Hyviä kasvisruokareseptejä
Kootaan!
Omani, uusi tuttavuus:
öljyä paistoon
1 sipuli, valkosipulia maun mukaan
3-5 porkkanaa
n. 4dl kaalta
currymaustetta
punaista currytahnaa
kookosmaitoa
cashewpähkinöitä
Paahda cashewpähkinöitä pannulla. Lisää valkosipuli ja anna maustua hetki, varo ettei valkosipuli pala. Laita sivuun.
Kuullota sipuli öljyssä (itse käytän seesamiöljyä tai sellaista maustettua wokkiöljyä). Lisää joukkoon mieleiseksi muotoilemasi porkkanat ja kaali. Lisää currymauste ja currytahna. Paistele kunnes ovat pehmenneet. Lisää kookosmaito.
Cashwetpähkinät voi lisätä joko seokseen, tai ripotella annoksen päälle. Syödään riisin tai nuudelien kanssa.
Kommentit (4)
Missä kohtaa tässä oli se valtava proteiinimäärä?
Ruusukaali-avokado-linssisalaatti (2:lle)
2 desiä linssejä (käytin belugalinssejä)
6 dl kasvislientä
400 g ruusukaalta
Muutama kevätsipulin varsi
Puntti lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
pari rkl rouhittuja pähkinöitä (käytin pekaanipähkinöitä)
1 avokado
Kastike:
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunanmehua
1 tl balsamicoa
1 tl hunajaa (vegaanit muuta makeutusta)
suolaa, pippuria
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, n. 20 minuuttia.
Kuori ruusukaalista uloin kerros lehtiä pois ja leikkaa kova kanta irti. Ohjeessa käskettiin leikata kaalet superohuiksi viipaleiksi, mielestäni riittää jos yhden kaalen leikkaa n. neljään viipaleeseen.
Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoittele sipulit, ruusukaalet ja 3 ruokalusikallista öljyä keskenään ja levitä uuninpellille. Paista viitisen minuuttia, sekoita hyvin ja paista toiset viisi minuuttia. Katso ettei ruusukaalet pääse ruskistumaan, mutta toisaalta paista tarpeeksi kauan että eivät jää raaoiksi. Mausta kaalet suolalla ja pippurilla.
Paahda ruusukaalien jälkeen uunissa vielä pähkinöitä n. 5 minuuttia. Kiertoilmauunilla tämän voi tietysti tehdä yhtä aikaa kaalten kanssa.
Kuori ja viipaloi avokado. Ripottele päälle hieman suolaa. Avokadon ei muuten kannata olla ihan jääkaappikylmä, maistuu muuten vähän hassulta muiden lämpimien ainesten kanssa.
Tee kastike. Valuta linssit ja kumoa lautaselle. Lusikoi päälle ruusukaalet ja avokadot. Lisää kastike ja sekoittele vähän. Ripottele lopuksi päälle pähkinät ja silppua päälle kevätsipulinvarret ja lehtipersilja.
Hippi. Syö lihaa!!