Miksi anoppi laittaa kahvipaketin, suklaalevyt ja paahtoleivät jääkaappiin?!
En ole koskaan ymmärtänyt tätä. Hän oli meillä hoitamassa koiraa kun olimme miehen kanssa pienellä reissulla ja oli sinä aikana laittanut kahvipaketin, tuomansa suklaalevyn ja leipälaatikossa olleen paahtoleivän jääkaappiin. Heillä kotonakin tehdään aina niin.
Kommentit (18)
Eri perheissä on toisistaan poikkeavia, kummallisia tapoja. Jotkut idarit puolestaan säilyttävät tomaatteja ja banaaneja jääkaapissa, vaikka ne menevät pilalle kylmässä.
No KYSY häneltä että miksi hän niin tekee. Sittenhän se selviää. Voi olla niinkin simppeli selitys että "vanhasta tottumuksesta" tai että "ei ole tullut ajatelleeksi".
Leipä jääkaapissa on yäk. Kahvi jääkaapissa on outoa. Suklaa jääkaapissa pilaa suklaan makuelämyksen.
Kahvi kuuluu oikeaoppisesti säilyttää ilmatiiviisti jääkaapissa avaamisen jälkeen.
Kahvi on 90% rasvaa, missä sä säilytät esim. voita? Suklaata mäkään en tajua, mutta leivän (jos sen kulutus on pientä) laittaisin mielummin pakkaseen, niin säilyy paremmin. Siis säilyvyys noissa kaikissa on hänellä varmasti taka-ajatuksena, ja esim yksineläjän kannattaa noin tehdäkkin. Meillä menee paahtoleipäpaketti kahdessa päivässä, joten sitä ei tarvitse jääkaappiin laittaa säilymään.
Jos juot kahvia vain harvoin, voit säilyttää tiiviisti suljettua kahvipakettia jääkaapissa. Näin se säilyy pidempään tuoreena. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos säilytät avattua kahvipakettia yli viikon, silloin se kannattaa säilyttää jääkaapissa, Pauligilta kerrotaan.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kahvikammi-johon-sinakin-ole…
Vierailija kirjoitti:
Kahvi on 90% rasvaa, missä sä säilytät esim. voita? Suklaata mäkään en tajua, mutta leivän (jos sen kulutus on pientä) laittaisin mielummin pakkaseen, niin säilyy paremmin. Siis säilyvyys noissa kaikissa on hänellä varmasti taka-ajatuksena, ja esim yksineläjän kannattaa noin tehdäkkin. Meillä menee paahtoleipäpaketti kahdessa päivässä, joten sitä ei tarvitse jääkaappiin laittaa säilymään.
Kyllä, säilyvyys. Erityisesti, jos asuu yksin ja tiettyjen tuotteiden kulutus on hidasta. Toisessa paikassa se sitten on vain opittu tapa, jota ei tule ajatelleeksi, vaikka toisessa taloudessa kulutus olisikin nopeampaa - esim. meidän perheessä menee levyllinen suklaata hetkessä, mutta yksin asuessani säilytin loppuja saaduista ja avatuista joulusuklaista kauemminkin niin se säilyi hyvin jääkaapissa.
Jos anoppi on yhtään iäkkäämpi ja maalta kotoisin, niin varmaan ihan vanhasta tottumuksesta. Aiemmin esimerkiksi ilmastointi ei ole niin yleinen, kuin nykyisin ja jos kesäkuukausina on sisälämpötila kohonnut, on ollut ihan järkevää pitää lämpöherkät tuotteet jääkaapissa. Vanhusten jääkaapeissa näkee ruokien lisäksi mitä vain, lääkkeistä hajuvesiin 🙂
Säilyy paremmin. Meilläkin leivät säilytetään jääkaapissa, koska niitä on useampaa lajia ja meillä on perheessä paljon ruokailijoita. Ei ehdi sitten homehtua. Ihan huomattavan paljon pidempään säilyy leipäkin jääkaapissa.
Avatun kahvin aromit säilyvät paremmin jääkaapissa.
Kuumalla ilmalla suklaa sulaa huoneenlämmössä.
Leipää ei kyllä kannattaisi säilyttää jääkaapissa. Joko huoneenlämmössä tai pakkasessa on parempi.
Vierailija kirjoitti:
Säilyy paremmin. Meilläkin leivät säilytetään jääkaapissa, koska niitä on useampaa lajia ja meillä on perheessä paljon ruokailijoita. Ei ehdi sitten homehtua. Ihan huomattavan paljon pidempään säilyy leipäkin jääkaapissa.
Never keep your bread in the fridge. The starch molecules in bread recrystallize very quickly at cool temperatures, and causes the bread to stale much faster when refrigerated.
https://www.goodhousekeeping.com/uk/house-and-home/household-advice/a67…
Vierailija kirjoitti:
Jos juot kahvia vain harvoin, voit säilyttää tiiviisti suljettua kahvipakettia jääkaapissa. Näin se säilyy pidempään tuoreena. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos säilytät avattua kahvipakettia yli viikon, silloin se kannattaa säilyttää jääkaapissa, Pauligilta kerrotaan.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kahvikammi-johon-sinakin-ole…
Pähkinöitäkin suositellaan säilytettäväksi jääkaapissa, koska kauemmin paremmin näin.
Vierailija kirjoitti:
Leipää ei kyllä kannattaisi säilyttää jääkaapissa. Joko huoneenlämmössä tai pakkasessa on parempi.
Leipä kovettuu jääkaapissa, mutta paahtoleivässä se ei niin haittaa, kun se paahdetaan joka tapauksessa.
Kahvi pitää säilyttää jääkaapissa, samoin leipä. Rasva ja home.
Vierailija kirjoitti:
Kahvi pitää säilyttää jääkaapissa, samoin leipä. Rasva ja home.
Kahvi kyllä, mutta leipää ei. Jos et ehdi syödä leipää ennen kuin se homehtuu, pakasta osa tuoreeltaan.
Suklaaseen tulee sellainen ikävä harmaa pinta jääkaapissa. Toiset silti tykkää enemmän jääkaappikylmästä suklaasta, makuasiassa ei voi kiistellä.
Etkö ole puheväleissä anoppisi kanssa?