Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi kaurajuoma on valkoista?

Vierailija
09.09.2021 |

Mitä siihen on lisätty, jotta väri on saatu valkoiseksi? Se kauraliemihän itsessään on hailakan ruskeaa. Ei kauhean kutsuvan näköistä, joten ymmärrän kyllä, että on jollain värjätty, jotta näyttää maidolta.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko syynä lisätty kalsium?

Vierailija
2/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile tehdä kauramaitoa itse niin näet värin. On ihan helppoa. Vinkkinä värin selitykseen: kaura ei ole voimakkaan väristä, ja lopullisessa juomassa sitä kauraa on varsin vähän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska se on tehty -ylläty yllätys - kaurasta! Ja kaura liotettuna veteen on vaaleaa. Ihan puhtaan valkoista kaurajuoma ei ole. Huomaat eron, kun kaadat toiseen lasiin maitoa ja toiseen kaurajuomaa. Kaurajuomassa on kellertävä sävy. 

Vierailija
4/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menisikö rukiista valmistettu mämmi paremmin kaupaksi jos senkin väri muutettaisiin tummanruskeasta valkoiseksi?

Vierailija
5/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko syynä lisätty kalsium?

Ei. Kurkkaapa vaikka kaurahiutalepakettiin niin saatat ymmärtää. Kaurahiutaleisiin ei ole lisätty kalsiumia. 

Vierailija
6/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän se edes ole valkoista. Ennemmin harmahtavan vaaleaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.kotikokki.net/media/cache/large_1024/recipeimage/large_1024…

On suuri mysteeri miten kaurasta, joka puurona on vaalean beigeä, saa runsaassa vedessä ja siivilöitynä aikaan aika lailla valkoista juomaa.

Vierailija
8/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.kotikokki.net/media/cache/large_1024/recipeimage/large_1024…

On suuri mysteeri miten kaurasta, joka puurona on vaalean beigeä, saa runsaassa vedessä ja siivilöitynä aikaan aika lailla valkoista juomaa.

Ei mikään mysteeri. Tuleehan mustasta salmiakistakin veteen liotettuna harmaata. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kokeile tehdä kauramaitoa itse niin näet värin. On ihan helppoa. Vinkkinä värin selitykseen: kaura ei ole voimakkaan väristä, ja lopullisessa juomassa sitä kauraa on varsin vähän.

Muistan kun kerran joku tosissaan valitti siitä miten vähän kaurajuomassa on kauraa. Ei kai käynyt mielessä että jos sitä kauraa on enemmän niin siitä tulee leipä. :D

Vierailija
10/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauran jyvä on vaalea, juoma sisältää aika vähän kauraa vettähän se on suurimmaksi osaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.kotikokki.net/media/cache/large_1024/recipeimage/large_1024…

On suuri mysteeri miten kaurasta, joka puurona on vaalean beigeä, saa runsaassa vedessä ja siivilöitynä aikaan aika lailla valkoista juomaa.

Ratkaisu tähän "hurjan haastavaan mysteeriin": Kaurajuomassa on huomattavasti enemmän vettä kuin kaurapuurossa. Vesi laimentaa värejä. Huomaat sen esimerkiksi vesiväreillä maalatessa. Mitä vetisemmällä sudilla otata, sitä vaaleampi sävy tulee. Samaan tapaan se vaalean beige puuro haalistuu harmahtavaksi valkoista lähellä olevaksi väriksi, kun sitä laimentaa vedellä. 

Enkö olekin nero, kun ihan itse keksin tuon :D

Vierailija
12/13 |
10.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

https://www.kotikokki.net/media/cache/large_1024/recipeimage/large_1024…

On suuri mysteeri miten kaurasta, joka puurona on vaalean beigeä, saa runsaassa vedessä ja siivilöitynä aikaan aika lailla valkoista juomaa.

Ratkaisu tähän "hurjan haastavaan mysteeriin": Kaurajuomassa on huomattavasti enemmän vettä kuin kaurapuurossa. Vesi laimentaa värejä. Huomaat sen esimerkiksi vesiväreillä maalatessa. Mitä vetisemmällä sudilla otata, sitä vaaleampi sävy tulee. Samaan tapaan se vaalean beige puuro haalistuu harmahtavaksi valkoista lähellä olevaksi väriksi, kun sitä laimentaa vedellä. 

Enkö olekin nero, kun ihan itse keksin tuon :D

Et ilmeisesti huomannut sarkasmia "suuri mysteeri" kommentissa vaan vastasit tosissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
04.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaurajuomaa kun tekee itse niin tulee valkoista 😊