Maito unohtui reppuun - voiko käyttää vielä pannukakkuun?
Kauppareissun jälkeen maitolitra unohtui laittaa jääkaappiin. Ollut huoneenlämmössä noin 18 h. Voisiko sen käyttää kuitenkin pannukakkuun, ettei mene hukkaan?
Joo, kuka sen käyttöä kieltää, mutta onko se fiksua? Voiko siitä tulla ruokamyrkytys tms?
Kommentit (7)
Kyllä minä uskaltaisin, en heittäisi pois.
En viitsi muutaman sentin takia vaivata päätäni vaan kaataisin maidon viemäristä alas.
Kyllä maidosta haistaa jos se on pilalla. Tai kiehauta ensin, jos on pilalla niin menee ihan mokkeloiseksi lämmetessään.
Ei siitä mitään ruokamyrkytystä tule. Maito on pakattu pastöroituna eli siitä on tapettu kaikki mikrobit. Noin lyhyessä ajassa ei ehdi pilaantua muutenkaan.
Niin paljon kuin tähän ikään olen ehtinyt maitoa käyttää ja juoda, niin siitä ei ole mitään ongelmaa tullut. Maidosta kyllä havaitsee monella aistilla, jos se on pilalla. Ja sama juttu kananmunissa.
Kiitos 👍 ehkäpä haistelen ja käytän sen sitten, jos tuoksuu ihan normilta
Miten maitoa säilytettiin ennen jääkaappien yleistymistä? Eihän siitä ole vasta kuin 70 vuotta aikaa. Sitä ennen maito säilytettiin lämpimässä ja se vain sitten pilaantui nopeammin. Siksi niitä maitopulloja entisaikaan tuotiin koteihin päivittäin. Kun se tuoretuotteena ei ilman jääkaappia säily kuin sen päivän tai pari.
Laita se maito jääkaappiin. Sitten, kun se on kylmennyt, käy myymässä se naapurille. Valehtele, että tulit ostaneeksi liikaa maitoa ja myyt siksi litran pois, ettei pääse turhaan pilaantumaan käyttämättömänä.
Tämä on sitä yrittäjähenkeä, jolla luodaan hyvinvointia.