Ruokia jotka valmistuu kuin itsestään!
Kaipaisin jotain helppoa einesten tilalle. Mitä nopeaa ja helppoa ruokaa saa valmistettua esim kun tulee töistä kotiin, tai jos ei kertakaikkiaan jaksa valmistaa ruokaa, tai jos on vaikka suurin osa ruuanvalmistus välineistä likaisina?
Kaipaisin kahdensorttisia reseptejä, toisia jotka valmistuu minuuteissa, ja sellaisia, joiden alkuvalmisteluissa ei mene aikaa (lihan paisto, vihannesten viipalointi ym), mutta saa paistua itsekseen vaikka tunnin.
Toivottavasti tuosta sepostuksesta nyt tajusi jotain, ja kiitos jo valmiiksi resepteistä!
Kommentit (48)
Helppo mutta hidas: Esimerkiksi broilerin koipinuijat. Ne vaan heitetään uuniin ja annetaan olla tunti. Voi syödä pelkästään tai heittää uuniin mukaan jotain kasviksia (lyhyemmäksi aikaa). Vaikka kesäkurpitsan halkaistuna jos ei jaksa sitäkään pilkkoa. Tomaatit voi laittaa uuniin kokonaisina. Tai jos jaksaa pestä perunan niin laittaa sen tunniks uuniin tai viideksi minuutiksi mikroon niin saa uuniperunan.
Makaronilaatikon voi tehdä makaroneja etukäteen keittämättä. Riittävästi nestettä uunivuokaan, kuivat makaronit joukkoon, paistettu jauheliha sekaan.
Kinkkukiusaus on superhelppo ja nopea: kinkkusuikaleet ja perunasipulisekoitus vuokaan, ruokakermaa ja mausteita sekaan ja uuniin!
Anteeks mutta eikö teillä noi kinkkukiusaukset ja makaroonilaatikot ikinä ala tursuta korvista ?
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:44"]
Anteeks mutta eikö teillä noi kinkkukiusaukset ja makaroonilaatikot ikinä ala tursuta korvista ?
[/quote]
Jos käytössä on esimerkiksi 4-6 viikon kiertävä ruokalista, niin ei ala :)
Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:49"]
Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.
[/quote]
Lapsiko olet?!
Täytä uunivuoka (n. 3/4, riippuen vuoasta) vedellä, laita sinne pohjalle riisiä, sitten kanafileet päälle ja katso, että vesi peittää ne. Laita yksi kanaliemikuutio veteen ja haluamasi mausteet.
Lisää haluamasi kasvikset (esim. herne-maissi-paprika, porkkana..)
Paista uunissa n. 225 asteessa ja katso ettei kana ehdi kuivua/palaa!
Jos et keksi miten maustaisit, niin tässä vähän hienostuneempi versio tuosta ruoasta ilman riisiä (keitä se sitten erikseen): http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/2014/10/kanafileet-uunissa.html?m=1
Menee vähän ohi tehtävänannon, mutta viikonloppuna tehtiin (so 2014`s) nyhtölihaa eli ylikypsää lammasta. Valmistelussa ei mene kuin hetki eli lihaan väri pintaan, liemi uuniastiaan ja liha muhimaan. Kypsentämisessä menee sitten muutama tunti, mutta se tulee itsestään. Tuota voi sitten syödä vaikka kolme päivää kun pientä annosta ei kannata tehdä.
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:02"]
Menee vähän ohi tehtävänannon, mutta viikonloppuna tehtiin (so 2014`s) nyhtölihaa eli ylikypsää lammasta. Valmistelussa ei mene kuin hetki eli lihaan väri pintaan, liemi uuniastiaan ja liha muhimaan. Kypsentämisessä menee sitten muutama tunti, mutta se tulee itsestään. Tuota voi sitten syödä vaikka kolme päivää kun pientä annosta ei kannata tehdä.
[/quote]
onpas nopsaa ja kätevää
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:58"]
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:49"]
Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.
[/quote]
Lapsiko olet?!
