Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi perunamuusi on niin paljon parempaa kuin keitetyt perunat?

Vierailija
15.06.2021 |

Osaako joku selittää? Kovin suurta eroa valmistuksen vaivassa ei ole

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunamuusissa on maitoa ja voita

Vierailija
2/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen on lisätty voita ja maitoa ja koostumus on miellyttävän pehmeä. Joskus keitettyjä perunoita syödessä muussaan perunan haarukalla kastikkeen kanssa ja sekin on parempaa kuin kuiva peruna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasva, ja suola. Perunamuussin rakenne on myös pehmeä, helposti syötävä...

Paitsi että uudet perunat, voita ja silliä! Se on parempaa kuin perunamuussi. Ainakin pari-kolme viikkoa, sitten voi alkaa kyllästyttää ;-)

4/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, maito ja voi tekee muusin maukkaaksi. Erityisesti voi.

Vierailija
5/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No on kai siinä vaivassakin eroa. Kaikki eivät tykkää muusista, keitetty pottu menee paremmin.

Vierailija
6/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

HV

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa tutustua eri perunalajikkeisiin. Niissä on isoja maku- ja rakenne-eroja. Lajikevalikoima on niin iso, että jokainen perunanystävä löytää mieluisen lajikkeen.

Tähän aikaan vuodesta vanhat perunat on jo menettäneet ison osan C-vitamiinistaan, joten ei ole enää niin väliksi, vaikka tekisikin siitä perunamuhennosta. Paras pernamuusi tulee mielestäni niin, että keittää ensin kuoriperunat ja sitten nopeasti kuorii ja survoo ne muusiperunoiksi, lisätään kuumennettu maito ja haluttaessa voita ja suolaa.

Vierailija
8/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä perunalajike on ihanaa keitettynä. Muusia en ole tehnyt vuosiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Perunamuusissa on maitoa ja voita

Tämä ja vain tämä.

Keitetyt peruna tarjotaan sellaisenaan ja niiden paras anti on hyvä kastike.

Perunamuusi lisätään puhdasta voita ja rasvaista maito, jotkut laittavat sekaan myös tilkan kermaa.

Niistä se perunamuusin hyvä maku syntyy.

Vierailija
10/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siihen on lisätty voita ja maitoa ja koostumus on miellyttävän pehmeä. Joskus keitettyjä perunoita syödessä muussaan perunan haarukalla kastikkeen kanssa ja sekin on parempaa kuin kuiva peruna.

Peruna ei ole kuivaa jos on oikein keitetty ja lajike on sopiva keitetyille perunoille.

Perunat syödään aina kastikkeen kanssa, ja kastike on se joka antaa sille perunaruualle maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sipsit on vielä parempia.

Vierailija
12/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sipsit on vielä parempia.

Joo, onhan ne hyviä harvakseen syötynä, mutta niissä on aivan mieletön määrä suolaa.

Kerrassaan liikaa.  Ei tarvi napsia kuin muutama sipsi niin tunnin jälkeen tulee jo mieletön jano.

Itse keitän perunat täysin suolattomassa vedessä. 

Johtuu vain ja ainostaan terveydestä, lääkäri käskenyt vähentää suolan käyttöä rajusti verenpaineen takia.

Ja uskomattoman nopeasti siihen vähäsuolaiseen ja jopa osittain suolattomaan ruokavalioon tottuu.

Se edellyttää vain että tekee itse kaiken ruuan.  Einekset ovat aina valmiiksi runsaastit suolattuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
13/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan muussijauheestakin välillä teen, kun on kova kiire ja ankara nälkä. Ei siihen muuta tarvita, kuin voisilmä, kun syö.

Muussa on hyvää lohturuokaa.

Vierailija
14/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pottumuussin rakenne vai mikä suuntuntuma se nyt onkin, on sellainen mukava, suussasulava. Pottumussiin laitetaan myös löökiä eli  sipulia. Ja tietysti maitoa ja voita.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyttäjä7437 kirjoitti:

Ihan muussijauheestakin välillä teen, kun on kova kiire ja ankara nälkä. Ei siihen muuta tarvita, kuin voisilmä, kun syö.

Muussa on hyvää lohturuokaa.

Varsinkin se Lidlin keltaisessa paketissa oleva muussijauhe oli tosi hyvää! En tiedä onko sitä enää.

Vierailija
16/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siiihen lisätäään kermaa tai voita.

Vierailija
17/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siiihen lisätäään kermaa tai voita.

Lihapulllat perunamuusillla.

Vierailija
18/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siiihen lisätäään kermaa tai voita.

Lihapulllat perunamuusillla.

Muiistan olin kokkina ydessä kaupungin ydinkeskustann ravintolassa työharjoitttelussa niiin kaikkein suosituin oli lihapulllat.

Vierailija
19/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Siiihen lisätäään kermaa tai voita.

Lihapulllat perunamuusillla.

Muiistan olin kokkina ydessä kaupungin ydinkeskustann ravintolassa työharjoitttelussa niiin kaikkein suosituin oli lihapulllat.

Se on varmaaankin ajatus iinä että kun maksan tuoosta niin varmasti tulen kyllläiseksi eikä tule pettymystä.

Vierailija
20/22 |
15.06.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos teet keittopottuja niin aina voit lautasella haarukalla veivata sen muusiksi voin kera

Pikkutilkka maitua ja suolaa perään niin pikamuusilössö siinä ja hyvää on

Tuohon kun lyö kyytiin vielä karjanpaistilientä niin on viimosen päälle kurmeeta