Voileipäkakun tekemisestä kysymys
Kaikissa ohjeissa lukee, että voileipäkakku koristellaan tarjoilupäivänä. Vettyykö tai meneekö se pilalle, jos koristelen sen jo edellispäivänä? Rippijuhliin olen tekemässä niitä, pitää tehdä ainakin 4 isoa ja kirkossa täytyy olla klo 9.30. aamulla... meinaan vaan että pitää viideltä herätä koristelemaan jos samana päivänä täytyy. Kyselee eräs, joka ei ole ennen voikkarikakkua tehnyt :P
Kommentit (11)
Koristele edellisenä päivänä. Säilyy ihan hyvänä, tosin riippuu koristelusta. Itse olen koristellut edellisenä päivänä, tökkinyt koristeena oleviin tomaatteihin/viinirypäleisiin cocktailtikkuja ja laittanut kelmua päälle.
No ei kyllä näytä hyvältä jos koristelet ed. päivänä...
No mikset voi nousta viideltä... tärkeä päivä, kai sä nyt sen kerran jaksat...
Itse nousisin aamulla koristelemaan.
Itse olen koristellut yleensä samana päivänä, mutta ylioppilasjuhlat olivat poikkeus. En olisi muuten ehtinyt. Kannattaa huomioida edellisenä päivänä koristelussa koristeet. Eli älä käytä mitään ohuita salaatinlehtiä vaan esim kinkkuviipaleita rullalla, paprikaa, kirsikkatomaatteja jne.
Koristeet kärsii siitä ja vettyy pinta. Parhaimman ja raikkaimman näköinen on voileipäkakku, joka on koristeltu samana päivänä, kuin se tarjoillaan.
Ei ole kiva,kun esim tilli tai persilja vettyy tai vastaavasti kuivuu. Suunnnittelet hyvin ja heräät aikaisin tekemään sen loppusilauksen.
Älä koristele vettyvillä koristeilla, nuupahtavilla salaateilla, tillillä tai persiljalla. Äläkä juustoraasteella.
Laita se kuorrutus edellisenä iltana ja koristeet juhlapäivänä
Laita se kuorrutus edellisenä iltana ja koristeet juhlapäivänä
On muuten olemassa ihan kakkukupuja voileipäkakulle. Jos sattuu niin pieniä tekemään. Vaihtoehtoisesti voi käyttää pyöreääkin kupua jos tekee pyöreän voileipäkakun. Säilyy paremmin eikä tarvitse viritellä tikkuja ja kelmuja.
No menee kyllä pilalle. Koristelun pitää olla tehty samana päivänä.