Joku vinkki mitä hyvää ruokaa laittaisin vieraille?
Kommentit (29)
Mä olen patruokien kannattaja! Ne pystyy tekemään edellisenä päivänä ja lämmittää samalla kun tekee lisukkeet (jos edes tarvitsee) - maku vaan paranee. Omia bravuureja isollekin porukalle merimiespihvi (kokolihasta), strgoganoff riisin kanssa ja hapankaaligulassi missä on kaikki valmiina. Ihania syksyisiä ruokia!
Hapankaaligulassi
porkkanaa 2-3
sipulia 2
lihaa (1 kg)
hapankaalia (vajaaseen kiloon lihaa rasiallinen eli n. 200 g)
punaista tai vihreää paprikaa 3
venäläisiä suolakurkkuja 1
tomaattipyrettä
valkosipulia 4 kynttä
paprikajauhoa 1 rkl
laakerinlehti
chilijauhoa tai -hippua
(chilipaprika)
mustapippuria
sitruunan kuorta
lihalientä (mieluiten melko voimakasta)
Lihat ruskistetaan padassa. Lisätään sipulit, joita hieman kuullotetaan lihojen seassa. Lisätään pilkotut juurekset ja paprika. Paistetaan hetken aikaa. Maustetaan tomaattipyreellä, pippurilla, reilulla paprikajauheella, chilijauheella, sitruunan kuorella ja silputulla valkosipulilla. Mausteiden annetaan herätellä hetki yhdessä. Lisätään kuuma lihaliemi. Sekoitetaan hapankaali, pilkotut suolakurkut ja pieni laakerinlehti.Uuniin noin 160 C tai padassa n 2.5-3h. Valmis ruoka maustetaan vielä tilkalla etikkaa. Maista suola (lihaliemessä useasti melko sopivasti suolaa). Jos haluat enemmän ruokaisuutta lisää loppuvaiheessa 5-6 perunaa lohkoina ja hauduta kypsäksi. Padassa saa olla lientä sen verran että on jotain padan ja keiton väliltä (lusikoitavaa kuitenkin).
Syödään smetanan ja vaalean sekaleivän kera (leivän päälle voi laittaa voimakasmakuista juustoa).
Leipaise parit suolaiset tortut/piirakat, sen verran ettei kesken lopu. Lisäksi ihana salaatti, jossa myös fetakuutioita ja sen sellaista.
http://kotiliesi.fi/ruoka/ruokaideat/piirakka-sopii-illanistujaisiin
no, kyllä vieraana tyrmistyisin jos tarjottaisiin hapankaaligulassia. Ei söisi meidän poppoosta kukaan sitä, sorry.
Lehtipihvit, keitetyt perunat, salaatti ja jotain leipää :) bernaise-kastike saattas olla hyvä siihen kylkeen :)
[quote author="Vierailija" time="01.10.2014 klo 16:17"]
no, kyllä vieraana tyrmistyisin jos tarjottaisiin hapankaaligulassia. Ei söisi meidän poppoosta kukaan sitä, sorry.
[/quote]
Mitäs sä sitten tarjoisit? ohis
Porsaan sisäfilettä (uunissa) kermaperunat, yrttiporkkanat lisäksi isoja katkarapuja, parsaa ja bearnaisekastiketta. Toimii :) jos halaut alkuruoan niin kevyt salaatti tämän raskaan ruoan kanssa ja jälkkäriksi sitten ihan peruskahvit esim. konjakilla tai liköörillä.
no en ainakaan hapankaalia, aika harva sellaisesta tykkää. Tarjoaisin jotain, mikä olisi "varmempi" niin ettei kovin moni kenties inhoaisi.
Usein tarjoan esim
- savustettua lohta, uunijuureksia, perunoita ja salaattia
- naudan sisäfilettä, uunijuureksi, salaattia, uuniperunoita
- jotain hyvää pastaa
- fajitaksia, niin että ihmiset saavat laittaa mieleisiään täyttetä
- pulled pork -hampurilaisbuffan
- tms
no jopas, edellinen kirjoitti siis tekstit ihan luettelon muotoon, mutta ny nuo näkyvät yhtenä pötkönä. Sorry vaan.
