Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tarkistat, että onko pullataikina kohonnut tarpeeksi?

Vierailija
04.05.2021 |

Kuinka kauan taikinaa nostatetaan?
Pullataikinan pitäisi olla valmista leivottavaksi noin kahden maissa, monelta aloitan?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Katsomalla näkee. Voi kiesus.

Vierailija
2/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun se on tarpeeksi suurentunut ja tuntuu siltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Katsomalla näkee. Voi kiesus.

Ensimmäinen täysin oppinut syntymässään ilmoittautui. Ei tosin osannut vastata mitään järkevää.

Vierailija
4/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puolituntia vähintään pitäisi antaa nousta, mutta tuntikaan ei ole liian pitkä aika. 

Aloittaisin siis taikinanteon noin tuntia ennen h-hetkeä.  Aloita jo nyt kokoamalla ainekset ja ota voi/margariini huoneen lämpöön. 

Vierailija
5/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ohjeessa lue? Usein niissä on jokin arvio aika. Jos ei yhdessä, niin sitten on toisessa. Googlesta löytyy.

Vierailija
6/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohjeissa yleensä lukee, että kun on kohonnut kaksinkertaiseksi. Vaikka insinööri olenkin, en ole ruvennut taikinapallon tilavuutta mittaamaan ennen ja jälkeen kohotuksen. Ehkä puolisen tuntia kohotusta, ihan hyvää pullaa on tullut näinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Painat sormella ja se tuntuu pehmeältä ja hötöltä ja on korkeampi kuin silloin kun teit sen.

Riippuu niin lämpötilasta kuinka kauan nousee.

Vierailija
8/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paina hieman sormella pintaa, jos taikina palautuu, on se valmis. Jos taikina on liian vähän kohonnut, taikinaan jää painauma, näin käy myös silloin kun taikina on kohonnut liian paljon, jolloin taikinan voi vaivata hieman ja laittaa uudelleen kohoamaan. Liian kohonnut taikina lässähtää uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

mä laitsan aina massaspektrometriin ja kemialabran beetaamylaasiin generoitumaan, värkki sanoo milloin on selvä.

voi kiesus.

Vierailija
10/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eikö ohjeessa lue? Usein niissä on jokin arvio aika. Jos ei yhdessä, niin sitten on toisessa. Googlesta löytyy.

"Työaika

2 h 30 min

uunissa / pellillinen

10 min

Yhteensä

2 h 40 min"

Aika "ronski" arvio.

Taikina oli vaivattuna kymmenen yli yksi ja nyt siis nousemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
04.05.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ohjeissa yleensä lukee, että kun on kohonnut kaksinkertaiseksi. Vaikka insinööri olenkin, en ole ruvennut taikinapallon tilavuutta mittaamaan ennen ja jälkeen kohotuksen. Ehkä puolisen tuntia kohotusta, ihan hyvää pullaa on tullut näinkin.

Insinööri minäkin ja viihdytän itseäni ja myös muita kyselemällä ohjeita täältä. Tosin tähänkin ketjuun on tullut oivia neuvoja ja sitten niitä ylimielisiä "MÄ osaan KAIKEN, joten muidenkin pitää osata". Edellisestä pullataikinasta on sen verran aikaa, että päätin tarkistaa ohjeen. ap.

ps: Varsinaiset pullan leipojat tulee koulusta kahdelta, joten päätin valmistaa taikinan kellontarkkaan siksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä yhdeksän