[/quote]
Menikö ohi? :)
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:03"]
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:58"]
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:49"]
Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.
[/quote]
Lapsiko olet?!
[/quote]
Menikö ohi? :)
[/quote]
Miten niin?!
Esimerkiksi padat/risotot ovat ihan käteviä. Itse kun laiskuus iski, keitin riisit, valutin veden pois, heitin sekaan herne-maissi-paprikan, sipulia ja kaupan kebablihaa (tuohon voi laittaa mitä tahansa, vaikka kinkkusuikaleita jne). Ei nyt mitään a la cartea, mutta kyllä sitä söi :D
Keitot yms. on varmaan jo itsestäänselvyyksiä, että niitä on helppo tehdä kerralla suurikin satsi. Niistä löytyy monia erikoisiakin reseptejä, ettei aina tarvitse esim. jauhelihakeittoa naamaansa vetää.
Perunat kiehumaan, wok kasviksia ja lihakastiketta, simppeliä ja hyvää.
Jos lehtipihvi maistuu, lihatiskiltä saa mielestäni myös valmiiksi hakattuja paloja (tai sitä voi pyytää, luulisin), sen kanssa kun tekee maustevoin ja lisukkeeksi kasviksia/salaattia/perunoita yms.
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:06"]
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:03"]
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:58"]
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:49"]
Tonttukeitto ja taikapiparit. Jätä kulhot pöydälle ja odota. Monen miehen jokapäiväistä ruokaa juuri tällainen, mikä vain ilmestyy eteen tyhjästä.
[/quote]
Lapsiko olet?!
[/quote]
Menikö ohi? :)
[/quote]
Miten niin?!
[/quote]
Siis meni ohi :)
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:03"]
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 14:02"]
Menee vähän ohi tehtävänannon, mutta viikonloppuna tehtiin (so 2014`s) nyhtölihaa eli ylikypsää lammasta. Valmistelussa ei mene kuin hetki eli lihaan väri pintaan, liemi uuniastiaan ja liha muhimaan. Kypsentämisessä menee sitten muutama tunti, mutta se tulee itsestään. Tuota voi sitten syödä vaikka kolme päivää kun pientä annosta ei kannata tehdä.
[/quote]
onpas nopsaa ja kätevää
[/quote]
Vastaa kuitenkin ap:n kysymyksessä kahteen kolmesta ongelmasta: helppo valmistaa, ei vaadi juurikaan välineitä. Lisäksi kannattaa huomioida, että samalla saa pariksi päiväksi mikrossa lämmitettävää ruokaa eli myös tosi nopeeta maanantairuokaa jos eka kerta on sunnuntaina.
[quote author="Vierailija" time="02.02.2015 klo 13:40"]
Kinkkukiusaus on superhelppo ja nopea: kinkkusuikaleet ja perunasipulisekoitus vuokaan, ruokakermaa ja mausteita sekaan ja uuniin!
[/quote]
Kiusauksia voi muokata vaikka kuinka. Itse laitan aina perunasuikaleiden lisäksi pakastekasviksia (yleensä 50/50). Proteiinilisukkeena käytän kinkkua useammin kylmäsavulohta tai poron kylmäsavurouhetta (+ sieniä, niitä meillä on pakastimessa ja kuivattuna kaapissa syksyn sadosta). Joskus teen tofusta kun ei ole lihaa vaativia paikalla. Tofu kannattaa paistaa kyllä ensin niin se on kivempi syödä.
Saa myös antaa muita vinkkejä arjen ruuanlaiton helpottamiseen (olen ihan tumpelo ruuanlaitossa, mutta yritän oppia). Esim kuinka, mitä ja kauanko valmiiksi viipaloituja vihanneksia voi säilöä, paistettua lihaa ym. Amerikkalaisista freezer mealeistakin olen kuullut, mutta meillä on hirmu pieni pakastin joka on jo melko täynnä, plus niissä resepteissä on yleensä jotain ainesosia joita en ole löytänyt lähimarketeista. -AP