Floora margariini.
Olen aina ostanut normaalisuolaista floora margariinia.
Huomasin, että on olemassa vähärasvaista floora margariiniakin.
Kumpi noista on terveellisempää margariinia, normaalisuolainen vai vähärasvainen?
Kommentit (19)
Floora ei ole terveellistä, niinkuin ei keijukaan. Laittakaa oivariinia tai vastaavaa leivän päälle.
[quote author="Vierailija" time="03.10.2014 klo 12:41"]
Keijun monipuolisesta ja maistuvasta margariinivalikoimasta löytyy suosikki jokaiselle!
[/quote]
Mikä keijun margariini on terveellisin?
ap
[quote author="Vierailija" time="03.10.2014 klo 12:45"]
Floora ei ole terveellistä, niinkuin ei keijukaan. Laittakaa oivariinia tai vastaavaa leivän päälle.
[/quote] Lähde?
Verisuoniterveydelle hyvä valinta olisi pehmeää rasvaa vähintään 2/3 eli 67 % kokonaisrasvan määrästä.
Tästä voit katsoa Keijujen pehmeän rasvan tiedot
Becel on myös Unileverin, joka on ylikansallinen yhtiö ja boikotissa ainakin meillä.
Yhtiön tarkoituksena tuntuu olevan ostaa tuotemerkkejä ja kerätä kovat voitot siirtämällä niitä halvempiin maihin, sillävälin, kun työntekijöille maksetaan huonoa palkkaa ja muutenkin asiat menee huonommin. Näin on käynyt näille kotimaisille merkeille mm. Flora, joka siirrettiin Hollantiin, Turun Sinappi siirrettiin Puolaan, Ingman Ice Cream on vielä toistaiseksi suomessa, Omo:n valmistusmaata ei tunnu kukaan edes tietävän.
Tunnetuimpia Unilever tuotemerkkejä edellisten lisäksi ovat mm: Becel, GB Glace, Knorr, Lipton, Lätta, Magnum, Axe, Dove, Pepsodent, Rexona, Sunsilk, Bioluvil, Comfort, Cif, ja Sun, joiden valmistuksesta ei jää Suomeen juuri mitään.
[quote author="Vierailija" time="03.10.2014 klo 12:56"]
Becel on myös Unileverin, joka on ylikansallinen yhtiö ja boikotissa ainakin meillä.
Yhtiön tarkoituksena tuntuu olevan ostaa tuotemerkkejä ja kerätä kovat voitot siirtämällä niitä halvempiin maihin, sillävälin, kun työntekijöille maksetaan huonoa palkkaa ja muutenkin asiat menee huonommin. Näin on käynyt näille kotimaisille merkeille mm. Flora, joka siirrettiin Hollantiin, Turun Sinappi siirrettiin Puolaan, Ingman Ice Cream on vielä toistaiseksi suomessa, Omo:n valmistusmaata ei tunnu kukaan edes tietävän.
Tunnetuimpia Unilever tuotemerkkejä edellisten lisäksi ovat mm: Becel, GB Glace, Knorr, Lipton, Lätta, Magnum, Axe, Dove, Pepsodent, Rexona, Sunsilk, Bioluvil, Comfort, Cif, ja Sun, joiden valmistuksesta ei jää Suomeen juuri mitään.
[/quote]
eikös tuo sinapin valmistunut siirtynyt jonkin aikaa sitten takaisin turkuun?
En voi ymmärtää, että ihminen ostaa vuosikausia tietyn merkkistä tuotetta. Hän näkee tuotepaketin satoja, ellei tuhansia kertoja. Siitä huolimatta hän ei osaa kirjoittaa tuotteen nimeä oikein. Miksi ei?
[quote author="Vierailija" time="03.10.2014 klo 13:08"]
En voi ymmärtää, että ihminen ostaa vuosikausia tietyn merkkistä tuotetta. Hän näkee tuotepaketin satoja, ellei tuhansia kertoja. Siitä huolimatta hän ei osaa kirjoittaa tuotteen nimeä oikein. Miksi ei?
[/quote]
On sullakin murheet, luoja paratkoon.
MINÄ osaan kirjoittaa tuotteen nimen oikein: Keiju
Syö keijuu, alat leijuu.
Jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi 10 000 vuosityöpaikkaa. Siinä se on!
[quote author="Vierailija" time="03.10.2014 klo 12:48"]
[quote author="Vierailija" time="03.10.2014 klo 12:45"]
Floora ei ole terveellistä, niinkuin ei keijukaan. Laittakaa oivariinia tai vastaavaa leivän päälle.
[/quote] Lähde?
