Millaisia juustosalaatteja teette?
Kommentit (8)
Sinihomejuusto salaatti missä tomaatti, kurkkua, sipulia, lehtisalaatti ja capriksia.
Paistettua halloumia, grillattua kesäkurpitsaa ja paprikaa, kirsikkatomaatteja ja vihersalaattia, yleensä romainea, rucolaa ja jäävuorisalaattia. Päälle pinjansiemeniä ja joku kevyt kastike jos pitää, esim. ranskalainen.
Tykkään myös lisätä perussalaattiin mansikoita ja vuohenjuustoa (eli kurkku, vihersalaatti, herneenverso ja sitten tuoreet mansikat sekä vuohenjuusto. Kastikkeena balsamico, vuohenjuuston voi nopeasti grillata kuumassa grillissä, jolloin päälle ohuelti oliiviöljyä ja juoksevaa hunajaa).
Pidän halloum-salaatista. En tee kovin monimutkaista, vaan tavallisen vihersalaattipohjan (jäävuorista, kurkkua, tomaattia, paprikaa...), kuutioin päälle halloumia ja viimeistelen pippurilla ja oliiviöljyllä. Voisi kokeilla seuraavalla kerralla halloumin paistamista.
Vierailija kirjoitti:
Pidän halloum-salaatista. En tee kovin monimutkaista, vaan tavallisen vihersalaattipohjan (jäävuorista, kurkkua, tomaattia, paprikaa...), kuutioin päälle halloumia ja viimeistelen pippurilla ja oliiviöljyllä. Voisi kokeilla seuraavalla kerralla halloumin paistamista.
Kannattaa ehdottomasti koettaa paistaa, jolloin saat halloumiin hieman rapean pinnan :) laittaa pannulle siksi aikaa, kun tekee muun salaatin niin ei vie oikeastaan edes yhtään enempää aikaa.
Paistan salaatin päälle vuohenjuustokiekon ja ripaus hunajaa siihen päälle
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pidän halloum-salaatista. En tee kovin monimutkaista, vaan tavallisen vihersalaattipohjan (jäävuorista, kurkkua, tomaattia, paprikaa...), kuutioin päälle halloumia ja viimeistelen pippurilla ja oliiviöljyllä. Voisi kokeilla seuraavalla kerralla halloumin paistamista.
Kannattaa ehdottomasti koettaa paistaa, jolloin saat halloumiin hieman rapean pinnan :) laittaa pannulle siksi aikaa, kun tekee muun salaatin niin ei vie oikeastaan edes yhtään enempää aikaa.
Taidanpa kokeilla tänään! Pidän halloumista kyllä "kumisenakin", paistettuna se on kuin eri juustoa. Hassua, miten lämpötila muuttaa tiettyjä ruokia, esimerkiksi ilmakuivatusta kinkusta nousee esiin ihan eri makuja, kun sitä lämmittää vaikka toastin sisällä.
Kreikkalaista, vähän säveltäen, fetaa pitää kuitenkin aina olla!
Kreikkalainen mutta usein oikean fetan sijasta salaattijuustokuutioita.