Kaupan valmis torttupohja.. Miten teet sen kotona?
Nyt kesällä on kiva tehdä nopeita mansikkatorttuja, kun vatkaa vaan kermaa tai flora vanillaa ja levittää sen kostutetulle torttupohjalle. Mansikat päälle ja valmista on! Mutta ne lisäaineet ja e-koodit kauhistuttaa, ja jos rehellisiä ollaan, niin onhan se kaupan torttupohja aika pahan makuinen..
Mutta vaikka kuinka olen googlelta kysynyt, niin el löydä reseptiä, että miten juuri tuon kaltaisen mansikkatortun pohjan voisi valmistaa itse kotona. Olisiko täällä avuliaita leipureita auttamaan? Toimisikohan sokerikakkutaikina, jos paistaisi vaan irtopohjavuoassa sellaisen tosi ohuen, parin-kolmen munan pohjan? Eihän siihen niitä torttupohjan reunoja sillai saa, mutta ehkä se hetken pysyisi kasassa..? Entä murotaikina, olisiko se liian kuiva / rapea tuollaiseen torttuun?
Tai jotain ihan muuta? Vinkkejä, kiitos!! :)
Kommentit (5)
Googlaa torttupohja ja osta vuoka, missä reunat.
Ja tosiaan jos usein tekee, niin sellaisen vuoan saa kyllä kaupasta, että tulee reunatkin :) http://www.valio.fi/reseptit/torttupohja/
-2-
Sama määrä munaa ja sokeria vatkataan vaahdoksi ja lisätään jauhoa sama määrä. Jauhon voi laittaa hieman leivinjauhetta. Paistetaan levyksi ja pakasta levyt
2kananmunan sokerikakkupohja taitaa riittää. Jos tahdot reunat niin leikkaa pohjan reunasta 1cm rinkula ja laita pohja päälle vähän pienennettynä. Toisaalta marjat reunassa riittää minusta ihan hyvin.