Miten teet täytetyt paprikat?
Ohjeita toki löytyy netistä, mutta kyselen käytännön kokemuksia onnistuneesta ohjeesta.
Kommentit (20)
Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.
Jamie Oliverin vanhalla reseptillä.
Halkaisen paprikat, täytän ja laitan uuniin paistumaan.
Vierailija kirjoitti:
Halkaisen paprikat, täytän ja laitan uuniin paistumaan.
Tällä reseptillä olen myös mennyt.
Ohiksena tietämätön:
Miten noi täytetyt paprikat syödään?
Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?
Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla? Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.
Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi
Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.
M. 30
Ennen täyttöä yhteensotkettuna paistettua jauhelihaa, riisiä riisinkeittimestä, koskenlaskija juustoa, raakaa kananmunaa(antamaan kiinteyttä täytteelle), kevät- tai ruohosipulia. Mausteeksi hieman roseepippuria ja hapanimeläkastiketta.
Paprikoista hattu pois ja täytteet sisään ennen loppukypsennystä.
Perinteinen kreikkalainen gemista-ohje on paras:
http://lenthezen.blogspot.com/2012/07/vihanneksia-ja-hedelmia-saa-nykya…
Vierailija kirjoitti:
Ohiksena tietämätön:
Miten noi täytetyt paprikat syödään?
Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?
Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla? Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.
Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi
Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.
M. 30
Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.
Vieläkään ei tullut vastausta siihen, miten täytetyt paprikat oikea oppisesti seurassa syödään.
Voisko joku vastata ja neuvoa, please?
Vierailija kirjoitti:
Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.
Minuusta tomaatti ja paprika ei sovi yhteeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohiksena tietämätön:
Miten noi täytetyt paprikat syödään?
Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?
Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla? Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.
Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi
Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.
M. 30
Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.
Siis todellako,
Onko tämä asiallinen vastaus vaiko pelkkää huumoria.
Todellisuudessa voisin kyllä kuvitella, että noin sitä täytettyä paprikaa voidaan syödä.
Sillä onhan se paprika pehmennyt uunissa niin paljon, että sitä voi veitsellä leikata?
Kovaa, raakaa paprikan puolikasta, ei kevyesti voi leikata tavallisillä ruokailu välineillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohiksena tietämätön:
Miten noi täytetyt paprikat syödään?
Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?
Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla? Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.
Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi
Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.
M. 30
Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.
Siis todellako,
Onko tämä asiallinen vastaus vaiko pelkkää huumoria.
Todellisuudessa voisin kyllä kuvitella, että noin sitä täytettyä paprikaa voidaan syödä.
Sillä onhan se paprika pehmennyt uunissa niin paljon, että sitä voi veitsellä leikata?
Kovaa, raakaa paprikan puolikasta, ei kevyesti voi leikata tavallisillä ruokailu välineillä.
No näin sitä ainakin kreikassa on tapana syödä. Paprikassa on se hyvä puoli, ettei se pehmiä liikaa uunissa, kuten vaikka tomaatille käy gemistassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohiksena tietämätön:
Miten noi täytetyt paprikat syödään?
Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?
Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla? Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.
Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi
Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.
M. 30
Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.
Siis todellako,
Onko tämä asiallinen vastaus vaiko pelkkää huumoria.
Todellisuudessa voisin kyllä kuvitella, että noin sitä täytettyä paprikaa voidaan syödä.
Sillä onhan se paprika pehmennyt uunissa niin paljon, että sitä voi veitsellä leikata?
Kovaa, raakaa paprikan puolikasta, ei kevyesti voi leikata tavallisillä ruokailu välineillä.
Tottakai se on asiallinen vastaus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.
Minuusta tomaatti ja paprika ei sovi yhteeen.
Ei sovikaan.
Jo perus ruokailu "etikettiin" kuuluu, että samanaikaisesti ei tarjota useita saman värisiä ruokia.
Kuten esimerkikiksi, ruskeaa karjalanpaistia ja jotain ruskeaa kahvijäädykettä jälkiruuaksi.
Tai vihreää pääruokaa kuten pinaatti- tai hernekeittoa ja jälkiruuaksi vihreää, vaikkain mansikoilla maustettua raperpei soppaa.
Jne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ohiksena tietämätön:
Miten noi täytetyt paprikat syödään?
