Säilytätkö kananmunia jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Mietin, että säilyvätkö huoneenlämmössä. Google antaa vähän ristiriitaisia vastauksia.
Kommentit (9)
Säilyvätkö huoneenlämmössä myös kesällä/helteellä? Silloinhan sisällä voi olla vähän lämpimämpää kuin tavallisesti.
Pidän munakennoa mikron päällä, jossa se lämpeneekin välillä. En osta luomumunia just siks, en halua saada kanan sikiötä paistinpannulleni.
Jääkaapissa. Tärkeintä on, että säilyttää samassa lämpötilassa eikä vaihtele jääkaapista huoneenlämpöön ja takaisin. Kumpikaan lämpötila ei ole ihanteellinen, mutta kummassakin säilyy käyttökelpoisena kuukausia päiväyksen jälkeen.
Huoneenlämmössä. Munien pitää kuitenkin olla huoneenlämpöisiä kun niitä käyttää, enkä ikinä muistaisi ottaa niitä jääkaapista pois ajoissa.
Ikinä ei ole ollut pilaantuneita munia ja säilyvät hyvin parasta ennen päiväystä pidempääkin. Meillä on vielä kesäisin sisällä 30 astetta lämmintä, eikä ikinä ole ollut ongelmia.
Itsellä kerran pilaantui munat huoneenlämmössä, en muista enää kauanko olivat siinä. Jääkaapissa ei ole koskaan pilantuneet. Viimeksi tänään tein munakkaan suoraan jääkaapista eikä mitään valittamista.
Nyt pistin jääkaappiin. Minulla menee yleensä joku viikko ennen käyttöä, ja monesti keltuaiset hajoavat siinä vaiheessa, viimeksi keittäessä kelluivat, joten tällä kertaa pistin heti jääkaappiin, kun siellä on tilaa.
Jos kierto on nopea ja jääkaappi täysi, niin voin jättää pöydällekin.
Riippuu täysin siitä kuinka usein käytän kananmunia, jos päivittäin niin huoneenlämmössä.
Munakukkarossa.