Miksi kaurajuoma on valkoista?
Mitä siihen on lisätty, jotta väri on saatu valkoiseksi? Se kauraliemihän itsessään on hailakan ruskeaa. Ei kauhean kutsuvan näköistä, joten ymmärrän kyllä, että on jollain värjätty, jotta näyttää maidolta.
Kommentit (13)
Kokeile tehdä kauramaitoa itse niin näet värin. On ihan helppoa. Vinkkinä värin selitykseen: kaura ei ole voimakkaan väristä, ja lopullisessa juomassa sitä kauraa on varsin vähän.
Koska se on tehty -ylläty yllätys - kaurasta! Ja kaura liotettuna veteen on vaaleaa. Ihan puhtaan valkoista kaurajuoma ei ole. Huomaat eron, kun kaadat toiseen lasiin maitoa ja toiseen kaurajuomaa. Kaurajuomassa on kellertävä sävy.
Menisikö rukiista valmistettu mämmi paremmin kaupaksi jos senkin väri muutettaisiin tummanruskeasta valkoiseksi?
Vierailija kirjoitti:
Onko syynä lisätty kalsium?
Ei. Kurkkaapa vaikka kaurahiutalepakettiin niin saatat ymmärtää. Kaurahiutaleisiin ei ole lisätty kalsiumia.
Eihän se edes ole valkoista. Ennemmin harmahtavan vaaleaa.
https://www.kotikokki.net/media/cache/large_1024/recipeimage/large_1024…
On suuri mysteeri miten kaurasta, joka puurona on vaalean beigeä, saa runsaassa vedessä ja siivilöitynä aikaan aika lailla valkoista juomaa.
Vierailija kirjoitti:
https://www.kotikokki.net/media/cache/large_1024/recipeimage/large_1024…
On suuri mysteeri miten kaurasta, joka puurona on vaalean beigeä, saa runsaassa vedessä ja siivilöitynä aikaan aika lailla valkoista juomaa.
Ei mikään mysteeri. Tuleehan mustasta salmiakistakin veteen liotettuna harmaata.
Vierailija kirjoitti:
Kokeile tehdä kauramaitoa itse niin näet värin. On ihan helppoa. Vinkkinä värin selitykseen: kaura ei ole voimakkaan väristä, ja lopullisessa juomassa sitä kauraa on varsin vähän.
Muistan kun kerran joku tosissaan valitti siitä miten vähän kaurajuomassa on kauraa. Ei kai käynyt mielessä että jos sitä kauraa on enemmän niin siitä tulee leipä. :D
Kauran jyvä on vaalea, juoma sisältää aika vähän kauraa vettähän se on suurimmaksi osaksi.
Vierailija kirjoitti:
https://www.kotikokki.net/media/cache/large_1024/recipeimage/large_1024…
On suuri mysteeri miten kaurasta, joka puurona on vaalean beigeä, saa runsaassa vedessä ja siivilöitynä aikaan aika lailla valkoista juomaa.
Ratkaisu tähän "hurjan haastavaan mysteeriin": Kaurajuomassa on huomattavasti enemmän vettä kuin kaurapuurossa. Vesi laimentaa värejä. Huomaat sen esimerkiksi vesiväreillä maalatessa. Mitä vetisemmällä sudilla otata, sitä vaaleampi sävy tulee. Samaan tapaan se vaalean beige puuro haalistuu harmahtavaksi valkoista lähellä olevaksi väriksi, kun sitä laimentaa vedellä.
Enkö olekin nero, kun ihan itse keksin tuon :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
https://www.kotikokki.net/media/cache/large_1024/recipeimage/large_1024…
On suuri mysteeri miten kaurasta, joka puurona on vaalean beigeä, saa runsaassa vedessä ja siivilöitynä aikaan aika lailla valkoista juomaa.
Ratkaisu tähän "hurjan haastavaan mysteeriin": Kaurajuomassa on huomattavasti enemmän vettä kuin kaurapuurossa. Vesi laimentaa värejä. Huomaat sen esimerkiksi vesiväreillä maalatessa. Mitä vetisemmällä sudilla otata, sitä vaaleampi sävy tulee. Samaan tapaan se vaalean beige puuro haalistuu harmahtavaksi valkoista lähellä olevaksi väriksi, kun sitä laimentaa vedellä.
Enkö olekin nero, kun ihan itse keksin tuon :D
Et ilmeisesti huomannut sarkasmia "suuri mysteeri" kommentissa vaan vastasit tosissaan.
Kaurajuomaa kun tekee itse niin tulee valkoista 😊
Onko syynä lisätty kalsium?