V-mäisimmät ruoka-aineet valmistaa/ käsitellä?
Mulla listalla mm. punajuuri, väriporkkanat ja tomaattikastikkeet niiden sotkuisuuden takia.
Chiansiemenet on inhottavia, kun ne tahtoo levitä ympäriinsä ja sitten, kun niitä liottaa, niin tarttuvat limaisena kiinni liotusastiaan. Sama pellavansiemenissä.
Kommentit (42)
- Erilaiset laatikot ja uunivuokaruoat, niiden astioiden pesu valmistuksen jälkeen helvettiä
- leipomukset sama, yhh se taikinakulhon jynssäys
- juurekset joita pitää kuoria, eritoten myhkyräiset työläästi kuorittavaat kuten juuriselleri ja maa-artisokat
- quinoa, siemenet pitää pestä mutta itseltäni ei ainakaan löydy niin tiheää siivilää että ei valuisi siemenet siitä läpi. Kahvinsuodatinpussillaa hitaasti ja vaikeasti sitten pesen.
Silakat. Ällöttäviä mutta hyviä. Kalat muutenkin, liukkaita, haisee, roiskuu. Granaattiomenan siemenet. Avokado, vaatii liikaa työvälineitä. Kookospähkinä.
Raaka liha. En ole koskaan pystynyt leikkaamaan sitä, koska ajatuskin tuntuu siltä kun olisin viiltämässä omia kudoksiani. Kypsää lihaa voin leikata ja syödäkin hyvällä halulla.
Olen saanut elämäni voimakkaimman yökkäysrefleksin liotetuista pellavansiemenistä. Pystyin vain silmät kiinni kaatamaan limasotkun viemäriin. En muutenkaan pysty koskemaan vanukkaisiin ja hyytelöihin, mutta tämä Curly Girl -kokeilu kamaluudessaan kävi ylitse kaiken muun.
Vierailija kirjoitti:
Tomaattikastikkeet tosiaan. Onnistun aina saamaan muutaman pienen roiskeen päälleni pelkästään tomaattimurskapurkkia avatessa. Ja tuntuu, että ne eivät lähde millään pesussa, ainoastaan haalistuvat hieman.
Tomaattitahrat lähtee helposti UV-säteilyn vaikutuksesta auringossa. Mulla meni yhdelle mieluisalle mekolle tomaattia, pyyhin kohtaa vähän sappisaippuapalalla ja sitten parvekkeelle pariksi päiväksi tahra aurinkoon päin, lähti ihan kokonaan pois.
Vierailija kirjoitti:
- Erilaiset laatikot ja uunivuokaruoat, niiden astioiden pesu valmistuksen jälkeen helvettiä
VUORAA LEIVINPAPERILLA!
- leipomukset sama, yhh se taikinakulhon jynssäys HETI VETTÄ TÄYTEEN KUN TAIKINA OMALLA PAIKALLAAN
- juurekset joita pitää kuoria, eritoten myhkyräiset työläästi kuorittavaat kuten juuriselleri ja maa-artisokat EN KUORIPESEN HYVIN JA KUORINEEN PATAAN TAI MIHIN NYT MENEVÄT,KUOREN ALLA VITAMIINIT
- quinoa, siemenet pitää pestä mutta itseltäni ei ainakaan löydy niin tiheää siivilää että ei valuisi siemenet siitä läpi. Kahvinsuodatinpussillaa hitaasti ja vaikeasti sitten pesen.
SE VAUVAHARSO,LAITA AJOISSA LIKOAMAAN JA SEN LÄPI SITTE
Vierailija kirjoitti:
Silakat. Ällöttäviä mutta hyviä. Kalat muutenkin, liukkaita, haisee, roiskuu. Granaattiomenan siemenet. Avokado, vaatii liikaa työvälineitä. Kookospähkinä.
Ai miten niin avokado? Veitsellä halkaisen ja veitsellä kaapaisen kiven pois.
Vierailija kirjoitti:
Pekoni. Rasva vaan roiskuu!
ne tehdään uunissa.
Perinteinen metsästä poimittu mustikka. Yksikin lattialle pyörinyt sotkee jo maton.
Vierailija kirjoitti:
- Erilaiset laatikot ja uunivuokaruoat, niiden astioiden pesu valmistuksen jälkeen helvettiä
- leipomukset sama, yhh se taikinakulhon jynssäys
- juurekset joita pitää kuoria, eritoten myhkyräiset työläästi kuorittavaat kuten juuriselleri ja maa-artisokat
- quinoa, siemenet pitää pestä mutta itseltäni ei ainakaan löydy niin tiheää siivilää että ei valuisi siemenet siitä läpi. Kahvinsuodatinpussillaa hitaasti ja vaikeasti sitten pesen.
Ainakin pullatyyppistä kun leipoo, kannattaa jättää taikinakulho kuivumaan vaikka yön yli ja suunnilleen ravistele kuivunut taikina roskiin ja pese kulho.
Hauki. Hitto sitä ruotojen määrää, mutta voissa paistettuna herkullista.
Valkosipulin kuoriminen. Ne ohuet kuoret tarttuu sormiin ja veitseen ja jotenkin tahmaantuu kiinni. Siihen lienee joku konsti, mutta en tiedä mikä. Neuvokaa jo tiedätte.
Kaikki lihat, joissa on kalvoja. Riistat, maksa yms.
Todella terävällä veitsellä niiden poisto kyllä onnistuu, mutta ärsyttävää hommaa on.
Katkarapujen perkaus on myös aika tylsää hommaa.
Puuduttavan pitkäveteistä on myös kirsikankivien poisto viidestä kilosta kirsikoita, vaikka käytössä onkin kivenpoistaja.
Vierailija kirjoitti:
Valkosipulin kuoriminen. Ne ohuet kuoret tarttuu sormiin ja veitseen ja jotenkin tahmaantuu kiinni. Siihen lienee joku konsti, mutta en tiedä mikä. Neuvokaa jo tiedätte.
Leikkaat kannan pois ja sen jälkeen painat sipulinkynnen kokkiveitsen lappeella hieman lyttyyn. Kuoret irtoavat kuin itsestään.
Mansikat kun niistä pitää perata ne pienet lehtitupsut. Sormet on lopulta ihan hellinä ja niitä pitää koko ajan pyyhkiä tai huuhtoa.
Ja kun keittää hilloa, pitää kuoria vaahto. Miten?
Ainakaan sillä reikäkauhalla en saa mitään aikaiseksi, siihen tulee vaan sitä lientä, mutta ei varsinaista vaahtoa, joka kertyy reunoille. Lusikalla sitä saa kuoria ikuisuuden, kun sitä tulee aina vaan lisää.
Olen huuhdellut mansikoita, kun olen kuullut että se vaahto on epäpuhtauksia, mutta ei vaikutusta.
Tomaattikastikkeet tosiaan. Onnistun aina saamaan muutaman pienen roiskeen päälleni pelkästään tomaattimurskapurkkia avatessa. Ja tuntuu, että ne eivät lähde millään pesussa, ainoastaan haalistuvat hieman.