miten joku voi syödä vaaleaa leipää ? ruisleipä on ainoa oikea ruoka
ulkomaillakin sitä vaaleaa pullaa joka paikassa
Kommentit (24)
Vaalean leivän voimalla Roomakin rakennettiin!
Eivät tosin pystyneet valtaamaan ruisleivän alueita, turpaan tuli että kolisi. Hmm...
homot syö patonkia ja vaaleaa leipää
"miten joku voi syödä vaaleaa leipää ?"
Ihan helposti: otan vaalean leipäpalan pussista, pistän päälle voita ja juustoa, vien sen kohti avointa suutani, otan haukkauksen, pureksin ja nielaisen.
Ennen kysymysmerkkiä ei muuten tule välilyöntiä, näin niinku oikeinkirjoitusvinkkinä aloittajalle.
Graham-jauhoista leivon vaaleita leipiä, pullia ja kakkuja, jotka eivät ole vaaleita.
Kaura on toinen vaalean leivonnan aines, joka ei laske leipätuotteen ravinto- ja kuituarvoa.
Ruis ei käy mun vatsalle, joten syön lähinnä täysjyväkauraleivää (joka on vähintään yhtä terveellistä kuin ruis), mutta myös sekaleipää, jossa myös vehnäjauhoa. Pelkkää valkoista höttöä en syö ikinä.
Jos pitää enemmän vaaleasta leivästä kuin tummasta, on rasisti!
Vaalea leipä on mautonta. Ruisleivässä on sentään makua.
Koska ruiskuidut hankaa suoliston hajalle. Ei sillä, että leipä olisi edes välttämätöntä, mutta koska se on hyvää niin syön. Mutta ilmankin pärjää.
Tulee suolivika ja sitten joutuu juoksemaan lääkärissä vessapassia hakemassa.
Suomalainen leipää on käsittämättömän pahaa. Oli väri mikä tahansa.
Ranskalaiset osaavat tehdä leipää. Raaka-aineetkin laadukkaita.
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen leipää on käsittämättömän pahaa. Oli väri mikä tahansa.
Opettele syömään muutakin kuin sokeria.
Tuntuu että aivopesu on tässäkin onnistunut. Kauheeta jos lomamatkan aikana joutuu viikonkin olemaan ilman ruisleipää, jos ei olekaan otettu tarpeeksi kotimaasta evääksi. Ihan sekasin on sekä vatta että mieli.
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen leipää on käsittämättömän pahaa. Oli väri mikä tahansa.
En nyt tiedä onko peräti pahaa, mutta erilaista on kuin ulkomailla varsinkin vaaleat leivät. Vehnää on kovin monia lajikkeita ja Suomessa kasvava vehnä taitaa olla erilaista kuin lämpimimmissä maissa. Leivän syöntitapakin on varsin erilainen muissa maissa, pohjoismaista tapaa laittaa levitteitä ja juustoja, kinkkuja ym. on ehkä Amerikassa, mutta muualla ei. Ainoaa oikeaa ruokaa ei ole, hieman lapsellista kirjoittaa noin.
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaiset osaavat tehdä leipää. Raaka-aineetkin laadukkaita.
Totta on. Ennen koronaa kävin usein Ranskassa ja aina oli hyvää leipää tarjolla ja leipomossa käydessä sai ihailla ja ostaa uunituoretta leipää joka päivä. Suomessa syödään päivittäin oikein huomattavasti enemmän leipää, mutta leivät ovat plastiikkiin pakattua kumitavaraa. Paistopisteitä ei tarvitse ruveta kehuskelemaan, ulkomailla moiset eivät menesty.
Jospa mie tykkään vaaleista graham- ja kauraleivistä herkuttelupaloina? Sie saat syyvä rukkiista ihan vappaasti!
Se on mun viikonloppuherkku. Viikolla sit taas tummaa.