Arvostele mun lähiruokateema illallinen
Vieraat ovat tuttuja, joten tiedän, että nämä käyvät kaikille, eli allergiapuoleen ei tarvitse nyt ottaa kantaa.
- alkuruoka juureskeitto tai sipulikeitto, itse tehtyä patonkia. Kumpi keitto parempi?
- pääruoka kuhaa, kanttarellikastiketta, itse tehtyjä lohkoperunoita ja höyrytettyä kukka- ja parsakaalia
- jälkiruoka marjapiirakka, sekä ainoa poikkeus teemasta kahvi.
Saa ehdottaa parempiakin vaihtoehtoja, teemaan sopivana, mutta kuha pysyy pääruokana. Se on itse ongittua.
Kommentit (10)
Oikein hyvä. Keitoksi ottaisin sipulikeiton, ettei aterian hiilarimäärä kasva liian suureksi.
Nam!
Voisit tehdä mausteisen juureskeiton, missä porkkana ja lanttu raasteena, lisäksi tomaattia ja paljon paljon yrttejä ja nokkosta.
Kasvoiko sulla sipulia?
Kiitos kaikille. ei ole itsellä sipulia, kun asutaan kerrostalossa, eli torilta ja kaupasta on muut, osan olen saanut, paitsi marjat on poimittu itse ja kuha on pakasteessa, mies sai järvestä hyvän kokoista kuhaa viikonloppuna. Omenoitakin tosin on, eli omenapiirakkakin on vaihtoehto.
Mun mielestä juureskeitto on spesiaalimpi, sitä tarjoisin mielummin vieraille kuin sipulikeittoa. Mä itse tekisin jotain yrttiperunoita noiden lohkoperunoiden sijaan.
Hyvältä kuulostaa! Juuresten ystävänä ja välillä herkkävatsaisena sipulin (poislukien oikein pitkään haudutettu sipulikeitto) kanssa valitsisin juuressopan! Ihanaa, kun joku panostaa näin ja laittaa ruokaa ystävilleen!
Hyvältä kuulostaa! Valitsisin sipulikeiton ja lohkoperunat vaihtaisin keitettyihin, minusta sopisi paremmin teemaan. Omenapiirakka olisi kyllä hyvä. Ja idea on niin hyvä, että aion käyttää tätä ensi syksynä, varsinkin, kun omasta pihasta saa perunaa, sipulia, porkkanaa, omppuja, marjoja...
Juureskeitto uunissa paahdetuista juureksista. Mä ehkä gratinoisin kukka- ja parsakaalin, olisivat juhlavampi vaihtoehto, mutta juusto ei taida olla riittävän lähiruokaa.
Juureskeitto. Vaikkapa punajuuresta, niin olisi värinä vastapainoa pääruuan vaaleuteen,