[quote author="Vierailija" time="01.10.2014 klo 16:29"]
no jopas, edellinen kirjoitti siis tekstit ihan luettelon muotoon, mutta ny nuo näkyvät yhtenä pötkönä. Sorry vaan.
[/quote]
Ihan hyvin näkyvät pötkönäkin. Ja hyvät on sapuskat.
Miten ois itse tehty pitsa? Helppo ja hyvä!
En ikinä tarjoaisi porsasta missään muodossa kenellekään.
Etsitkö arkista vai juhlaruokaa? Arkisempi; lohikeittoa ja hyvää leipää. Tai joku hyvä pasta, savulohipasta, katkarapupasta tms.
Jos pitää olla juhlavampaa, tarjoa lampaankyljyksiä punaviinikastiketta, poronfilettä ja sienipyttipannua, tai teriyakilohta ja parsaa. Hyvät kasivislisukeet ja salaatti.
Lihapullat, vs-perunat jo tulossa, jälkkäriksi appelsiininkuorella maustettuja lettuja ;)
Salaattia ja herneitä. Näin meillä.
Mies, joka osaa laittaa ruokaa.
9 jatkaa (siis hapankaalin moittija ja pötkölistan toimittaja :D); joskus jos pelkkää naisporukkaa paikalla, olen tehnyt myös salaattibuffan, eli erilaisia kompontteja kippoihin, mistä jokainen voi rakentaa mieleisensä salaatin. Tai sitten uuniperunatarjoilun; rosamundia foliossa uuniin ja pari erilaista täytettä tarjolle salaatin kera. Onhan näitä. Kannattaa vain jättää kaikkein eksoottisimmat asiat ainakin erikseen, jottei ruokarajoitteiset jää ihan nälkään. Niin ja kyllä jossain rennoissa illanistujaisissa myös erilaiset vuokaruuat kuten kinkku- ja janssoninkiusaukset hyvin kauppansa tekee ja ovat edullisiakin tarjota.
[quote author="Vierailija" time="01.10.2014 klo 16:17"]
no, kyllä vieraana tyrmistyisin jos tarjottaisiin hapankaaligulassia. Ei söisi meidän poppoosta kukaan sitä, sorry.
[/quote]
Miksi?
no siksi, että emme tykkää siitä :). Uskon, että aika harva tykkää hapankaalista.
[quote author="Vierailija" time="01.10.2014 klo 16:17"]
no, kyllä vieraana tyrmistyisin jos tarjottaisiin hapankaaligulassia. Ei söisi meidän poppoosta kukaan sitä, sorry.
[/quote]
Niin, kaikki ei osaa arvostaa erinomaista herkkuruokaa:( Siinä ei muuten maistu hapankaali ollenkaan. Meillä kelpaa ihan tuttavapiirin huippukokeillekin (tai ehkä juuri siksi;D)
Kiitos hapankaaligulassin ohjeesta, menee testiin.
Ja se, joka kritisoi hapankaalin tarjoamista vieraille ei ole ikinä tainnut maistaa sitä kypsennettynä. Aika eri asia.
[quote author="Vierailija" time="01.10.2014 klo 17:48"]
Kiitos hapankaaligulassin ohjeesta, menee testiin. Ja se, joka kritisoi hapankaalin tarjoamista vieraille ei ole ikinä tainnut maistaa sitä kypsennettynä. Aika eri asia.
[/quote]
Voi olla, ettei ole maistanut muutenkaan. Luulen kyllä, että aika moni tykkää.
[quote author="Vierailija" time="01.10.2014 klo 17:48"]
Kiitos hapankaaligulassin ohjeesta, menee testiin. Ja se, joka kritisoi hapankaalin tarjoamista vieraille ei ole ikinä tainnut maistaa sitä kypsennettynä. Aika eri asia.
[/quote]
Ole hyvä:) Tuo hapankaali vain suurustaa padan ja antaa pientä hapokkuutta siihen, ei erotu enää valmiissa ruuassa kun muutaman tunnin hauduttaa:)