Uskaltaisitko syödä korvasienistä tehtyä ruokaa?
Minä en uskaltanut, kun tuttava oli tehnyt korvasienimuhennosta.
Kommentit (27)
Kyllä jos sienet on asianmukaisesti käsitelty ennen ruoaksi valmistamista.
Tottakai. Oikein kermainen korvasienikeitto on herkkua.
Riippuu ihan siitä kuka sen on valmistanut. Ravintolassa syön melkein aina jos on tarjolla.
Kyllä, se on yksi parhaimman makuisista sienistä. Kun toimii ohjeen mukaan riskiä ei ole.
Kyllä mutta en vain antaisi sitä lapsille, ei edes moneen kertaan ryöpättynä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, se on yksi parhaimman makuisista sienistä. Kun toimii ohjeen mukaan riskiä ei ole.
Ei sitä gyromitriinia saa millään täysin pois ja se kasaantuu elimistöön vuosien aikana.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, se on yksi parhaimman makuisista sienistä. Kun toimii ohjeen mukaan riskiä ei ole.
Riski on, pieni sellainen, mutta juommehan alkoholia ym
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, se on yksi parhaimman makuisista sienistä. Kun toimii ohjeen mukaan riskiä ei ole.
Ei sitä gyromitriinia saa millään täysin pois ja se kasaantuu elimistöön vuosien aikana.
Miten niin se kertyy elimistössä jos se kerran hajoaa muiksi (haitallisiksi) yhdisteiksi.
Annapa tuohon viimeiseen lauseeseen asiallinen linkki vai kirjoititko ihan omasta hatusta?
Kuten tiedetään niin kaikkia sieniä voi syödä yhden kerran. Jos nyt ottaisin sen riskin niin söisin psiloja. Saisi ainakin kokemuksen ennen kuolemaa. Uskon että korvasienten syöminen on alkanut liioista anopeista. Jaa että yksi ryöppäys ei riittänyt. No kokeillaan toinen ja kolmas.
Eihän ne korvasienet käsiteltynä maistu kuin suolalle. Jossain mielenhäiriössä maistoin säilöttyä. Silleen että toinen ensin. Vähän yli tunti ja oli edelleen elossa niin uskalsin ihan vähän maistaa. Jyak se suutuntuma jotain limaista löllöä.
Eikös se ole tappavan myrkyllinen sieni?
Tottahan toki. Olen syönyt myös kärpässieniä ryöpättynä...en suosittele, mutta ei niistä mitään oireita tullut.
Ravintolassa kyllä ja olen syönytkin. Ei ole kukaan kaveri vielä tarjonnut mutta riippuisi varmaan siitä kuinka hyvin he osaavat käsitellä sieniä. En kyselemättä ihan mitä tahansa amatöörikokin tekemää söisi.
Olen syönyt useamman kerran. Kun on ryöpätty kaksi kertaa väljässä vedessä, ei ole ongelmaa. En suosittele suuripiirteiselle kokkaajalle.
En uskaltaisi. Minulla ei ole mielenkiintoa syödä mitään tappavan myrkylliseksi luokiteltua. Vieraan ihmisen laittamana heräisi epäilys, että onko se nyt tarpeeksi huolellisesti ryöpätty. Korvasieniä syödään lähinnä Suomessa ja Venäjällä. Muualla maailmassa se on luokiteltu ravinnoksi kelpaamattomaksi myrkkysieneksi.
En syö metsäsieniä ollenkaan, sain kerran sienisalaatista niin pahan allergisen reaktion, että olen sen jälkeen jättänyt ihan kaikki muut sienet kuin lidlin herkkusienet ruokavaliostani pois. Ravintolan salaatti oli kyseessä, muut söivät samaa ja ei heillä mitään reaktioita niin ei mikään myrkkysieni ollut
Tottakai, syön joka vuosi. Itse kerään (hanskat käsissä). Eivät ole vieraatkaan kieltäytyneet korvasienimuhennoksesta.
En, muualla maailmassa sentään ollaan sen verran fiksuja että tuo on määritelty ihmiselle sopimattomaksi ravinnoksi