja perunasipulisekoitus vuokaan, ruokakermaa ja mausteita sekaan ja uuniin!

[/quote]

Kiusauksia voi muokata vaikka kuinka. Itse laitan aina perunasuikaleiden lisäksi pakastekasviksia (yleensä 50/50). Proteiinilisukkeena käytän kinkkua useammin kylmäsavulohta tai poron kylmäsavurouhetta (+ sieniä, niitä meillä on pakastimessa ja kuivattuna kaapissa syksyn sadosta). Joskus teen tofusta kun ei ole lihaa vaativia paikalla. Tofu kannattaa paistaa kyllä ensin niin se on kivempi syödä.