Lue keskustelun säännöt.
Miksi paastosokeri on korkeampi kuin tunti aterian jälkeen?
16.04.2021 |
Miten on mahdollista, että paastosokeri on 4,8 ja tuntia aamiaisen jälkeen enää 4,4? En ymmärrä verensokerin toimintaa. Voisiko joku selittää?
Kommentit (3)
Pikamittereiden tultos heittelee aika paljonkin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Siksi, että syöminen buustaa insuliinin erittymistä, jolloin verensokeri laskee.
Joskus jos verensokeri laskee (yöllä) liian matalalle, maksa pukkaa sokerit aamusta korkeammalle. Sitten kun saa vähän ravintoa, sokeri laskee normaalitasolle, mutta kun sokerit ovat noin matalat, niin tuolla ei ole yhtään mitään merkitystä.
Jos olisit niin kuin minä, epämääräinen/määrittämätön diabeetikko, jonka aamuarvo on 6,9 ja ruoan jälkeinen arvo 6,5, niin voisi jo vähän kysymysmerkkiä tulla, että miksi 12 tunnin paaston jälkeen on niin korkea, kun aterian jälkeisissä arvoissa ei ole vikaa.