Pekonipaketti ollut yön yli huoneenlämmössä
Tänään viimeinen käyttöpäivä, eilen illalla kauppareissun jälkeen jäänyt kassiin ja ollut lämpimässä n. 15 tuntia. Mies meinaa vielä paistaa ja valmistaa.
Kuinkahan suuri riski tässä on kunnon ruokamyrkytykseen?
Kommentit (21)
Siinä on niin paljon suolaa, jotta ei ole mennyt miksikään. Todennäköisesti olisi kelvollista vielä huomennakin.
Kyllähän nyt parin euron vuoksi kannattaa sairaalareissu riskeerata.
Pannulle vaan ja sitten suihin. Muistaa ne pekonit syödä kans.
AP ei tiedä mitään ruuasta kuin syömisen, tuo paketti ei mene miksikään lämmössä, hyvin suolattu pekoni kestää.
Kannattaa avata paketti ja haistella. Jos tuoksuu vähänkin epäilyttävältä niin en söisi enää. Mutta pekoni on savustettua ja suolattua eli ei kaikkein herkimmin pilaantuva tuote.
Terve aikuinen voi syödä päiväysvanhoja tuotteita omalla vastuulla, ruokamyrkytykseen harvoin kuolee. Mutta lapsille tai sairaille ei saa antaa vanhentunutta ruokaa.
AP.n kaltaiset ihmiset on syypäitä miksi ruokaa menee roskiin niin paljon.
Mites ennenvanhaan, kun ei ollu jääkaappeja? Kestihän ne sillonkin.
Hyvin voi vielä syödä, paitsi jos se avatessa haisee eltaantuneelle.
Jos on salmonellaa tai listeriaa niin niillä pöpöillä on juhlat
Olisin kyselemättä heittäny pois.
Vierailija kirjoitti:
Mites ennenvanhaan, kun ei ollu jääkaappeja? Kestihän ne sillonkin.
Silloin käytiin joka päivä kaupassa. Silloin kauppoja oli tiheämmässä, esim Elanto ja HOK oli hyvin usein vierekkäin. Aika harvassa korttelissa ei ollut kauppaa. Tämä siis Helsingissä.
Ja ne kaupat meni kiinni kello 17.
Vierailija kirjoitti:
Olisin kyselemättä heittäny pois.
Minä heittäisin kyselemättä pannulle. Rapeaksi (nam) paistaminen tappaa pöpöt, jos niitä sattuu olemaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mites ennenvanhaan, kun ei ollu jääkaappeja? Kestihän ne sillonkin.
Silloin käytiin joka päivä kaupassa. Silloin kauppoja oli tiheämmässä, esim Elanto ja HOK oli hyvin usein vierekkäin. Aika harvassa korttelissa ei ollut kauppaa. Tämä siis Helsingissä.
Ja ne kaupat meni kiinni kello 17.
Maaseudulla oli kauppoihin yleensä se sama matka kuin nytkin, monesti toistakymmentä km. Lisänä toki kauppa-autot, mutta tulivat lähistölle max 2 krt/viikko. Koska monessa talossa ei ollut vielä 70-luvullakaan sähköjä, jääkaappeina pidettiin kaivoja ja lähteitä jos oli niin onnekas, että oli rantatontti. Ei niihin virityksiin mitään pekonipaketteja ole laitettu, on oltu vain tyytyväisiä että on jotakin tarpeeksi suolattua säilyvää evästä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olisin kyselemättä heittäny pois.
Minä heittäisin kyselemättä pannulle. Rapeaksi (nam) paistaminen tappaa pöpöt, jos niitä sattuu olemaan.
Mutta ei poista niitä myrkkyjä, joita esimerkiksi bakteerit tai homeet ovat jo ehtineet muodostaa.
Meillä kävi savulohelle noin. Mies tullut eilen mökkiin ja lähtenyt kalalle. Minä tulin tänään laittamaan mökkiä kuntoon ja kaikki ruuat lämpimässä!
Savulohet virautin vedelle ja laitoin salaattiin vaikka olin aikonut leipäkakun tehdä. Maidot voit kaikki lämpimässä, pihvit pelastin jo auton hansikaslokero kun siellä jäähdytys siksi aikaa kun jääkaappi kylmenee.
Hyi. En söisi. Ja ällöttävä tuo mökkikuvaus.
En näin kuumalla riskeeraisi. Iäkkäällä äidilläni on kunnallinen kotihoito, ja sieltä kerrotaan että ruuat voivat nyt pilaantua jopa jääkaapissa.
"Ennenvanhaan" Mummilla oli Helsingin Käpylän olympiakylään rakennetussa kerrostalossa asunto. Kylmäsäilytykseen oli varattu keittiönurkassa kaappi, josta ilmanvaihto ulos. Ei siellä kesällä mitään säilytetty, Mummi osti jääkaapin.
Vaan oli tuolle kylmäkaapille minulla käyttöä, kun asuin siellä vuokralaisena pari vuotta. Talvisin oli silloin tasaisen kylmää ulkona, eli +5 max kaapissa. Jääkaappilampötila. Hyödynsin tätä mm. laatikkoruokien, rosollien jne. säilyttämiseen. Helposti pilaantuvat oli tietty jääkaapissa.
Suljettu paketti niin ei minkäänmoiset.