Kun tekee riisipuuroa kattilasssa, miksi se jää kiinni pohjaan?
Kommentit (9)
Riisiä ei kannata sekoittaa -riisin pinnalta irtoaa tärkkelystä ja se palaa helposti pohjaan. Laita riisit veteen ja anna hautua kuiviksi, lisää maito, sekoita, hauduta miedolla, sekoita harvakseltaan. Ei pala pohjaan. Vielä helpompi tapa on keittää riisit vedessä kypsiksi ja lisätä sitten kermaa.
Osta sitä Kiehu maitoa, vähän kalliimpaa kun normaali täysmaito mutta ei pala pohjaan https://www.valio.fi/yritys/media/uutiset/kaupoissa-talla-viikolla-mait…
Käytä jotain muuta kuin Valion maitoa. Tämä toimii ainakin mulla.
Maidon lämmittäminen mikrossa auttaa eli lähes kiehuvaksi asti ennen lisäämistä. Ja tosiaan ei tarvitse kuin silloin tällöin vähän sekoittaa
Kiehu-maito tosiaan auttaa tässä. Teen aina Valion helpolla ohjeella ja hyvää tulee.
Osta haudutuskattila, ei tarvitse enää olla kokoajan hämmentämässä sitä puuroa, eikä tartu pohjaan.
Teen aina riisipuuro normaalissa paksupohjaisessa teräskattilassa, eikä ole koskaan palanut pohjaan. Olen tehnyt sitä induktioliedellä, keraamisella liedellä, tavallisella liedellä ja kaasuliedellä. Riisipuuroa ei keitetä, vaan se haudutetaan.
Kypsennät sitä liian kuumalla levyllä.
Se pohja on liian kuuma.