Mitä teillä syödään ensi viikolla?
Suunnitellaan yhdessä ensiviikon ruokalista. Helpottaa jokapäiväistä pohtimista, että mitä tänään syötäisiin...
Kommentit (9)
Ostin juuri Lidlistä superedullista broilerin jauhelihaa, joten huomenna teen siitä broilerienchiladoja. Kaapissa on nimittäin useampi pakkaus tortillalettuja, kun sain niitä euron kappale cittarista. Ostan siis vain chunky salsaa, creme fraichea ja vähän lisää juustoraastetta, ja saan muutamalla eurolla ison annoksen josta syö hyvin koko perhe. Mausteita ja lisukesalaattia mulla on ennestään. Keittiön ikkunalla kasvaa ruukussa yrttejä, korianteri on tässä tärkeä.
Tiistaina luultavasti teen lohikeiton. Pakasteesta laitan siihen lohta ja lisäksi säästän siihen makua antamaan loput kylmäsavulohet tämän päivän lounaalta. Keitän perunat melkein kypsäksi kalaliemessä, sitten lisään ne lohet ja lopuksi lorautan sekaan kuohukermaa, heitän vähän tilliä ja rouhittua mustapippuria pinnalle. Lisukkeena ruisleipää.
Keskiviikkona teen spagettia. Vielä on vähän auki, millainen kastike tulee. Ehkä pelkkää ruskistettua salviavoita, ehkä sitruunapasta, ehkä avokadoa tai sitten perinteinen carbonara.
Torstaille suunnittelin kotitekoisia hampurilaisia. Sekoitan aamulla sämpylätaikinan päiväksi tekeytymään ja paistan isot kuohkeat sämpylät samalla kun pihvit valmistuvat. Pihvit syntyvät parhaiten niin, että naudanjauhelihasta muotoillaan pihvit, suolataan ja pippuroidaan ja paistetaan voin ja öljyn sekoituksessa nopeasti. Mitään korppujauhoja tai kananmunia ei tarvita. Sitten vain kootaan pihvin lisäksi jäävuorisalaattia, tomaattia, sipulia ja chilimajoneesia sämpylöiden väliin.
Perjantaina syödään toivottavasti ulkona. Jää nähtäväksi. Jos se ei onnistu, mies saa luvan grillata jotain.
Lauantaina teen usein ison maalaissalaatin, johon käytän kaikkea jääkaapista löytyvää ja paistan pannulla voissa perunaa.
Kertokaa voiko lohikeittoon laittaa valkosipulia kun ei ole tavis-sipulia?
Ainakin Kullanrapeita kalaleikkeitä, kun ne oli tarjouksessa.
Vierailija kirjoitti:
Kertokaa voiko lohikeittoon laittaa valkosipulia kun ei ole tavis-sipulia?
Kerro sinä että voiko ruuanlaitossa käyttää omia aivoja?!
Vierailija kirjoitti:
Kertokaa voiko lohikeittoon laittaa valkosipulia kun ei ole tavis-sipulia?
Mikä sua estää ostamasta sipulia? Mielestäni se kuuluu kalakeittoon. Valkosipulilla maku muuttuu aivan muuksi.
Ma nakkikeitto
Ti tonnikalasalaatti, avocado, keitetty muna
Ke anjoviskiusaus, salaatti
To lihapulllat, pasta ja tomaattikastike
Pe Homejuustokeitto
La uunilohi, uunikasvikset, kermaviili, raejuusto
Illalla grillataan nakit, maissia ja leipää juustolla
Su riisi kana kasvikset raejuusto
Perunapurjokeitto
Aloitan vaikka sunnuntaista: ribsejä, kirkasta perunasalaattia ja sekasalaattia, jälkkäriksi pikkumunkkeja jos jaksan tehdä
Ma raviolit/tortellinit burro&salvia
ti-ke broilerikiusaus
to hernekeitto
pe-la possukastiketta ja uunijuureksia
Meillä mennään ensi viikkokin siten, että lounaalla syödään keittoa ja päivällisellä sitten tukevammin. Laitan tämän viikon päivällislistan, koska uusi suunnitellaan sunnuntaina.
Ma: Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa, spagettia, salaattia
Ti: Haukimureke, perunat, kesäkurpitsapaistos
Ke: Broilerinnuijat uunissa, ohrahelmet, uunijuurekset
To: Silakkapihvit, pussimuusi, porkkanaraaste
Pe: Grillataan munakoisoa, kanavartaita ja maissia
Huomenna on perinteinen sillilounas ja illalla syödään tortilloja chili con carnen kanssa
Su: Lähdetään mökkitalkoisiin.
Onko kellään ruokalista valmiina
Ap