Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En enää ihmettele, miksi leipomot menettävät asiakkaita

Vierailija
12.01.2015 |

Vertailun vuoksi:

Patonk:

Leipomo 4 e

Lidlin paistopiste 0,79 e

Sämpylä:

Leipomo 1,30

Lidlin paistopiste 0,29

 

Kaiken huipuksi leipomon tuotteet olivat kuivahtaneita. Miten tänne muka koskaan voitaisiin saada mitään leipomokulttuuria, jossa jokainen voisi hakea tuoreen leivän vaikka joka päivä lähileipomosta? Tässäkin oli kysymys suuresta suomalaisesta leipomoketjusta, jolla on omia leipomo-kahvila-myymälöitä. Tuotteet eivät vaikuttaneet siltä, että niitä edes tehtäisiin paikan päällä. Joten miksi suuri tavarantuottaja ei saa myyntipisteisiinsä kilpailukykyisellä hinnalla paikan päällä paistettavaa?

Esim. Espanjassa perusvehnäpatongin saa mukaan pikkuleipomosta 50 sentillä.

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:11"]Hassua, just tänään ostin kotimaisia pienyrityksen sämpylöitä hintaan 0,49€/kpl kun näyttivät hyviltä ja isolla kyltillä mainostettiin että TUORETTA, EI MITÄÄN SÄILÖTTYÄ TAI PAKASTETTA. Kotona mieheni, leipuri-kondiittori ammatiltaan, tutki sämpylän pohjaa ja näytti minulle pikkuisia nystyröitä pohjassa: "näitä muodostuu, kun taikina on kauan jääkaapissa". Että kuinkahan tuoretta sekin sitten oli..??
[/quote]

Taikina ei säily montaa tuntia hyvänä jääkaapissa vaan alkaa käydä ja sämpylöistä tulee pahoja. Ehkä yön yli voi juuri ja juuri säilyttää.

Vierailija
2/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:18"]

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:12"]

Espanjan ja Suomen hintatasoa ei voi verrata suoraan keskenään. Mitä luulet sen Espanjan mummon palkan olevan?

[/quote]

Yksityisyrittäjä, paikan omistaja.

[/quote]

 

mitäs luulet paljonko se Espanjan mummo maksaa veroja?

entä muita kuluja kuten sähkö, paikan vuokra, vesi jne?

tekeekö se omavalvontaa? Ottaako pintanäytteitä, mittaako kylmiön lämpötiloja jne, onko tuotteessa pakkaus selosteet?

paljonko mummo saa itse palkkaa ja paljonko maksaa siitä veroja?

tekeekö mummo yksin työn vai onko työnanataja? Kuka tekee työn jos mummo sairastuu?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmettelen että vielä löytyy näitä saatanan idiootteja jotka mankua kun Espanjasta tms. Saa niin paljon halvemmalla.. Katto nyt ekana siitä kuitista vaikka sen alv:n määrää ennen kuin alat leipuria syyttämään. 

Vierailija
4/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:12"]

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:00"]

Espanjalaisessa leipomossa ei ole suomalaisia terveystarkastajia vaatimassa, että taikinatiinunpesijällä on hygieniapassi, leivinhuoneessa on alumiiniset ikkunanpuitteet ja uuni on tarkastettu vuosittain. Suomessa maksat byrokratiasta!

[/quote]

Eihän tuossa mitään byrogratiaa tarvita eikä se maksa mitään. Paikat ja omavaltontasuunnitelma vaan pitää olla siinä kunnossa, kuin niiden kuuluu olla. Mitään maksullisia määräaikaistarkastuksia tms. ei vaadita.

[/quote]

 

juu ei yrittäjällä mitään byrokratiaa ole... Ei juma, missä tynnyrissä sä olet kasvanut vai oletko muuten vain noin v***n tyhmä

Vierailija
5/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vertailun vuoksi: asun Ruotsissa pikkukaupungissa. Täällä hyvä, tuore leipä kaupassa (ICA & Coop) maksaa 20-40 kruunua, lähileipomossa 30-50 kruunua. Pienleipomoita on tässä kaupungissa enemmän kuin niissä paikoissa missä asuin Suomessa.

Vierailija
6/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="13.01.2015 klo 00:29"]

Vertailun vuoksi: asun Ruotsissa pikkukaupungissa. Täällä hyvä, tuore leipä kaupassa (ICA & Coop) maksaa 20-40 kruunua, lähileipomossa 30-50 kruunua. Pienleipomoita on tässä kaupungissa enemmän kuin niissä paikoissa missä asuin Suomessa.

