Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä ruokaöljyjä käytätte?

Vierailija
08.10.2021 |

Olen hukassa näitten öljyjen suhteen, mistä tietää, ettei öljy ole geenimanipoloitu jne? Mikä oljy pasras, ettei maistu pahalle ?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljy kelpaa ainakin minulle ruuan paistamiseen.

Vierailija
2/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulle kelpaa specialmajoneesit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pasras??? Mitä tarkoitat.

Vierailija
4/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljy ei maistu käytännössä miltään. Oliiviöljyissäkin on hyvin mietoja versioita. Pullon kyljestä lukemalla löytyy tarkempia tietoja. 

Vierailija
5/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Auringon kukka öljy

Vierailija
6/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu mihin käyttötarkoitukseen, mutta itse käytän voita, oliiviöljyä, kookosöljyä ja avokadoöljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistamiseen aurinkokukkaöljyä vaan. 

Vierailija
8/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyä käytän kylmiin ruokiin, kuten salaatteihin. Parhaiten kuumuutta kestää kookos- ja auringonkukkaöljy, joten käytän auringonkukkaöljyä paistamiseen kuumalla pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljy on siitä kiva että se ei maistu miltään eli sopii kaikkeen.

Vierailija
10/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä käytän voita tai oliiviöljyä. Mua ei kyllä haittaa vaikka olisi geenimanipuloitua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rapsiöljyä käytän. Ei ole pahaa mun mielestä, mutta en voi toki muiden puolesta puhua.

Vierailija
12/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljy kelpaa ainakin minulle ruuan paistamiseen.

Niin minustakin, nimenomaan paistamiseen.

Salaattikastikkeisiin käytän oliviiöljyä pohjana.

Itse pidän kyllä oliiveista ja käytän niitä salaatteihin ja pizzohin ja suolapaloihin, mutta oliiviöljy sinänsä ei minusta ole minkään makuista, tarkoittaa sitä, että en pidä sen mausta ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liitin rapsia. Parasta enkä maksa tyhjästä

Vierailija
14/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsiöljyä,oliiviöljyä,valkosipuli-oliiviöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paistamiseen aurinkokukkaöljyä vaan. 

Lisään vielä että, esim. kanat paistan öljyssä, mutta kalat aina voissa. 

Vierailija
16/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kookosöljystä on saatavilla neural-versio, joka ei maistu miltään. Myös ainakin rypsi-, rapsi- ja auringonkukkaöljy ovat neutraaleja eli ei makua juurikaan. 

Vierailija
17/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on vähän eri tarkoituksiin eri öljyt.

Esim. majoneesin tekoon ei oliiviöljy käy, joten siksi on rypsiöljyä ,v aikka muuten pääasiassa oliiviöljyä käytänkin.

lisäksi on esim. salattien joukkoon seessamöljyä

Vierailija
18/18 |
08.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistamiseen yleensä voita, tai sitten rypsiöljyä, jos ruokaan ei voinmaku sovi. Oliiviöljyn käyttötarkoitus vaihtelee öljyn mukaan, mulla on ihanaa tuorepuristettua (kylmäpuristettua) oliiviöljyä suoraan tuottajalta, ja sitä voi juoda suoraan pullonsuusta, se on niin hyvää... Sitä ei hukata mihinkään ruuanlaittoon, vaan leivän päälle tms. herkutteluun. HYVÄN leivän päälle.

Rypsiöljyä tai perusoliiviöljyä käytän ruuanlaittoon, eivät maistu miltään. Seesamöljyä käytän hummukseen, kun en viitsi ostaa tahinia. Joskus mausteena johonkin aasialaistyyppiseen sapuskaan.

Munkkien paistoon tms. raskaaseen friteeraukseen kookosöljyä (eli kookosrasvaa, ei se koskaan ole juoksevassa muodossa) tai hui kauhistus! munkkirasvaa.