Eikö kypsennys tuhoa kasvisten mikrobeja?
Prisma dokkari: Ravintola, joka kuluttaa kaloreita -ohjelmassa kerrottiin, että monipuolinen suoliston mikrobisto auttaa pysymään hoikkana ja sitä voi auttaa syömällä 30 eri kasviperäistä ainesosaa viikossa. Pähkinät, siemenet ja mausteetkin laskettiin, annoskoolla ei ole väliä.
Mutta mites keittäminen tai valmistaminen uunissa, eikö mikrobit kuole?
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
No ei niitä mikrobeja ole tarkoitus siirtää sinne suolistoon syömällä, vaan sen ruuan on tarkoitus pitää elossa ne suolessa jo olevat mikrobit.
Joiden määrää voi lisätä esim. syömällä (kuumentamatonta) hapankaalia.
Ruuan mikrobit kuolevat kuumennuksessa.
Emme kuitenkaan kuumenna hapanmaitotuotteita, juustoja, heelmiä, marjoja tai salaattiaineksia.
Vauva saa ison osan suolistomikrobeistaan jo äidiltä synnytyksen yhteydessä ja altistuu ympäristön mikrobeille sen jälkeenkin. Suolistossa olevat mikrobit saavat ravintoa ruuassa olevista kuiduista.
Antibioottikuuri pystyy tuhoamaan osan suolistomikrobeista ja siksi antibiootteja kannattaa syödä vain tilanteessa, jossa tulehdusta ei voida muuten hoitaa.
Vierailija kirjoitti:
No ei niitä mikrobeja ole tarkoitus siirtää sinne suolistoon syömällä, vaan sen ruuan on tarkoitus pitää elossa ne suolessa jo olevat mikrobit.
Minä ymmärsin sen juurikin niin, että niitä mikrobeja sirretään suolistoon. Annoskoolla ei väliä, kunhan sitä mikrobia saadaan sisään edes vähän, alkaa sitten lisääntyä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No ei niitä mikrobeja ole tarkoitus siirtää sinne suolistoon syömällä, vaan sen ruuan on tarkoitus pitää elossa ne suolessa jo olevat mikrobit.
Minä ymmärsin sen juurikin niin, että niitä mikrobeja sirretään suolistoon. Annoskoolla ei väliä, kunhan sitä mikrobia saadaan sisään edes vähän, alkaa sitten lisääntyä.
Ap
Juuri näin. Tämän takia antibioottikuurilla olevaa kehotetaan käyttämään monipuolisesti piimää, jukurttia ja viiliä. Hyviä mikrobilähteitä ovat myös hapankaali, tuore kaali ja erityisesti lehtikaali tuoreena. Vaikka lehtivihanneket huudellaan, niihin jää aina mikrobeja.
Mikrobeja voi siirtää myös ulostesiirrolla. Näitä tehdään joskus. Voisi auttaa läskejä laihtumaan iun saisi siirrännäisen terveitä mikrobeja.
Ne kasviperäiset ainekset kuumennettuina ruokkivat niitä olemassaolevia suoliston mikrobeja.
Osa kasviksista kannattaa toki syödä ilman kuumennusta.
paitsi riisissä jos sitä ei ole säteilytetty. riisi pitää esim keittämisen jälkeen välittömästi viilentää
No ei niitä mikrobeja ole tarkoitus siirtää sinne suolistoon syömällä, vaan sen ruuan on tarkoitus pitää elossa ne suolessa jo olevat mikrobit.