Koko ajan leivät homeessa ennen viimeistä päivää
Eilen ostin leivät 29.7. pöivämäärä ja taas jo tänään homeessa. Tekeekö kuumuus sitten tämän. Säilytys ihan huoneenlämmössä, ei esim. tiskikoneen päällä tai vastaavassa. Ja näin käynyt moneen kertaan tänä kesänä. Välillä ollut 4 pv vanhenemiseen.
Kommentit (15)
Ilmankosteus, minullakin pääsi yksi leipäpala nyt homehtumaan, mitä ei ole tapahtunut vuosiin. Missä säilytät leipiä? Voitko vaihtaa vaikka paperipussin muovin tilalle? Ja jos on joku laatikko tai kori niin eihän sekin ole homeessa?
Näillä helteillä leivät homehtuvat todella nopeasti, kannattaa säilyttää viileässä.
Tollo: laita ne leivät jääkaappiin. Sinä älykääpiö.
Leivissä ei ole viimeistä käytyöpäivää.
Osta toisen leipurin leipiä. 99% homehtuneista leivistä on pakattu olosuhteissa, joissa on runsaasti homeitiöitä ja se johtaa sitten tähän leivän homehtumiseen. Usein on myös niin, että koko ketju, siis leipomon / leipätehtaan tilat ovat kauttaaltaan homeitiöitten lähteitä. Olematon siivous ja muu huolimattomuus johtaa aiemmin mainittuun. Asiaa on tutkittu jo 80-luvulla ja tulokset olivat yksiselitteisen selkeät.
Ilmaankosteus ja lämpö on pahimmat. Suojaa valoltakin, eli jos sinulla on leivät ihan tasolla niin siirrä laatikkoon tai kaappiin. Muovi pois, leivän voi laittaa paperipussiin tai vaikka kankaiseen pussiin.
Minulla on leipäkassi, vanha puuvillainen kangaskassi, johon laitan leivät.
Pussin avaamisen jälkeen aina jääkaappiin.
Exä aikanaan halusi ostaa leipälaatikon kääntyvällä etuluukulla. Ihan hirveä homepesä.
Leipää ei saa laittaa jääkaappiin. Se on sen jälkeen pelkää ravintomassaa vailla mitään makua.
Paras keino on ostaa pienempiä määriä. Kilohinnassa häviää mutta häviäähän sitä leivän pilaantuessakin.
Toinen keino on vähentää leivän syöntiä. Vatsakumpukin kiittää.
Ongelma on teillä. Ja mitä noihin tulee jotka sanoo "laita jääkaappiin" niin se on rikos joka on verrattavissa kansanmurhaan.
-leipuri
Nyt on kesähelteet, niin mullakin menee homeeseen aina näillä keleillä mökillä. Laitan pakkaseen.
Jos ihan kaikki leivät menevät nopeasti homeeseen, niin ongelma on valitettavasti todennäköisimmin omassa kodissasi. Jos koti on todella likainen ja pölyinen, siivouksen tehostaminen voi auttaa. Jos taas siistinä pidetyssä kodissa avattu leipä alkaa ottaa nopeasti hometta, se viittaa homeeseen rakenteissa ja suureen itiömäärään ilmassa. Kokemusta on, ja omat oireet alkoivat myöhemmin.
Laita pakkaseen