Härkäpapu
Kasvatin ensimmäistä kertaa härkäpapua ja järkyttävän hyvänmakuista. Söin kaikki raakana heti enkä kypsentänyt. Ei tullut mitään vatsa vaivoja. Laitan sitä ensi keväänäkin kasvamaan ja siitä tuli suosikkini. Paremman makuinen kuin tavallinen herne. Onkohan muut kasvattaneet sitä ja syöneet raakana sitä.
Kommentit (7)
Sama.
Enai kesänä menee maahan kolminkertainen määrä, tämä vuosi ei kuulemma ollut edes kovin hyvä pavuille, kun tulee normisti kuulemma paljon isompaa palkoa.
Upeat kukatkin ja pölyttäjiä oli pavuissa todella paljon.
Kannattaa maustaa rotanmyrkyllä. Upea elämys! Älä kuuntele kriitikoita.
Vierailija kirjoitti:
En ole syönyt åraakana, mutta härkäpavuista tulee maailman paras kermainen pastakastike. Eli siis tuoreille härkäpavuille nopea "ryöppäys", päällimmäinen kuori pois ja sitten kermakastikkeen sekaan.
Menee kermakastike ilman papujakin :D
Härkäpapu on ikivanha viljelykasvi Suomessa. Ihan kiva että sitä käytetään nykyään taas enemmän. Härkäpavusta oli juuri juttu Hesarissa, se on ilmeisesti todella terveellistä ravintoa, mutta myös vaativa viljelykasvi (kuivuuden vuoksi sato oli surkea tänä vuonna Suomessa).
Saako härkäpapua muuten mistään esim. pakasteena tai säilykkeenä jos ei halua ostaa sitä kuivattuna?
Vierailija kirjoitti:
Härkäpapu on ikivanha viljelykasvi Suomessa. Ihan kiva että sitä käytetään nykyään taas enemmän. Härkäpavusta oli juuri juttu Hesarissa, se on ilmeisesti todella terveellistä ravintoa, mutta myös vaativa viljelykasvi (kuivuuden vuoksi sato oli surkea tänä vuonna Suomessa).
Saako härkäpapua muuten mistään esim. pakasteena tai säilykkeenä jos ei halua ostaa sitä kuivattuna?
Prismassa on ainakin näin alkusyksystä näkynyt
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Härkäpapu on ikivanha viljelykasvi Suomessa. Ihan kiva että sitä käytetään nykyään taas enemmän. Härkäpavusta oli juuri juttu Hesarissa, se on ilmeisesti todella terveellistä ravintoa, mutta myös vaativa viljelykasvi (kuivuuden vuoksi sato oli surkea tänä vuonna Suomessa).
Saako härkäpapua muuten mistään esim. pakasteena tai säilykkeenä jos ei halua ostaa sitä kuivattuna?
Prismassa on ainakin näin alkusyksystä näkynyt
Ok. Kiitos. Täytyy katsoa jos löytyisi
En ole syönyt raakana, mutta härkäpavuista tulee maailman paras kermainen pastakastike. Eli siis tuoreille härkäpavuille nopea "ryöppäys", päällimmäinen kuori pois ja sitten kermakastikkeen sekaan.