Kinkun jäähdytys kerrostalossa
Kun ei ole parveketta eikä voi ulos laittaa. Jääkappiin ei oikein mahdu ja lämmittää kaikki muut ruoat kuten joulukalat jne. Kuitenkin se pitäisi saada jäähdytettyä mahdollisimman nopeasti.
Kommentit (7)
Miksi pitäisi saada nopeesti jäähtymään? Sen bakteerin takiako? Jos niin paljon pelottaa, syö vaikka porkkanaa...
[quote author="Vierailija" time="22.12.2014 klo 23:55"]
Kylmä vesihaude
[/quote]
Tämän teen, hyvä idea. Luin Eviran sivuilta, että vesihaude ja ympärille jäätä. Toimii todennäköisesti.
"Jäähdytyksen tulee tapahtua siten, että elintarvike jäähdytetään enintään neljässä tunnissa +6 oC:een tai sen alle. Nopeampi jäähdytys takaa paremman laadun, turvallisuuden ja säilyvyyden. Jos jäähdytys tapahtuu liian hitaasti ja liian lämpimässä, voivat elintarvikkeessa kuumennuksessa säilyneet bakteerien itiömuodot muuttua kasvumuotoon saastuttaen elintarvikkeen."
Jos on ostanut mrsa-sairaalabakteeria kantavan kinkun, niin eihän se kinkku sisältä ole sata astetta. Niinpä siitä voi sityen syödä.sairaalabakteerin elimistöönsä. Huh.
[quote author="Vierailija" time="23.12.2014 klo 00:07"]
Jos on ostanut mrsa-sairaalabakteeria kantavan kinkun, niin eihän se kinkku sisältä ole sata astetta. Niinpä siitä voi sityen syödä.sairaalabakteerin elimistöönsä. Huh.
[/quote]
Mitenköhän Tanskassa syövät kinkkua kun kaikissa on MRSA ja Englannissa kanaa kun kaikissa on salmonella ja samoin kalkkunassa. Meillä kinkku sisältä 78 astetta ja nopea jäähdytys pakkasessa ulkona, eiköhän se syötävää ole ja tulee lähitilalta possu.
No en laittais parvekkeellekaan.
Meillä laitetaan paloiksi ja rasioihin ekan syöntikerran jälkeen, paistetaan siis aattona ja syödään sitten heti.