Miksi tyrnikiisseli ei suurustu?
Tein ensin ohjeen mukaan (6dl kiehuvaa nestettä) ja lisäsin o,5dl kylmää vettä perunajauhot (2rkl), jonka sitten sekoitin kiehuvaan nesteeseen. Katsoin, että kiehuu ja sitten laskin lämmön alemmas. Ei suurustunut. Kokeilin saman 1 rkl perunajauhoilla. Ei suurustunut. Lisäsin vielä neljännenkin eikä suurustunut. Nyt sitten on isänpäiväksi jälkkäriksi tyrnimehua vaniljakastikkeen kera.
Mikä on voinut mennä pieleen?
Kommentit (11)
SÄ ett vaan osaa. Kannattaaa luovuttaa ajoissa etti polta koko keittiötä. Miltä tuntuu ollla tollannen luuseri.
Vierailija kirjoitti:
SÄ ett vaan osaa. Kannattaaa luovuttaa ajoissa etti polta koko keittiötä. Miltä tuntuu ollla tollannen luuseri.
No vähän ärsytti ensin, mitta kiitos sinun tuli taas parempi mieli, kun tajusi kuinka hyvin omat asiat on eikä ole mitään mielenterveysongelmia ja on ihmisenä sellainen, josta joku pystyy myös pitämään.
Tyrni kiisseli kirjoitti:
Siinä liikaa tyrni marjoja. Tyrnimarja kiisseli:
- 3 kpl tyrnimarjoja
- 2dl sokeria
- ripaus suolaa
- 3l vettä
- 1dl perunajauhoja
Keitä tyrnimarjat, sokeri ja ripaus suolaa. siivilöi kun marjat rikkoontuneet ja kiisselin pohja värjäytynyt keltaiseksi. Sekoita perunajauhot veteen 0,5dl sekoita hyvin niin että perunajauho hyvin sekoitettu siihen. Sekoita perunajauho suuruste tyrnimarja kiisselin pohjaan ja anna kiisselin vielä hetki olla liedellä kunnes muutama kupla tulee. Suola ottaa kiisselistä veden maun eikä kiisseli maistu vedeltä.
300g oli tyrnimarjoja 🙂 Suolaa en lisännyt, mutta olisi pitänyt ilman sitä suurustua.
Samalla tavalla teen ja aina tulee liian paksua.
Vierailija kirjoitti:
Eli liian vähän pottujauhoja
Tein tämän ohjeen mukaan ja lopulta siis käytin 4 rkl pottujauhoja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eli liian vähän pottujauhoja
Tein tämän ohjeen mukaan ja lopulta siis käytin 4 rkl pottujauhoja.
siis tämän
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/330779/tyrnikiisseli/
Litralle nestettä 2-3 ruokalusikallista perunajauhoja, myös marjat lasketaan nesteeksi. Happamat tyrninmarjat vaativat enemmän perunajauhoja kuin esimerkiksi mustikat.
Vierailija kirjoitti:
Litralle nestettä 2-3 ruokalusikallista perunajauhoja, myös marjat lasketaan nesteeksi. Happamat tyrninmarjat vaativat enemmän perunajauhoja kuin esimerkiksi mustikat.
Paljonkohan tuota kannattaisi sitten laittaa kun 4rkl ei riittänyt. 6dl vettä ja 300g marjoja. Noin desi meni perunajauhojen mukana vettä. Jospa ensi kerralla onnistuisi.
Koska se ei halua suurustua. Se haluaa pienustua.
- Keksin ihan ite.
Siinä liikaa tyrni marjoja. Tyrnimarja kiisseli:
- 3 kpl tyrnimarjoja
- 2dl sokeria
- ripaus suolaa
- 3l vettä
- 1dl perunajauhoja
Keitä tyrnimarjat, sokeri ja ripaus suolaa. siivilöi kun marjat rikkoontuneet ja kiisselin pohja värjäytynyt keltaiseksi. Sekoita perunajauhot veteen 0,5dl sekoita hyvin niin että perunajauho hyvin sekoitettu siihen. Sekoita perunajauho suuruste tyrnimarja kiisselin pohjaan ja anna kiisselin vielä hetki olla liedellä kunnes muutama kupla tulee. Suola ottaa kiisselistä veden maun eikä kiisseli maistu vedeltä.