Paahdetut vihannekset uunissa? Miten onnitustutte? Ja mitä kaikkea laitatte samaan aikaan?
Kommentit (8)
Kaikenlaisia juureksia mitä sattuu olemaan. Pyöritellään öljyssä ja maustetaan merisuolalla ja mustapippurilla.
Teen useasti tälläset makkarapernat - perunaa, bataattia, lanttua, palsternakkaa ja punasipulia. Mausteeksi Tinjami, savustettu paprika, chili ja ripaus suolaa ja vähän tietty oliiviöljyä. 20 minsaa sen jälkeen sekaan makkaran palat ja 10 minsaa niin on makkaraperunat valmitt. Päälle paistettu kananmuna, sinappii ja ketsuppii. Ehkä myös aiolii jos on.
Öljyn sekaan suolaa, pippuria, hieman hunajaa, sitruunanmehua ja kuivattua oreganoa tai muita yrttejä. Tuossa öljyssä sitten pyöräytän paloiteltua perunaa, lanttua, porkkanaa, punajuurta, paprikaa omenaa tai punakaalia. Mitä nyt sattuu kaapissa olemaan.
Uunipeltiä ei liian täyteen tavaraa, etteivät juurekset tai kasvikset ala kiehumaan.
Kypsymisajat vaihtelevat suuresti, joten se kannattaa huomioida.
Fenkolia, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, punasipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, käytännössä mitkä tahansa kovemmat kasvikset käy. Pyörittele oliiviöljyssä tai missä tahansa öljyssä, laita vuokaan ohuehkona kerroksena ja päälle suolaa. 150 C varttitunti ja sen jälkeen värit 10 min 200-225 C. Ei oikein voi epäonnistua. Ohuemmat kasvikset ei kestä niin paljon lämpöä kuin krouvimmat paksut palaset. Eli värivaiheessa tuppaavat mustumaan jos on sekaisin ohuempaa ja paksumpaa vihannesta.
Omenaa, perunaa, porkkanaa sekä sipulia laitan yleensä. Päälle vähän öljyä ja suolaa/pippuria. Muitakin vihanneksia laitan jos on. Se omena menee uunissa ihanan pehmeeksi ja toimii melkein kastikkeena.
Veijo kirjoitti:
Fenkolia, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, punasipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa, käytännössä mitkä tahansa kovemmat kasvikset käy. Pyörittele oliiviöljyssä tai missä tahansa öljyssä, laita vuokaan ohuehkona kerroksena ja päälle suolaa. 150 C varttitunti ja sen jälkeen värit 10 min 200-225 C. Ei oikein voi epäonnistua. Ohuemmat kasvikset ei kestä niin paljon lämpöä kuin krouvimmat paksut palaset. Eli värivaiheessa tuppaavat mustumaan jos on sekaisin ohuempaa ja paksumpaa vihannesta.
Täytyy kompata fenkolia, sopii erityisesti kalan kanssa.
Punajuurista tulee herkullisia. Sekaan öljyä, suolaa, kuivattua timjamia ja valkosipulia