Tyhmä kysymys kaurapuurosta
Tiedättehän kaurapuuron hotelliaamiaisella? Semmoista ihanan pehmeää, melkein valkoista puuroa. Mitä hiutaleita mahtavat käyttää? Tai onko olemassa joku kikkakolmonen? En saa kotona tehtyä sellaista mitenkään. Osaako joku neuvoa?
Kommentit (19)
Salaisuus on pitkä haudutusaika. Kotona monet keittävät 5 minuuttia, mutta minulla töissä se hautuu tunnin. Valmistan puuron uunin höyrytoiminnolla tai isommat määrät padassa.
Vierailija kirjoitti:
Useimmiten käyttävät niitä isoja kaurahiutaleita. Haudutellaan pitkään, noin tunti. Täysmaitoa tai kermaa. Sekä voita ja hieman hunajaa.
Kermaan ja hunajaan tehtyä kaurapuuroa hotellissa :D:D:D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Useimmiten käyttävät niitä isoja kaurahiutaleita. Haudutellaan pitkään, noin tunti. Täysmaitoa tai kermaa. Sekä voita ja hieman hunajaa.
Kermaan ja hunajaan tehtyä kaurapuuroa hotellissa :D:D:D
Ja täysmaitoon :D 99% nuo puurot on tehty veteen.
Hiutaleet kylmään veteen, ei kiehuvaan. Ja lämmön nosto hitaasti ja pitkä haudutus.
Ei. Pekonia, frikadelleja, kokkelia. Pekonia, frikadelleja, kokkelia. Jne.
En mene hotelliin kaurapuuroa syömään.
joo,oikeita kaurahiutaleita eikä mitään pikapuuromössöjä,vartti hautumassa niin on jo maukasta
Inhoan maitopuuroja, joten sellaisesta en nyt puhu. Tota pitkää haudutusaikaa "pelkäsinkin". Hauduttelin äsken parikymmentä minuuttia ja aika hyvä tuli. Mut pitäis siis malttaa vielä pidempään.
-ap
Puuroista ja lisäkeriisistä tulee kuohkeita kun ei sekoittele. Pitkä kypsennys miedolla lämmöllä.
Sekoittamalla syntyy liisteriä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Useimmiten käyttävät niitä isoja kaurahiutaleita. Haudutellaan pitkään, noin tunti. Täysmaitoa tai kermaa. Sekä voita ja hieman hunajaa.
Kermaan ja hunajaan tehtyä kaurapuuroa hotellissa :D:D:D
Ja täysmaitoon :D 99% nuo puurot on tehty veteen.
Harvoin on hotellin puuro tehty veteen. Sokos ja Scandic ehkä, en ole koskaan käynnyt? Mutta meeppä vähän tasokkaampaan hotelliin niin täysmaitoon yleensä tehty. Siksi pienille vauvoille pyydetään erikseen veteen tehtynä (: Tai vegaaneille täytyy pyytää myös erikseen (: Hunajaa sokerin sijasta tuomaan makeutta. Käyppä esim Hotel Havenissa Helsingissä huvikseen kysymässä reseptiä puuroon! (: Paras puuro heillä.
Vierailija kirjoitti:
Inhoan maitopuuroja, joten sellaisesta en nyt puhu. Tota pitkää haudutusaikaa "pelkäsinkin". Hauduttelin äsken parikymmentä minuuttia ja aika hyvä tuli. Mut pitäis siis malttaa vielä pidempään.
-ap
Hauduta 20 min ja väännä virta pois. Anna muhia jälkilämmössä toinen 20 min. Tai jos on induktioliesi, nosta kattila puiselle alustalle. Se eristää ja kattila säilyttää lämpönsä pitkään. Pannumyssy päälle, jos kaapista löytyy. Jos ei, niin äijän karvalakki.
Vierailija kirjoitti:
Inhoan maitopuuroja, joten sellaisesta en nyt puhu. Tota pitkää haudutusaikaa "pelkäsinkin". Hauduttelin äsken parikymmentä minuuttia ja aika hyvä tuli. Mut pitäis siis malttaa vielä pidempään.
-ap
Ei se ole mitään maitopuuroa tai lisätty hunajaa, kun ne aineosat pitäisi lukea siinä. Yleensä lukee vain kaurapuuro.
Pääset liki samaan tulokseen, jos haudutat kaurapuuron uunissa. Lätki mukaan maidot, kermat,vedet, hunajat, kardemummat, voit, margariinit, kanelit, siis mistä itse tykkää kaurapuurossa.
Kaurahiutaleita menee uunipuuroon vähemmän kuin jos keittäisit puuron. En voi sanoa määrää, sillä kaurahiutaleissa on eroja. Olen kokeillut hiutaleita vaihtaessani sen sopivimman suhteen veden kanssa.
Uunin lämpötilaksi riittää 175 ja haudutusaika noin 30-45 minuuttia. Muista hämmentää kypsentämsien aikana kerran tai kaksi, ettei puuroon tule sitkeää kantta.,
Kun puuro on mielestäsi valmis aseta vuokaan lämpöä kestävä kansi ja anna hautua loppuun asti. Kansi estää puuron kuivettumisen ja ettei siihen tulisi kumimaista pintaa.
Muhitan kerralla muutaman aamun satsin ja lämmitän loput sitten mikrossa. Ei kärsi siitäkään.
UUnissa valmistuu myös joissakin hotelleissa, joten kikkoja on monenlaisia samettiseen puuroon,
Kokeile Kinnarin tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita.
Monessa paikassa käytetään grannin hiutaleita.
Vierailija kirjoitti:
Monessa paikassa käytetään grannin hiutaleita.
Sori typotin, siis Krannin :)
Vierailija kirjoitti:
Inhoan maitopuuroja, joten sellaisesta en nyt puhu. Tota pitkää haudutusaikaa "pelkäsinkin". Hauduttelin äsken parikymmentä minuuttia ja aika hyvä tuli. Mut pitäis siis malttaa vielä pidempään.
-ap
Tämä olisi varmaan kannattanut aloituksessa mainita, niin eivät ihmiset haaskaisi aikaansa kertomalla miten saat täydellisen maitopuuron.
Ei ole tyhmiä kysymyksiä, vain tyhmiä vastauksia. :)
Useimmiten käyttävät niitä isoja kaurahiutaleita. Haudutellaan pitkään, noin tunti. Täysmaitoa tai kermaa. Sekä voita ja hieman hunajaa.