Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paikalla luonnontieteilijöitä? Hillotut punasipulit jäässä jääkaapissa, muut tavarat eivät!

Vierailija
23.06.2021 |

Mistä johtuu, että etikka-hunaja-vesiliemessä kiehauttamani punasipulirenkaat ovat jäässä jääkaapissa? Jääkaapin lämpötila ei ole pakkasen puolella. Muut nestettä sisältävät tuotteet ovat juoksevia. Mikä kemiallinen reaktio kyseessä?

Kulho, jossa punasipulit ovat, on ollut jääkaapin keskitasolla edessä, ei takaseinää vasten eikä mitään seinää vasten.

Uskaltaako näitä nyt syödä?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
23.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vai voiko kyse olla kulhon materiaalista? Keramiikka-astia. Ei kai se voi "kerätä" kylmää niin, että muuttuisi jääkaapin muuta lämpötilaa kylmemmäksi?

Vierailija
2/8 |
23.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huhuu! Eikö palstalla ole kemiaa ja fysiikkaa opiskelleita mammoja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
23.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ovatko ne jäässä, vain vain jähmetyneet? Tuossahan voisi olla joku hyytelöitymisreaktio tapahtunut.

Vierailija
4/8 |
23.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuore kurkkukin jäätyy ilman säilöntäaineita.

Kyse on kai vesipitoisuudesta?

Vierailija
5/8 |
23.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ovatko ne jäässä, vain vain jähmetyneet? Tuossahan voisi olla joku hyytelöitymisreaktio tapahtunut.

Ei ole hyytelöitymistä havaittavissa, vaan kiteitä. Sulavat sormien välissä, eli ihan jäätä.

Vierailija
6/8 |
23.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ovatko ne jäässä, vain vain jähmetyneet? Tuossahan voisi olla joku hyytelöitymisreaktio tapahtunut.

Ei ole hyytelöitymistä havaittavissa, vaan kiteitä. Sulavat sormien välissä, eli ihan jäätä.

Sokeria?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
23.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ovatko ne jäässä, vain vain jähmetyneet? Tuossahan voisi olla joku hyytelöitymisreaktio tapahtunut.

Ei ole hyytelöitymistä havaittavissa, vaan kiteitä. Sulavat sormien välissä, eli ihan jäätä.

Sokeria?

Hunajaa laitoin niihin. Mutta koko juttu oli sellaista sohjoa, joka alkoi sulaa. Makeutta ei ole niin paljon, ja se olisi terävämpää jos olisi kiteytynyttä sokeria. Tämä sulaa vain vedeksi sormien välissä, ei mene poikki kuten kiteytynyt sokeriköntti.

ap

Vierailija
8/8 |
23.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakko oli googlettaa. Etikan jäätymispiste on korkeampi kuin veden (puhdas etikkahappo jotain 17 astetta C). Eli jos oletkin jotenkin onnistunut säätämään niin, että kaikki vesi on sitoutunut siihen hunajaan tai johonkin ja se etikka yksinään sitten palelee ja jäätyy, kun ei kukaan leiki sen kaa?

Vesi-etikkaseoksella pitäisi taas olla jäätymispiste alle nollan...