Onko elintarvikkeiden kotimaisuus sinulle tärkeää?
Kommentit (24)
Ostan lihat ja maitotuotteet suomalaisina. Ostan vihannekset suomalaisina lähes aina, jotain hedelmiä ostan ulkomaisina tietysti. Kuivatuotteissa yritän aina valita suomalaisen, mutta aina se ei ole mahdollista.
Pyrin valitsemaan aina kotimaisen vaihtoehdon. Hedelmät tulee pääasiassa ostettua ulkomaisina mutta muuten suosin kotimaista.
Mua ällottää, kuinka suomalaisiksi oletetut lihat ja makkarat ovatkin puolalaisia. Tulee vaan niin huijattu olo. Ostan mielummin kotimaisia tuotteita, jos vaan on mahdollista.
Tomaattien hinta vaihtelee. Jotain aineita espanjalaisiin tomaatteihin on ehkä ruiskutettu,
että kestävät kuljetukset. Olenko väärässä?
Tietenkin on.
Mitä lähempänä tuote on tuotettu ja viljelty ja kasvatettu, sitä puhtaampaa ja tuorempaa se on.
Kaikki ulkomailta tuodut vihannekset, juurekset, salaatit, lihat ja niiden raaka-aineet on käsitelty joillakin säilyvyyttä edistävillä lisäaineilla.
Aina kun ostan tuotteita, tarkistan niiden alkuperän. On ymmärrettävää, että hedelmiä tuodaan, koska Suomessa ei yksinkertaisesti ole ilmaston takia mahdollistaaa kasvattaa niitä. Suomalaisia hedelmiä saa tuoreina vain heti niiden satokautena, kuten: Omenia ja päärynöitä, samoin marjoja.
Itse ostan oman kaupunkinkini kaupasta aina lähituottajan perunoita, porkkanoita, lanttuja ja nauriita.
Suomessa on nykyisin myös saatavilla täällä kasvatettua tuoretta kurkkua läpi vuoden. Osin tomaattejakin.
Jokainen päättäää toki itse mitä ostaa ja mihin panostaa elintarvikkeissaan.
Lidl on yksi pahimimpia kauppoja, joiden tuotteiden raaka-aineet ovat ulkomaisia, ja täysin halpamaista tuotettua roskaa. Täynnän myrkkyjä ja torjunta-aineita, ja lisäaineilla kyllästettyjä, jotta säilyvyys on pitkä.
Ostan kaiken sellaisen suomalaisena, mitä suomalaisena saa, ellei hinta ole aivan suhteettoman korkea ulkomaalaiseen verraten.. Ulkomaisista saatan ostaa ns. erikoisempia tuotteita joskus, kuten ilmakuivattua kinkkua tai parmesaania, mutta en ole esim. kiinnostunut siitä, jos jauhelihan saisi puolalaisena euron halvemmalla. Mieluummin kotimainen.
Ei todellakaan. Yleensä se merkitsee halpaa ja huonoa kopiota. Toinen varoitus on "suomalaiseen makuun" kuvailu. Jää välittömästi hyllyyn..
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin on.
Mitä lähempänä tuote on tuotettu ja viljelty ja kasvatettu, sitä puhtaampaa ja tuorempaa se on.
Kaikki ulkomailta tuodut vihannekset, juurekset, salaatit, lihat ja niiden raaka-aineet on käsitelty joillakin säilyvyyttä edistävillä lisäaineilla.
Aina kun ostan tuotteita, tarkistan niiden alkuperän. On ymmärrettävää, että hedelmiä tuodaan, koska Suomessa ei yksinkertaisesti ole ilmaston takia mahdollistaaa kasvattaa niitä. Suomalaisia hedelmiä saa tuoreina vain heti niiden satokautena, kuten: Omenia ja päärynöitä, samoin marjoja.
Itse ostan oman kaupunkinkini kaupasta aina lähituottajan perunoita, porkkanoita, lanttuja ja nauriita.
Suomessa on nykyisin myös saatavilla täällä kasvatettua tuoretta kurkkua läpi vuoden. Osin tomaattejakin.
Jokainen päättäää toki itse mitä ostaa ja mihin panostaa elintarvikkeissaan.
Lidl on yksi pahimimpia kauppoja, joiden tuotteiden raaka-aineet ovat ulkomaisia, ja täysin halpamaista tuotettua roskaa. Täynnän myrkkyjä ja torjunta-aineita, ja lisäaineilla kyllästettyjä, jotta säilyvyys on pitkä.
Lidlissä on omat hyvät tuotteensa, joita sieltä itsekin ostan, mutta olen kanssasi samaa mieltä siitä, että en siellä haluaisi koko kauppareissuani tehdä. Ne halvimmat vaihtoehdot ovat usein joko huonoja kopioita jostain kalliimmasta merkistä tai laadultaan aivan surkeita. Sen sijaan kalliimmat ruuat ja käyttötavara saattaa joskus yllättää hinta-laatusuhteellaan.
Ostaisin mielelläni kotimaista. Käytännössä tämä ei kuitenkaan ole läheskään aina mahdollista, koska kotimainen on todella paljon kalliimpaa. Eli valitettavasti hinta ohjaa päätöksentekoa
Vierailija kirjoitti:
Tomaattien hinta vaihtelee. Jotain aineita espanjalaisiin tomaatteihin on ehkä ruiskutettu,
että kestävät kuljetukset. Olenko väärässä?
Et ole väärässä. Miten muuten luulet tomaattien säilyvän hyvinä, kun ne ensin poimitaan, sitten pakataan, sitten ne odottavat varastoissa kuljetuksia?
Sitten kun ne tuodaan Suomeen, ne edelleen odottavat suomalaisten tukkujen varastoissa kuljetusta niihin liikkeisiin, joihin noita espanjalaisia tomaatteja on tilattu.
Kun ne loppujen lopuksi ovat suomalaisten ruokapöydässä, ne ovat tosi vanhoja, siitä hetkestä kuin ne on poimittu.
Suomalaisen tomaatin saat aina tuoreena syötäväksi. Yrittäjä pistää ne heti myyntiin, kuljetusmatka on lyhyt.
Ja kaupassa ne ovat tuoreian odottamassa sinua. Ja mikäli kohdallesi osuu tomaatit jotka eivät ole mielestäsi aivan meheviä ja kypsiä, voit pitää niitä huoneenlämmössä muutaman päivän.
Ja näin saat syödä puhdasta kotimaista ruokaa.
Porkkanat valitsen aina kotimaisista. Jos löytyy. Muuten jätän ostamatta.
Oli ennen mutta esim. kotimaiset kaalit muuttuneet sitkaiksi ja haisevat lannalle/navetalle. Söin unkarilaista kaalia kun oli tarjolla ja oli 10 kertaa laadukkaampaa ja mehevämpää.
Täällä perskutarallat haukkuu kotimaisia MUTTA KAIKKI ME TIEDÄMME MIKSI.
Riippuu elintarvikkeesta. Maito- ja lihatuotteita en koskaan osta ulkomaisina. Jos tuntuu, että kotimainen maksaa liikaa, jätän kokonaan ostamatta.
Sitten esimerkiksi jotkin keksit yms. kuivatavarat voi olla ulkomaisiakin.