Miten tehdään sburgundin pataa?
Kommentit (10)
Hyvä takorauta paja saadaan kun otetaan takorautaa ja aletaan takomaan sitä pajan ahjossa padaksi.
Hae puistosta spurgu, hakkaa paloiksi, laita pataan ja keitä suolatussa vedessä 10 h. Mausteita ei tarvita, spurgu on itsessään vuosikausia marinoitunut ja pintamaustunut, sisäpuoli on hyvin säilöttyä lihaa myös.
Vierailija kirjoitti:
Burgundinpadan reseptillä, mutta punaviinin sijaan sorbusta.
Tämä on oikea ja oroginaali ohje
Vierailija kirjoitti:
Burgundinpadan reseptillä, mutta punaviinin sijaan sorbusta.
Ääh soppaa ei ole saanut vuosiin, mikä muu kävisi? Ruska-punkku ehkä?
https://www.alko.fi/tuotteet/348707/Chymos-Ruska-V-kev-Marjaviini/
Tietenkin hienontamalla Sburgundin miestä englantilaisessa noidanpadassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Burgundinpadan reseptillä, mutta punaviinin sijaan sorbusta.
Ääh soppaa ei ole saanut vuosiin, mikä muu kävisi? Ruska-punkku ehkä?
https://www.alko.fi/tuotteet/348707/Chymos-Ruska-V-kev-Marjaviini/
Meilläpäin spurgut juo nykyään väkevää päärynäviiniä. Kai sitä voisi pataan kaataa?
Jos on vanhaa spurgua, niin haudutusaika pitenee eli ota nuorta kiinni.
Spurguista saa maittavaa lihapataa syötäväksi jos vain karjassa on terveitä ja lihaisia yksilöitä jotka eivät ole täysin myrkyttäneet itseään alkoholilla ja kulkutaudeilla.
Spurgu-pataa? nisti-padasta olen kyllä kuullut.