Suosikki/inhokkitäytteesi täytekakussa?
Itse tykkään täytekakuista, joissa on käytetty tuoreita hedelmiä, marjoja tai sitten säilykepersikoita. Pelkän kermavaahdon sijasta tykkään enemmän rahka-kermavaahtoseoksesta. Kaikki yltiömakeat banaani-hillojutskat on ehdottomia inhokkeja, samoin säilykemandariinit/säilykekirsikat.
Banaani on itse asiassa niin kuvottavaa, että en suostu edes maistamaan kakkua, johon sitä on tungettu.
Kommentit (22)
Aika samat täällä kuin aloittajalla. Tykkään suht raikkaista täytteistä. Rahka-kerma todellakin pitää olla, pelkkä kerma on hyi. Tuoreet marjat toimii aina.
Inhokki tuoreet marjat. (siis ei keitetyt)
Syy: poimijoiden hygienia.
Jos pitäisi valita suolainen tarjottava tai täytekakku, valitsisin aina sen suolaisen. Joskus teen täytekakkuja. Täytteeksi laitan esim . vadelmia tai mansikoita, ihan sellaisenaan ilman ylimääräistä sokeria. Kermavaahtoa väliin vähän. Päälle samaisia marjoja runsaasti ja sitten se sokerikiille. Taiteilen usein sen päälystän marjoista, esim. banaanirenkaita, ananaksesta kukkia, säilykekirsikka keskelle, viinirypäleistä kukkia ja lehtiä ja säilykemandariineista joku kukkasysteemi. Joskus ihan pelkkä kasa vadelmaa tai mansikoita. Aina sitten se sokerikiille viimeistelyyn.
Runsaasti kunnon kuohukermaa päälle. Ei mitään valmiskuohukermaa putkilosta, vaan itse vispattua. Ei makeutettua sokerilla. Itse kakkutaikinapohja ei saa olla ylimakea. Täytteenä esim. itse tehty mansikoista, kotimaisista mansikoista, esim. pakastemansikat survoa, hieman sokeria ja kerrosten väliin. Kakun päälle ei välttämättä mitään. Ei mitään makeita strösseleitä. Tuoreet mansikat jos on. Jos ei niin vaikkapa vihreät viinirypäleet halkaistuina. Täytteeseen käy myös säilykehedelmäkocktail. Ylimakea ei saa kakku olla.
Suosikkeja: mokkakermahyytelö, valkosuklaakerma, suklaa, aprikoosihillo (suklaaseen yhdistettynä Sacher-kakussa), lakkahillo tai lakkoja marjoina.
Inhokkeja ei varsinaisesti ole, mutta banaani ei kuulu minunkaan suosikkeihini.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
En tykkää täytekakuista, kermat jne ei maistu.
Kerma-rahka, ohut kerros hilloa ja tuoreita marjoja.
Vierailija kirjoitti:
En tykkää täytekakuista, kermat jne ei maistu.
Niukunauku.
Vierailija kirjoitti:
Kerma-rahka, ohut kerros hilloa ja tuoreita marjoja.
Nämä olivat suosikit, inhokit on kaikki kreemit, mousset ja päällä kaikki massat sekä rähmäkäsinnysvätyt massakoristeet. En syö.
Kunhan kakussa tai missään muussakaan leivonnaisessa ei ole tippaakaan kahvia. Kahvi menee kupissa mutta ei jälkkäreissä.
Sacherkakku ja banaani-mansikka kermakakku, vadelma-, suklaa-, kookos-, sitruuna- kermakakut
Mansikkahillo+banaani ja koristeena viinirypäleitä, yök.
Suosikki banaani-mansikkakermakakku ja inhokki ketshuppikuppikaakku.
Mansikka on paras.En inhoa luumua,mutta se olisi ehkä vähiten mieluisin.
A: Hyvää kakkua, ei ollenkaan liian makeaa.
B: Juu, ei ole liian makeaa, oikein on hyvin onnistunut kakku.
A: On muuten ilmoja pidellyt.
B: On pidellyt, juu.
Joka ikisissä pönötyssukujuhlissa<3
Ps. Kakkuun saa laittaa kaikkea muuta paitsi säilykekirsikoita, niistä on moni traumatisoitunut lapsena kun näytti hyvältä mutta maistui pahalta!
Paras on lakkatäytekakku. Raikas ei liian makea. Väliin tuoreista lakoista ja kaupan hillosta sekoitus. Vaniljakreemä kermavaahtoon niin tulee tanakkaa sitä lakkojen kans väleihin.
Kuorrutus kinuskilla, kermaa voi jäykistää myös liivatteella. Sitä pursotetaan reunoille.
Kerma-hedelmäkakut ihan hirveitä kaikki. Kerma maistuu ihan navetalta.
Suklaakakku ei liian makealla moussetäytteellä hyvää.
Kookos. En voi sietää kookoksen makua ja/ tai tuoksua. Monilla on tapana koristella kakku kookoshiutaleilla. Ei kiitos. Jättäkää ne pois.