Haluaisin lisätienestiä. Kannattaako pienimuotoinen pitopalvelu?
Olen todella hyvä tekemään esimerkiksi voileipäkakkuja, kakkuja ylipäätänsä, pikkusuolaisia jne. Oma haave olisi tuoda saataville myös vhh-leipomuksia/ruokia, tietenkin gluteenittoman ja laktoosittoman lisäksi. Vegaanikin onnistuu joissain määrin.
Tekisin listan mitä minulta voisi tilata, ottaisin kuvat ja siinä olisi tuotevalikoima. Myyn vain sellaista, josta porukka saa varnasti rahoilleen vastinetta.
Osaan tehdä hyvää ruokaa myös ja panostan esteettisyyteen. Jos pitkälle pääsisin, tekisin myös ruokia ja myisin annoksittain vaikka rasioissa.
Tiedän hygienia-asiat, lämpötilat, säilytyksen jne.
Ainoa mikä tuo ongelmia niin millainen olisi firmani, tuotehinnat ja mikä on kannattavaa.
Katetta tietenkin saa olla mutta kuka ostaa, mitä ja kuinka paljon saan myydä.
En halua työntekijöitä, en omaa liiketilaa siis kotini lisäksi. Vain pientä lisätienestiä oman työn lisäksi - jota sitäkin aion tehdä keikkahommana.
Tarvitsen vaihtelua ja omatoimisuutta.
Kannattaako ja ostaako ihmiset? Tietenkin markkinoisin somessa mutta asiakasmäärä on tietenkin rajallinen.
Kommentit (27)
Käly on pitopalveluyrittäjä.
Aika vaikeaa on kun on niin paljon "allergisia"😚 ja siihen päälle allergiset. Jos 20 vierasta niin saat varautua siihen että on 18 eri ruokavaliota.
Ala on lujasti kilpailtu.
Ja alalla on todella hyviä osaajia, kuten kokkeja alan ammattilaisia.
Ei se ole tuosta noin vaan lähteä yrittäjäksi tuollakaan alallan.
Asiakkaille on merkitystä sillä, millaisia ja miten laadukkaita ruokia ja leivonnaisia pitopalvelu tarjoaa.
Olen tavannut erittäin huonojakin pitopalveluja, joiden elinkaari on ollut erittäin lyhyt.
Asiakkaat ovat ne, jotka äänestävät sen, mikä pitopalvelu pärjää ja mikä ei.
Vierailija kirjoitti:
Käly on pitopalveluyrittäjä.
Aika vaikeaa on kun on niin paljon "allergisia"😚 ja siihen päälle allergiset. Jos 20 vierasta niin saat varautua siihen että on 18 eri ruokavaliota.
Niin tiedän, joskus oli jäätäviä listoja allergioita samalla menulla kun tein vielä cateringia. Kyllä se siitä sitten aina muodostui ja pakkasessa on hyvä olla ns. neutraaleja hyviä tuotteita näiden varalle.
Haluaisin siis erittäin supistetun tuotevalikoiman mutta niin, että siinä erilaisille ruokavaliolle valinnanvaraa.
Rakastan ruoanlaittoa ja luovuutta, siksi tämä olisi harrastus ja ilo arjessani mutta ottaisin siitä palkkaakin hieman sivuun. Kentälle en enää halua ja olen jo toisella alalla.
Ap
miksi tehdä työtä lisätienestien saamiseksi? Minä saan toista tonnia nettona lisätienestiä kuukausittain tekemättä yhtään mitään.
Pitää olla kapasiteettia. Yhtenä päivänä saat tilauksen 10 hengen syntymäpäiville, seuraavalla viikolla 200 hengen tilaisuuteen.
Vierailija kirjoitti:
Pitää olla kapasiteettia. Yhtenä päivänä saat tilauksen 10 hengen syntymäpäiville, seuraavalla viikolla 200 hengen tilaisuuteen.
Pitäisin tämän pienimuotoisena. Suppea ja rajallinen. Niin, että siitä on iloa niille vähäisille määriä ihmisiä, että myös minulle tekijänä.
Aivan oma pienimuotoinen myynti.
