Oliko teidänkin lapsuudessa ainoat kanaruoan kaverit keltainen currykastike ja mustaherukkahillo?
Kommentit (8)
Joo. Kana paistettiin kokonaisena uunissa ja seuraksi tehtiin currykastiketta.
Mistähän yhdistelmä kananliha ja mustaherukat on peräisin? Onko suomalaista vai naapurimaiden perua?
Koulussa oli kyllä! Syötävää, mutta hyvät ainesosat täysin väärin käytetty. Olin juuri lopettamassa peruskoulua kun Espoossa oli kilpailu jossa oppilaat saivat suunnitella aterian samalla budjetilla: kanaa smetanakastikkeessa, oli hyvää ja rahaa jäi yli jolla tarjottiin muistaakseni Eskimo-jäätelöt. Itse ehdin syömään vain kerran, mutta pikkusiskoni sai tuon aterian vastaansa useammin.
Joo! Hyvää oli mielestäni. Mistä tuo oikein oli peräisin? Onko jossain julkaistu joku resepti joka on aikoinaan levinnyt suunnilleen jokaiseen kotitalouteen jossa on ruokaa laitettu? Miten se on tapahtunut?
Koulussa, kanaviillokki ja mustaherukkahillo. Meillä se oli kyllä vihertävää, ja toinen kestoinhokki tilliliha harmaata.
Se kokonaisena paistettu kana oli ihan kuivaa aina.
Vierailija kirjoitti:
Mistähän yhdistelmä kananliha ja mustaherukat on peräisin? Onko suomalaista vai naapurimaiden perua?
Äitini on viettänyt nuoruutensa Ruotsissa ja suosi tätä yhdistelmää. Luulen, että toi tavan sieltä, kun en muissa perheissä siihen ole törmännyt.
Yäk, sellaistakin oli. Elävästi on jäänyt mieleen myös possu ja ananas. Hyi.