[/quote]

 

jep, sielää otehty tuo yrittäminen hiukan helpommaksi kuin Suomessa suomalaisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="13.01.2015 klo 00:22"]

Ihmettelen että vielä löytyy näitä saatanan idiootteja jotka mankua kun Espanjasta tms. Saa niin paljon halvemmalla.. Katto nyt ekana siitä kuitista vaikka sen alv:n määrää ennen kuin alat leipuria syyttämään. 

[/quote]

Ei pelkkä alvi vaan kaikki muutkin verot. Suomen verojärjestelmässä ei kannata kuin sohvalla makaaminen, auta armias jos meinaat rikastua työlläsi niin yli puolet lähtee pois. Yrittäjät kärsivät tästä, plus sitten ylisuuren virkamiesarmeijan ajanpuutteessa tehtailemista lisäsäännöksistä.

Vierailija
8/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:08"]

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 21:56"]

Leipomoissa leipä tehdään paikan päällä. Tekijänä paikan työntekijöitä (suuri osa suomalaisia ja palkka sen mukainen). Lidl tuo leipänsä raakana jostain ulkomailta ja vain paistaa ne paikan päällä. Joten leivän tekijälle ei jää käteen mitään. Itse suosin perheeni kanssa kotimaisen leipomon tuotteita ja näin myös turvaan edes jonkun työpaikan.

[/quote]

Eikö olisi parempi, jos he keksisivät jotakin parempaa tekemistä, jos tuotteet lisäksi vielä kuivahtaneita? Ei se kotimainen leipomo ole mikään tae siitä, että iso osa menisi työntekijän palkkoihin.

Miten espanjalainen mummo pystyy leipomaan 50 sentillä patonkeja (näkee, että tehdään paikan päällä, koska leipoo koko ajan, jos ei ole asiakkaita palveltavana), mutta Suomessa kuivahtanut käntty maksaa 4 e? Kuljetusmaksutkin tästä pitäisi puuttua kokonaan.

Ja entä jos Lidlin paistopisteen leivät yksinkertaisesti maistuvat paremmilta, koska ne on oikeasti juuri paistettu eikä 8 tuntia sitten tai edellisenä päivänä?

[/quote]

Koska espanjalaisen mummon palkka on paljon pienempi kuin suomalaisen. Asuminen, ja eläminen siellä on halvempaa. Suomessa kaikki on kallista ja jotta ihmiset voisivat asua, syödä ja elää, niin palkan on pakko olla isompi. Suurin kustannuserä täällä on palkat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
13.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen havainnoinut, että pienet leipomot ovat hyviä ja yllättävän edullisia verrattuna edes marketteihin (jopa kahvikupin saa euroon vrt. iso Kahviketju, täytetyistä leivistä puhumattakaan). Itse välttelen kun ruttoa coffee houseja ja picnikkejä, kallista,pahaa ja kuivaa leipää, samoin oon hmetellyt starbucsin suosiota. Mutta eksyin aiheesta.. Jopa isoissa kaupoissa kun vilkaisee sinne ennen kalliimman puolen leipähyllyyn löytää nykyään lähileipomotuotteita, jotka ovat a)laadullisesti paremman kuuloisia kuin vaikka fazerin sämpylät ja b) halvempia. Tein tän havainnon ihan vasta hetki sitten kun olen tottnut ostamaan aina sen saman leipäpussin jonka olin kuvitellut halvaksi jatkuvasta hinnannoususta huolimatta.

Vierailija
10/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tosi kyllästynyt suomalaisiin kahviloihin. Tuotteet on vitriinissä usein ihan kuivahtaneita. Viime viikolla kävin. Turussa erään paikallisen kahvilaketjun kahvilassa, otin runebergintortun. Hillo sisällä oli ihan vihreää, homeessa. Myyjä sanoi, että ei se ole hometta, hillo vaan menee tuon väriseksi, kun ne tortut on pitkään vitriinissä. Ööö, ok, kuinkahan pitkään ne oli vitriinissä maanneet... Sain vaihtaa tortun rahkapullaan. Joka olikin sitten sisältä ihan vaan raakaa taikinaa. Menee aika kauan, että taas menen suomalaiseen kahvilaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipomoissa leipä tehdään paikan päällä. Tekijänä paikan työntekijöitä (suuri osa suomalaisia ja palkka sen mukainen). Lidl tuo leipänsä raakana jostain ulkomailta ja vain paistaa ne paikan päällä. Joten leivän tekijälle ei jää käteen mitään. Itse suosin perheeni kanssa kotimaisen leipomon tuotteita ja näin myös turvaan edes jonkun työpaikan.

