Aattelin hankkia massaspektrometrin yms laitteita jotta voin analysoida eri mitä yhdisteitä eri aineet
sisältää. Esim. ostan viiniä jota kuvaillaan vadelmaiseksi ja aavistuksen savun makuiseksi. Analysoin mitä yhdisteitä viinissä on ja onko ne samoja tai samankaltaisi mitä on savussa ja vadelmassa. Jos ei ole niin julkaisen viiniarvostelun ja tutkimustulokseni siitä ja totean että: ei pidä paikkaansa - myth busted
Kommentit (5)
Noita viini arvosteluja olen aina ihmetellyt, miten nyt rypäleistä väsätyssä juomassa voi olla ties mitä makuja jollei ole lisätty luontaisia tai keinotekoisia aromeja
Ei kai siinä jos pätäkkää riittää.. Ja osaa käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Noita viini arvosteluja olen aina ihmetellyt, miten nyt rypäleistä väsätyssä juomassa voi olla ties mitä makuja jollei ole lisätty luontaisia tai keinotekoisia aromeja
Viinin jäymksen ja kypsymisen aikana muodostuu kemiallisia yhdisteitä, joilla on oma tuoksunsa. Niiden yhdistelmistä muodostuu viinin aromi. Harjaantunut maistaja osaa erotella niitä aromeja toisistaan. Ja ihan yhtälailla ruoasta ja muista juomista niitä voi erotella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noita viini arvosteluja olen aina ihmetellyt, miten nyt rypäleistä väsätyssä juomassa voi olla ties mitä makuja jollei ole lisätty luontaisia tai keinotekoisia aromeja
Viinin jäymksen ja kypsymisen aikana muodostuu kemiallisia yhdisteitä, joilla on oma tuoksunsa. Niiden yhdistelmistä muodostuu viinin aromi. Harjaantunut maistaja osaa erotella niitä aromeja toisistaan. Ja ihan yhtälailla ruoasta ja muista juomista niitä voi erotella.
No, miksei vain lähinnä viinejä arvioidaan ja hehkutetaan? miksei yhtä hyvin jotain vissy vettä, jauhelihaa, ranskalaisia, makkaraa jne...
Paljon rahaa sulla, ja kova luotto osaamiseesi. Ehkä kannattaisi perehtyä vähän aistifysiologiaan vielä.