Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi tekemäni lasagne maistuu pahvilta ja pannukakku palaa pohjaan? Missä vika?

Vierailija
05.03.2021 |

Lasagne on yksi inhokkiruokani, kun maistuu pahvilta ja jää raa'aksi että kuivaksi kuin Saharan autiomaa. Pannari kohoaa ja kupruilee uunissa palaen pohjaan ja on myös hemmetin kova. Mikä piru näiden kanssa menee pieleen, vaikka noudatan ohjeita ja annosmääriä. Miten sinä onnistut?

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota uudet reseptit käyttöön jos vanhoilla ei onnistu...

Vierailija
2/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistat liian kuumalla liian kauan. Uunitkin on erilaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaihda parempaan reseptiin.

Vierailija
4/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et yksinkertaisesti osaa tehdä ruokaa, etkä viitsi opettella sitä kunnolla tekemään.

Vierailija
5/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ota uudet reseptit käyttöön jos vanhoilla ei onnistu...

On kokeiltu monilla eri resepteillä...

Vierailija
6/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

joo,jos pannariin laittaa yhtään liikaa jauhoja niin saat tosiaan piikkilankaestettä tai mitä se inttikielellä onkaan,laita vähemmän ja sitte salainen aseeni,laita pellille ekana voimöykkyjä,sulata ne uunissa ja sitten kaada taikina siihen päälle,joo ja laita vähän alemmas lämpöä ku ohjeessa

Lasagne maistuu pahville,kun on liian kuivaa,laita kunnolla kastikkeita,niin että ne levyt uppoaa,ja joo,lämpöä matalammalle ja kun sammutat uunin,anna vaan olla jälkilämmössä vielä vetäytymässä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paistat liian kuumalla liian kauan. Uunitkin on erilaisia.

On kokeiltu alemmilla lämpötiloilla mutta jäävät raa'aksi.. Uuni on suht uusi.

Vierailija
8/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

et ole vaimoainesta, se siitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

On jo aika taitava että saa lasagnen maistumaan pahalta :)

Mausta hyvin, tarpeeksi kastiketta, ettei jää tympeän kittanaksi.

Pannukakku joko liian kuumassa uunissa tai väärällä "tasolla" uunissa. Eikä kannata sitä uunin luukkua availla paiston aikana.

Vierailija
10/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet huono kokki aivan kuten minäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Paistat liian kuumalla liian kauan. Uunitkin on erilaisia.

On kokeiltu alemmilla lämpötiloilla mutta jäävät raa'aksi.. Uuni on suht uusi.

Oletko pidentänyt paistoaikaa laskiessasi lämpötilaa?

Vierailija
12/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sillä aikaa kun teet kastikkeita, laita lasagnelevyt kylmään veteen odottelemaan. Siinä ne vähän pehmenee. Ei kannata laittaa puolta tuntia aiemmin mutta testaile mikä on hyvä omaan ruokaan. Toimii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Paistat liian kuumalla liian kauan. Uunitkin on erilaisia.

On kokeiltu alemmilla lämpötiloilla mutta jäävät raa'aksi.. Uuni on suht uusi.

Jos matalammalla lämpötilalla kypsentää, täytyy pitää lasagnea pidempään uunissa. Monissa ohjeissa on lätkäisty, että 40min uunissa 175 asteessa, mutta kyllä tällöin se lasagne kannattaa suosiolla pitää uunissa kokonaisen tunnin vaikka niin, että ensin 45min 175 asteessa ja sitten lämmöt pois ja antaa muhia vielä vartin. Sitä (juusto-)kastiketta pitää myös olla kunnolla niin, että loota ui siinä, jolloin voi rauhassa pitää lasagnen uunissa pidempään eikä nesteet häviä kypsennysvaiheessa.

Pannariin vähemmän jauhoja, ettei tule kovaa. Se saakin olla inasen löysää ulos otettaessa, mutta kyllä se siitä jähmettyy ennen pitkään, kunhan ei nyt ihan selkeästi raa'aksi jää. Myös ne "palaneet" kohdat kuuluu asiaan, itse ainakin tykkään että pannari näyttää kuin kuun pinnalta, eli löytyy niitä kraatereita.

Vierailija
14/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee Valion ohjeen mukaan https://www.valio.fi/reseptit/lasagne-1/, onnistuu aina ja on hyvää.

 Arabian Uunikokki lasagnevuoka on sopivan kokoinen vuoka tuolle ohjeelle. Sipulimäärää voi vähentää, jos haluaa. Valkokastikkeen voi tehdä tavalliseen maitoon ja halutessaan myös ilman juustoa. Tulee ihan yhtä hyvää, kuin alkuperäisellä ohjeella. 

Kannattaa kokeilla, ei voi mennä pieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

andytähtietiede kirjoitti:

et ole vaimoainesta, se siitä

Sanoo mies, joka ei itse osaa tehdä mitään.

Vierailija
16/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

andytähtietiede kirjoitti:

et ole vaimoainesta, se siitä

Sanoo mies, joka ei itse osaa tehdä mitään.

Osaan tehdä ruokaa hyvin. Mutta en sentäs niin hyvin kuin vaimoni.

Vierailija
17/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Paistat liian kuumalla liian kauan. Uunitkin on erilaisia.

On kokeiltu alemmilla lämpötiloilla mutta jäävät raa'aksi.. Uuni on suht uusi.

Oletko pidentänyt paistoaikaa laskiessasi lämpötilaa?

Oi, kyllä maar!

Vierailija
18/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sillä aikaa kun teet kastikkeita, laita lasagnelevyt kylmään veteen odottelemaan. Siinä ne vähän pehmenee. Ei kannata laittaa puolta tuntia aiemmin mutta testaile mikä on hyvä omaan ruokaan. Toimii!

Kiitos! Pitää kokeilla. Olen laittanut levyt sellaisenaan.

Vierailija
19/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olet huono kokki aivan kuten minäkin.

Nah! Olen huono tekemään moisia hiilaripommeja, mutta meillä mies on parempi kokki.

Vierailija
20/23 |
05.03.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

andytähtietiede kirjoitti:

et ole vaimoainesta, se siitä

Olen ollut naimisissa jo yli 10 vuotta ja osaan tehdä muiden maiden ruokia mutten näitä mainittuja. Meillä mies kokkaa herkullista ja tulista ruokaa. <3

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme kahdeksan