Vinkkejä: Halloween-kakku: värjäämisideoita ilman värigeelejä?
Suunnittelen jo kuun lopulla olevaa halloweenia. Onko kukaan kokeillut onnistuuko kerman värjääminen oranssiksi esim. hienoksi jauhetulla porkkanaraasteella tai jollain mausteella (sahramilla taitaa tulla keltainen kermavaahto)? Tai sulatetulla salmiakilla tai lakritsilla? Onnistuukohan tomusokerikuorrutteen värjääminen näillä? En viitsis ostaa kaupan värituubeja, koska niille ei ole niin paljon käyttöä, että ehtisin käyttää ne ennen kuin menevät vanhaksi.
Kommentit (23)
Vierailija kirjoitti:
Voihan se onnistua, mutta siinä muuttuu samalla makukin. Porkkanan makuista kermaa, yäk!
Mutta onhan porkkanakakussakin porkkanaa.
Älä porkkanaa laita, maku muuttuu.lapset ei tykkää..ite käyttänyt lakritsaa. Ja oranssii värigeelii
Pystyykö oranssia väriä tekemään muulla kuin väriaineilla? Oletteko kokeilleet porkkanaa tomusokerikuorrutteeseen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voihan se onnistua, mutta siinä muuttuu samalla makukin. Porkkanan makuista kermaa, yäk!
Mutta onhan porkkanakakussakin porkkanaa.
Vielä on aikaa testailla. Ei kun kokeilemaan. Hmm onko porkkanakakussa kermaa? Luulin että se on jonkin sortin kuivakaakku.
Vierailija kirjoitti:
Kurkuma
Kurkumassa on mielestäni vahva maku. ja ehkä sellainen joka ei ainakaan makeisiin juttuihin sovi.
Jospa tekisi haamukakun, joka saisi olla valkoinen. Inhoabån kaikkia keinotekoisia värjäyksiä ja massakuorrutuksia… etenkin korona-aikaan en söisi mitään nykerryksiä, mitä on nyhjätty kökköisin käsirmin.
Varmaan kaupan irtokakarkeistakin saisi sulattamalla sopivan pieniä määriä, joilla voi värjätä kermaa ja sokerikuorrutetta, jos ei halua kokonaisia geeliputeleita ostaa.
Vierailija kirjoitti:
Onko kukaan testannut marjajauheita?
En ole, mutta kannattaa googlata noita.
Oranssi värigeeli. Sitä olen käyttänyt Halloweenina. Mutta joo, sitä jää yli.
Vierailija kirjoitti:
Voihan se onnistua, mutta siinä muuttuu samalla makukin. Porkkanan makuista kermaa, yäk!
Porkkana voi maistua makealta ja kermaa voi maustaa sokerilla myös.
Kurpitsa, porkkanat, bataatti:
https://www.wikihow.com/Make-Orange-Food-Coloring#Making-Orange-Food-Co…
Voihan se onnistua, mutta siinä muuttuu samalla makukin. Porkkanan makuista kermaa, yäk!