Vierailija
12/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Espanjalaisessa leipomossa ei ole suomalaisia terveystarkastajia vaatimassa, että taikinatiinunpesijällä on hygieniapassi, leivinhuoneessa on alumiiniset ikkunanpuitteet ja uuni on tarkastettu vuosittain. Suomessa maksat byrokratiasta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fazer ei leivo patonkejaan itse, varma tieto. Muut leivät leivotaan kyllä, jos iso kauppa ja siellä Fasun leipomo takatiloissa!

Vierailija
14/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 21:56"]

Leipomoissa leipä tehdään paikan päällä. Tekijänä paikan työntekijöitä (suuri osa suomalaisia ja palkka sen mukainen). Lidl tuo leipänsä raakana jostain ulkomailta ja vain paistaa ne paikan päällä. Joten leivän tekijälle ei jää käteen mitään. Itse suosin perheeni kanssa kotimaisen leipomon tuotteita ja näin myös turvaan edes jonkun työpaikan.

[/quote]

Eikö olisi parempi, jos he keksisivät jotakin parempaa tekemistä, jos tuotteet lisäksi vielä kuivahtaneita? Ei se kotimainen leipomo ole mikään tae siitä, että iso osa menisi työntekijän palkkoihin.

Miten espanjalainen mummo pystyy leipomaan 50 sentillä patonkeja (näkee, että tehdään paikan päällä, koska leipoo koko ajan, jos ei ole asiakkaita palveltavana), mutta Suomessa kuivahtanut käntty maksaa 4 e? Kuljetusmaksutkin tästä pitäisi puuttua kokonaan.

Ja entä jos Lidlin paistopisteen leivät yksinkertaisesti maistuvat paremmilta, koska ne on oikeasti juuri paistettu eikä 8 tuntia sitten tai edellisenä päivänä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:00"]

Espanjalaisessa leipomossa ei ole suomalaisia terveystarkastajia vaatimassa, että taikinatiinunpesijällä on hygieniapassi, leivinhuoneessa on alumiiniset ikkunanpuitteet ja uuni on tarkastettu vuosittain. Suomessa maksat byrokratiasta!

[/quote]

Hygieniapassi hankitaan nykyisin jo yläkoulussa, eli joksenkin kaikilla on se. Toivon todella että tilat ovat leipomotoimintaan sopivat ja määräysten mukaiset.

Vierailija
16/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hassua, just tänään ostin kotimaisia pienyrityksen sämpylöitä hintaan 0,49€/kpl kun näyttivät hyviltä ja isolla kyltillä mainostettiin että TUORETTA, EI MITÄÄN SÄILÖTTYÄ TAI PAKASTETTA. Kotona mieheni, leipuri-kondiittori ammatiltaan, tutki sämpylän pohjaa ja näytti minulle pikkuisia nystyröitä pohjassa: "näitä muodostuu, kun taikina on kauan jääkaapissa". Että kuinkahan tuoretta sekin sitten oli..??

Vierailija
17/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:00"]

Espanjalaisessa leipomossa ei ole suomalaisia terveystarkastajia vaatimassa, että taikinatiinunpesijällä on hygieniapassi, leivinhuoneessa on alumiiniset ikkunanpuitteet ja uuni on tarkastettu vuosittain. Suomessa maksat byrokratiasta!

[/quote]

Eihän tuossa mitään byrogratiaa tarvita eikä se maksa mitään. Paikat ja omavaltontasuunnitelma vaan pitää olla siinä kunnossa, kuin niiden kuuluu olla. Mitään maksullisia määräaikaistarkastuksia tms. ei vaadita.

Vierailija
18/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Espanjan ja Suomen hintatasoa ei voi verrata suoraan keskenään. Mitä luulet sen Espanjan mummon palkan olevan?

Vierailija
19/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:10"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:00"]

Espanjalaisessa leipomossa ei ole suomalaisia terveystarkastajia vaatimassa, että taikinatiinunpesijällä on hygieniapassi, leivinhuoneessa on alumiiniset ikkunanpuitteet ja uuni on tarkastettu vuosittain. Suomessa maksat byrokratiasta!

[/quote]

Hygieniapassi hankitaan nykyisin jo yläkoulussa, eli joksenkin kaikilla on se. Toivon todella että tilat ovat leipomotoimintaan sopivat ja määräysten mukaiset.
[/quote]

Mitä höpötät? Ei todellakaan hankita yläasteella hygieniapassia..

Vierailija
20/23 |
12.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 22:12"]

Espanjan ja Suomen hintatasoa ei voi verrata suoraan keskenään. Mitä luulet sen Espanjan mummon palkan olevan?

[/quote]

Yksityisyrittäjä, paikan omistaja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme kolme