Laitatko rosolliin suolakurkkuja ja omenaa?
Kommentit (13)
Laitan. Omenan pitää olla hapahkoa ja kiinteää talviomenalajiketta, hätätilanteessa kaupan ompuista Granny Smith käy.
Punajuuresta puolet tai 2/3 keitettyjä, 1/3 tai puolet säilöttyjä.
Kesärosolli on sitten vielä oma juttunsa. Sitäkin teen joskus, mummo oli satahämäläinen, se on kai enimmäkseen Satakunnan juttuja.
Tottakai! Ei se ole rosolli ilman noita vaan punajuurta.
Omaan rosolliin tulee keitettyjä perunoita ja porkkanoita, myös punajuuret keitettynä eikä säilöttynä. Vähän pieneksi pilkottua sipulia sekaan.
Suolakurkkua joo, omenaa en koska olen sille allerginen.
Tottakai ja sipulia myös!
Jossain päin suomeahan rosolliin laitetaan jopa jauhelihaa.
Kyllä ja emmentalia ja tomaattia myös perusainesten lisäksi.
Kaikkea paitsi silliä, hyi olkoo!!!
Rosolliin kuuluu laittaa suolakurkkua, punajuurta, porkkanaa, omenaa, sipulia. Muuten se ei ole rosollia.
Mikä tää juttu on, että jotkut laittaa perunaa rosolliin? Joku itäsuomalainen erikoisuus?
Vierailija kirjoitti:
Mikä tää juttu on, että jotkut laittaa perunaa rosolliin? Joku itäsuomalainen erikoisuus?
Itse taas olen kuvitellut että peruna on lännen juttu, mutta mene ja tiedä.
Olen ap ja teen peruna, porkkana, punajuuri, sipuli rosollin. Isoäitini lisäsi rosolliin suolakurkkuja ja omenaa ja teki värjätyn kermakastikkeen jossa punajuuri antoi väriä. Äitini taas tulee Imatralta niin teen rosollin kuten äitini aikoinaan.
Joo!