Minkä ihmeen takia pullat täytyy kohottaa ennen paistoa?
Kommentit (6)
Ei sinun tarvitse jos et halua, ei Suomen laissa lue mitään pullan kohottamisesta.
Vierailija kirjoitti:
Ei sinun tarvitse jos et halua, ei Suomen laissa lue mitään pullan kohottamisesta.
Lukeepa. Pykälä 117 momentti 1.6.
Ajatus on että pullaan tulee tilavuutta ja se on suurimmassa mahdollisessa koossaan paiston jälkeen. Lopputulos pehmeä ja kuohkea.
Taikinan vaivaamisen jälkeen taikinalepo 10-15 minuuttia ja sen jälkeen muotoilu ja kohotus, pintakäsittelyt ja paisto.
Jos pullia ei kohoteta muotoilun jälkeen ne ei ehdi nousta paiston aikana suurimpaan tilavuuteensa ja pullista tulee tiiviitä ja ei kovinkaan herkullisia.
leipuriope
Vierailija kirjoitti:
Ajatus on että pullaan tulee tilavuutta ja se on suurimmassa mahdollisessa koossaan paiston jälkeen. Lopputulos pehmeä ja kuohkea.
Taikinan vaivaamisen jälkeen taikinalepo 10-15 minuuttia ja sen jälkeen muotoilu ja kohotus, pintakäsittelyt ja paisto.
Jos pullia ei kohoteta muotoilun jälkeen ne ei ehdi nousta paiston aikana suurimpaan tilavuuteensa ja pullista tulee tiiviitä ja ei kovinkaan herkullisia.
leipuriope
No nyt selvisi! T.ap
Hiivataikinat kohotetaan ennen paistoa. Hiiva kuolee jossain 45-50 asteessa.