Miten käyttää vihanneksia monipuolisemmin ruuanlaitossa?
Meitä on kaksi aikuista ja kaksi lasta ja esikoisen olisi nyt aika siirtyä kokonaan kotiruokiin. Kertokaa vinkkejä miten käyttää vihanneksia monipuolisemmin ruuanlaitossa siten, että 2-vuotias innostuisi niitä syömään. Tällä hetkellä käytän ruuanlaitossa lähinnä perunaa ja porkkanaa, sekä kaupan pakastealtaasta saatavia pakastevihanneksia.
Laittakaas jotain hyviä reseptejä, joissa vihanneksia olisi monipuolisesti ja joita lapsen olisi mukava syödä.
Kommentit (3)
Meillä ei kannattanut piilotella mitään ruokaan (ei muuten mielestäni kannata muutenkaan), vaan parhaiten meni kaupaksi kun laittoi paloina lautasen reunalle esim kurkkua, tomaattia, paprikaa, porkkanaa yms mitä sai ihan käsin laittaa suuhun. Juuresranskalaiset voisi aluksi olla kiva, ja esim perunamuusin sekaan voi laittaa vaikkapa pinaattia tai porkkanaa, on huomattavasti maukkaampaakin. Meillä tosin on aina syöty kasviksia paljon, ja kun kaikki on aina syöneet samaa ruokaa, ei ole kukaan edes tajunnut nirsoilla.. eli varmaan teilläkin voisi esimerkin voima toimia?
Kannatan tuota, että laitat lautaselle sopivia suupaloja porkkanaa, paprikaa, kurkkua... Meillä ainakin lautasellinen vihanneksia häviää pikkuisiin suihin jo ruokaa laittaessa ja pöytää kattaessa. Välillä joudun siirtämään esim. pikkutomaatit syrjään, että myös muu ruoka kelpaisi. Ja kun lapsi saa osallistua vihannesten esillepanoon, maistuu ne entistä paremmalle. Kova juttu on esim. eri väriset paprikat.
Laita lihapullien sekaan,...