Verisuoniterveydelle hyvä valinta olisi pehmeää rasvaa vähintään 2/3 eli 67 % kokonaisrasvan määrästä.
[/quote]
Siinä on kans yks totaalisen höynäytetty ihminen. Tutki hyvänen aika paremmin asioita ja jätä tuollaiset margariinit kaupan hyllylle. Kyllä on 30 vuoden takaiset "opit" menny hyvin perille. Kovien rasvojen haitallisuutta on järkyttävällä tavalla liioiteltu. Vaarallisinta ei suinkaa ole rasva, vaan sokeri. Sokeri tukkii ne teidän verisuonet, eli kun puputatte niitä rasvattomia tuotteitanne, niin tungette verisuoniinne sokeria niin paljon, että ei mitään rajaa. Vielä lapsillennekin viititte syöttää sokeria muka terveellisten jugurttien muodossa.
Älkää pelätkö rasvaa, vaan sokeria.
Mä arvasin tän: RASVASOTAA!!!!!
Muistakaa mainita myös kissarasva!
Margariiniskandaali oli Suomessa 1960-luvun alussa sattunut ruokaskandaali. Ilmari Turjan toimittama Uusi Kuvalehti julkaisi vuonna 1961 artikkelin, jossa paljastettiin, että Unilever-konsernin margariinitehtaan valmistaman margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten kuten kissojen raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja.[1][2]
Keskusrikospoliisin tutkimuksissa selvisi, että ympäri maata toimi rasvasulattamoja, joissa erilaisista raadoista tiristettiin kovassa kuumuudessa rasvaa, jota käytettiin margariinin valmistukseen[1]. Raision tehtaat tunnusti väärinkäytökset ja tuomittiin sakkoihin. Paasivaara-yhtymä taas kielsi kaiken, mutta todettiin lopulta syylliseksi.
Terveellisyys ja vähärasvaisuus ja vähäkalorisuus on eri asioita..
Thl:n suosituksen mukaan tulisi syödä sellaisia levitteitä joissa on paljon rasvaa koska se on ns hyvää rasvaa. Totuus on etteivät mitkään margariinit ole kovin terveellisiä kun niitä tehdään kovettamalla kasvisrasvoja. Toisaalta voi, voimariini jne eivät myöskään ole terveellisiä kun sisältävät runsaasti kovaa rasvaa.
Terveellinen vaihtoehto on siis käyttää mahdollisimman vähän mitään rasvaa leivän päällä, leipäkään ei ole kovin terveellistä joten paria palaa enempää ei tarvi päivässä syödä. Oikeastaan se on siis ihan sama mitä sen leivän päälle laittaa, tärkeämpää on huolehtia että saa riittävästi hyviä rasvoja muualta ravinnosta, eli lisäämällä hyviä öljyjä ruokaan/salaattiin ja syömällä kalaa.
Suolan suhteen taas tietty kannattaa valita vähäsuolaisin vaihtoehto, mutta kokonaisuus ratkaisee tässäkin. Kannattaa myös katsoa paljonko siinä leivässä on suolaa..
[quote author="Vierailija" time="03.10.2014 klo 13:02"]
eikös tuo sinapin valmistunut siirtynyt jonkin aikaa sitten takaisin turkuun?
[/quote]
Ei, kun meni Pyhtäälle(?).
Tässä turkulaistaloudessa syödään edelleenkin Auran sinappia eikä vaihdeta. Auran sinappi tehdään Turussa.
Unilever on ollut Kansainvälisen elintarviketyöläisten liiton boikotin kohteena. Kun Unilever siirsi Turun Sinapin valmistuksen Ruotsiin ja irtisanoi turkulaisia työntekijöitä, monet vaihtoivat edelleen Turussa valmistettavaan Auran sinappiin. Unileverin tuotemerkkejä ovat myös Flora, Bonjour ja Lipton.
Keiju-margariinit valmistetaan tarkoin valituista luonnon raaka-aineista: Tärkeimpänä raaka-aineena on kotimainen rypsiöljy. Keiju- margariinit sisältävät myös runsaasti lasten luuston kehitykseen tarvittavaa D-vitamiinia, tyydyttymättömiä rasvahappoja ja omega-3 -rasvahappoja.
Lisäksi Keiju-margariinit ja –levitteet ovat saaneet Avainlippu-alkuperämerkin, joka kertoo, että tuotteet ovat suomalaisia. Suomalaisen tuotteen ostajana teet hyvän valinnan, josta on hyötyä niin sinulle kuin koko Suomelle. Keijun monipuolisesta ja maistuvasta margariinivalikoimasta löytyy suosikki jokaiselle!