Miten täyte syödään, lusikalla, haarukalla?
Vaiko koko paprika veitsellä ja haarukalla? Ja jos ei näin, niin missä vaiheessa se itse kuori, eli paprikan puolikas syödään.
Saa nauraa kysymystä vaikka vatsansa kipeäksi
Mutte en todellakaan tätä asiaa tiedä.
M. 30
Veitsi ja haarukka. Leikkaat paloja siitä paprikasta ja kauhot riisiä mukaan.
Siis todellako,
Onko tämä asiallinen vastaus vaiko pelkkää huumoria.
Todellisuudessa voisin kyllä kuvitella, että noin sitä täytettyä paprikaa voidaan syödä.
Sillä onhan se paprika pehmennyt uunissa niin paljon, että sitä voi veitsellä leikata?
Kovaa, raakaa paprikan puolikasta, ei kevyesti voi leikata tavallisillä ruokailu välineillä.
Tottakai se on asiallinen vastaus.
Oukki duokki, jos noin on, niin kiitos tosi paljon tosi paljon vastaajalle!
Kiitos!
Mä teen niin, että koverran paprikat ontoiksi, grillaan niitä ensin ihan vähän ja sitten täytän yrteillä maustetulla juustomunakasmassalla ja grillaan kunnes munakas on hyytynyt.
Munakkaaseen tulee kananmunaa, juustoraastetta ja pari ruokalusikallista vettä (tai vissyvettä), suolaa, mustapippuria, ruohosipulia/kevätsipulis/kuullotettua sipulia ja mitä yrttejä sattuu olemaan. Esim salvia tai basilika tai timjami tai persilja on hyvää.
Tämä erinomainen mökkibrunssi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.
Minuusta tomaatti ja paprika ei sovi yhteeen.
Ei sovikaan.
Jo perus ruokailu "etikettiin" kuuluu, että samanaikaisesti ei tarjota useita saman värisiä ruokia.
Kuten esimerkikiksi, ruskeaa karjalanpaistia ja jotain ruskeaa kahvijäädykettä jälkiruuaksi.
Tai vihreää pääruokaa kuten pinaatti- tai hernekeittoa ja jälkiruuaksi vihreää, vaikkain mansikoilla maustettua raperpei soppaa.
Jne.
Voihan sitä käyttää vihreitä tai keltaisia paprikoita. Vihreistä näkee käytettävän usein.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan puolikkaiksi. Täytteeksi paistan sipulia, jauhelihaa, valkosipulia, yrttejä, tomaattipyrettä, sulatejuustoa ja yleensä jotain kasviksiakin tai sieniä. Päälle juustoraaste ja uuniin.
Minuusta tomaatti ja paprika ei sovi yhteeen.
Ei sovikaan.
Jo perus ruokailu "etikettiin" kuuluu, että samanaikaisesti ei tarjota useita saman värisiä ruokia.
Kuten esimerkikiksi, ruskeaa karjalanpaistia ja jotain ruskeaa kahvijäädykettä jälkiruuaksi.
Tai vihreää pääruokaa kuten pinaatti- tai hernekeittoa ja jälkiruuaksi vihreää, vaikkain mansikoilla maustettua raperpei soppaa.
Jne.
Miksi sitten esimerkiksi perinteikkäässä ratatouillessa on sekä paprikaa että tomaattia, vaikka teille kahdelle matamille tämä ei missään nimessä sovi?
Kypsemmän paprikan puolikkaita hetkisen höyryssä, joista siemenet ym. sisuskalvot on leikattu pois.
Freesaan kevyesti porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, kesäkurpitsaa, vihreitä papuja, sieniä...
Sekoitan freesattujen kasvisten joukkoon esim. kypsiä linssejä, kikherneitä tai papuja.
Mausteeksi vaikka chiliä, mustapippuria, rakuunaa, basilikaa, persiljaa, ruohosipulia, valkosipulia ja suolaa.
Lisään täytettyjen paperikoiden päälle vegaanista juustoa ja auringonkukansiemeniä.
Lopuksi uuniin kypsymään.
Ennen halkaisin ennen keittämistä ja täyttämistä. Nykyään otan ”hatun” pois. Eli jokainen saa kokonaisen paprikan. Nätimmät js paremmat on näin mielestäni.