Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

APUA! Tonnikalan käyttökelpoisuudesta.

Vierailija
28.06.2021 |

Eli ihana pastavuoka on uunissa ja siinä seassa 2 purkkia vaaleaa tonnikalaa öljyssä.

Laittaessani roskia pois huomasin, että toisen purkin pohjareunassa sisäpuolella oli tumma kohta. Luulin ensin, että oli sellainen tumma kalahitunen joita joskus on mukana, muttei irronnut harjaamalla. Katsoin purkin ulkopuolta samasta kohdasta ja siinä oli kolhu. Eli ilmeisesti ko. kohta saanut osumaa ja vuotanut, tiiveys hävinnyt? Öljyt eivät olleet valuneet pihalle eikä ollut pullistunut tms. En myöskään haistanut mitään outoa.

Ja sitten se kysymys: Voiko tuota ruokaa (tunnin paistamisenkaan jälkeenkään) syödä, vai onko roskiskamaa? Itse vielä testailisin, mutta lapset...

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö itse.

Vierailija
2/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Damn että sapettaa. Syönkin... Lapset jää ilman :/

Ei kukaan olisi jo testannut vastaavaa ja uskaltaisi vakuuttaa turvalliseksi ruokapöytään...? :b

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sori mutta en söisi. Eikä kai kukaan tervejärkinen. Bakteeritoksiinit eivät häviä kypsentäessä, eivätkä raskasmetallit, joita säilykkeeseen on liuennut.

Vierailija
4/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilykkeet kolhiintuu niin herkästi, ja nuo pienet kolhut jää niin helposti huomaamatta, että jotenkin tuntuu että niistä sairastuisi liukuhihnalta ihmisiä, jos niin vaarallista olisi..?

Vierailija
5/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arvaan että sapettaa. Itsehän tein maailman ihanimman mansikkakiisselin ja kiisselikulho halkesi nostaessani sitä pöytään.

Onko muut pesseet kiisseliä parketista? Tiedätte mikä urakka.

Ja perintökulho, prkl.

Vierailija
6/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin vaarallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Säilykkeet kolhiintuu niin herkästi, ja nuo pienet kolhut jää niin helposti huomaamatta, että jotenkin tuntuu että niistä sairastuisi liukuhihnalta ihmisiä, jos niin vaarallista olisi..?

No niin sairastuukin. Vaan kun syöpä kehittyy hitaasti, samoin metallimyrkytys. Ei sitä osata yhdistää johonkin pilaantuneeseen tölkkiin vuosia aiemmin. Tai sataan syöpyneeseen tölkkiin. Juomatölkkikin alkaa heti liueta siihen juomaan kun tölkki avataan ja altistuu hapelle.

Vierailija
8/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos pänikässä on syöpymää sisäpinnallakin niin en totta mooses suosittele syömistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kolhu on rikkonut lakkauksen sisäpuolelta ja metalli on tummunut. Joo, on siitä varmaan liuennut aavistus metallia, mutta ei se siitä vaarallista tai edes syömäkelvotonta tee. Jos se olisi vuotanut niin todennäköisesti sen olisi haistanut naapuritkin.

Itse kyllä nuuhkaisen kaikkea ennen kuin lisään pataan. Valmistusvirheitä ja muita sattumuksia tapahtuu aina, vaikka päivämäärissä olisi vielä paljon jäljellä ja tuote ulkoisesti virheetön.

Vierailija
10/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Säilykkeet kolhiintuu niin herkästi, ja nuo pienet kolhut jää niin helposti huomaamatta, että jotenkin tuntuu että niistä sairastuisi liukuhihnalta ihmisiä, jos niin vaarallista olisi..?

No niin sairastuukin. Vaan kun syöpä kehittyy hitaasti, samoin metallimyrkytys. Ei sitä osata yhdistää johonkin pilaantuneeseen tölkkiin vuosia aiemmin. Tai sataan syöpyneeseen tölkkiin. Juomatölkkikin alkaa heti liueta siihen juomaan kun tölkki avataan ja altistuu hapelle.

Niinpä. Saattaisin itse syödä ja onhan noita varmaan huomaamatta tullut syötyäkin. Mutta lapsille en niinkään olisi tieten tahtoen lisäämässä altistusta, kertyy sitä muutenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos purkki oli ehjä eikä vuotanut, niinkuin ymmärsin, niin siitä vaan ruoksi. Botuliinibakteeria et kuitenkaan pystyisi havaitsemaan ehjästä purkista ja raskasmetalleja (3/6) sinne ei ole voinut päästä. Ainoastaan tinaa olisi voinut liueta jos sisäpuolen lakkaus olisi jäänyt tekemättä taikka vioittunu.

Vierailija
12/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sori mutta en söisi. Eikä kai kukaan tervejärkinen. Bakteeritoksiinit eivät häviä kypsentäessä, eivätkä raskasmetallit, joita säilykkeeseen on liuennut.

Meinaatko että säilyketölkit on tehty elohopeasta ja kyijystä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alumiini?

Vierailija
14/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kolhu on rikkonut lakkauksen sisäpuolelta ja metalli on tummunut. Joo, on siitä varmaan liuennut aavistus metallia, mutta ei se siitä vaarallista tai edes syömäkelvotonta tee. Jos se olisi vuotanut niin todennäköisesti sen olisi haistanut naapuritkin.

Itse kyllä nuuhkaisen kaikkea ennen kuin lisään pataan. Valmistusvirheitä ja muita sattumuksia tapahtuu aina, vaikka päivämäärissä olisi vielä paljon jäljellä ja tuote ulkoisesti virheetön.

Tämä kuulosti uskottavalta; lakkaus on rikki, purkki ei -> itse tonnikala ei ole pilaantunut.

Näyttää niiìiiin hyvältä, että syön ja otan evääksi. Lapsille väsään tortillat, etteivät saa alumiinimyrkytystä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
28.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin on vaarallista. Säilykepurkit kolhiintuvat helposti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän kuusi