Toisaalta kun miettii, niin voisinpa varata liiketilaa hetkeksi jostain välillä. Pientä korvausta vastaan. Se olisikin oma juttunsa sitten..
Ap
Ainakin täällä meidän kunnassa oli FB-ryhmässä kovasti kysyntää kakuille ja voileipäkakuille, kun oli kevään valmistujaisjuhlat. Samoin näyttävät tekevät rippijuhliin, syntymäpäiville ja häihin tarjottavaa.
En tiedä, miten hyvin kannattaa tekijöille. Asiakkaat laittavat kuvia someen ja sitä kautta tieto tekijöistä leviää.
Voileipäkakut ym. työläämmät eivät ainakaan lyö leiville; tekemistä on valtavasti, mutta ihmiset valittavat hinnoista. Mieheni (leipuri) teki viime kesänä lähes pelkkien raaka-aineiden hinnalla kaksi isoa voileipäkakkua, pyysi viisikymppistä, ja siitäkin tuhahdettiin.
Mikäs siinä. Luvat ja passit täytyy olla kunnossa, samoin asiakkaan täytyy saada kuitti! Jos jäät alle alv rajan, pääset helpommalla. Toiminimellä lienee yksinkertaisinta.
Eihän omassa perus kotikeittiössä saa tehdä ammattimaisesti kakkuja tai muita ruoka-annoksia?
Täytyy olla tilat, luvat. Hygienia suunnitelma. Terveysviranomaiset valvoo. Kotikeittössa ei voi tehdä.
Tee keikkatyötä pitopalveluyrityksille. Soita ja anna yhteystiedot.
Gluteenittomalle Pitää ollaan eri tila ja välineet
Jauhopöly nääs
Vierailija kirjoitti:
Voileipäkakut ym. työläämmät eivät ainakaan lyö leiville; tekemistä on valtavasti, mutta ihmiset valittavat hinnoista. Mieheni (leipuri) teki viime kesänä lähes pelkkien raaka-aineiden hinnalla kaksi isoa voileipäkakkua, pyysi viisikymppistä, ja siitäkin tuhahdettiin.
En oo ikinä ymmärtänyt tätä selitystä voileipäkakkujen työläydestä. Kaksi isoa voileipäkakkua tekee kahdessa tunnissa. 1h tekoon ja 1h koristeluun seuraavana päivänä. Ja kyllä, kymmeniä olen itse tehnyt ja koskaan ei ole roskiin heitetty yhtään mitään. Rahaa kyllä saa sen 25e/kakku varmasti menemään eli siinä mielessä toi 50€ oli ihan hinta paikallaan.
Ihmiset syövät aina, oli suhdanteet mitkä tahansa. Eli ruoka-ala voi olla kannattavaa kun sen oikein tekee ja markkinoi. Eikä tee liian halvalla.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin täällä meidän kunnassa oli FB-ryhmässä kovasti kysyntää kakuille ja voileipäkakuille, kun oli kevään valmistujaisjuhlat. Samoin näyttävät tekevät rippijuhliin, syntymäpäiville ja häihin tarjottavaa.
En tiedä, miten hyvin kannattaa tekijöille. Asiakkaat laittavat kuvia someen ja sitä kautta tieto tekijöistä leviää.
Tämän aioin kirjoittaa. Varsinaisesti ei etsitä pitopalvelua, vaan 1-2 kakkua + mahdollisesti muuta tarjottavaa. Hinnat vaikuttavat todella alhaisilta eli työlle ei palkkaa jää.
Olen siis kyllä ammattilainen mutta nuori.
Tiedän kuitenkin osaavani tehdä myyvää tavaraa, josta ihmiset pitävät oikeasti.
Kuitenkaan en halua kokopäivätyötä ja toisaalta tahdon tehdä omaa luovuutta käyttäen, rauhassa kotonani ja pientä tienestiä. Pärjäisin itsekseni.
Olen ruokkinut satoja ja tuhansiakin päivän aikana mutta nyt puhun kymmenistä viikossa koska tosiaan oman kotini tilan täytyy mahtua ja olla kaikinpuolin suunniteltu jo hygieniasyistäkin.
Ap