Onko kananmunan kuoretkin terveellisiä?
Luin jostain että puolet yhden munan kuoresta riittää tyydyttämään ihmiset kalsiumin tarpeen
Kommentit (13)
Saako jostain ostaa valmista jauhetta?
Vierailija kirjoitti:
Saako jostain ostaa valmista jauhetta?
Hei voisko joku perustaa yrityksen ja valmistaa terveysjauhoa kananmunien kuorista? Kuoria sais varmaankin leipomista.
Syön aina kananmunat raakana ja kuorineen. Todella hyvää!
Voihan sen kananmunankuoren itsekin jauhaa morkkelissa? Ajattelin kokeilla ja antaa myös huonekasveilleni. Kuulemma kasvit tykkää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saako jostain ostaa valmista jauhetta?
Hei voisko joku perustaa yrityksen ja valmistaa terveysjauhoa kananmunien kuorista? Kuoria sais varmaankin leipomista.
"DAVA Foodsilla on oma kuorilaitos, jossa jalostetuotteista ylijääneet kananmunankuoret kierrätetään 100%:sesti. Kuoret rouhitaan, kuumennetaan, seulotaan ja pakataan, minkä jälkeen ne lähtevät jatkokäyttöön erilaisiin lannoite- ja rehutuotteisiin. Tällöin niiden sisältämä kalkki saadaan hyötykäyttöön, eikä synny ylimääräistä jätettä."
Kuoret pesastaan ja kuivataan. Sitten se jauhetaan hienon hienoksi jauhoksi. Sitä voi syödä itse, antaa eläimelle tai vaikkapa kalkittaa puutarhansa.
Mä aloitan kuorien keräilyn vuoden alussa ja sitten kun lumet alkaa vetelee viimeisiään pihassa, niin kalkitsen sillä munankuorijauheella.
Parikytä vuotta tällä reseptillä ja puutarha kukoistaa.
Vierailija kirjoitti:
Voihan sen kananmunankuoren itsekin jauhaa morkkelissa? Ajattelin kokeilla ja antaa myös huonekasveilleni. Kuulemma kasvit tykkää.
Morkkelissa? Kuulostaa pieneltä krapulalta.
Vierailija kirjoitti:
Voihan sen kananmunankuoren itsekin jauhaa morkkelissa? Ajattelin kokeilla ja antaa myös huonekasveilleni. Kuulemma kasvit tykkää.
Jos itse syö, tässä kuumennetaan munat ensin. Voi kai syödä ilmankin, kun jauhaa ensin kunnolla. Jos laittaa kukkamultaan tai vaikka koiranruokaan, jauhaa pitää silloinkin.
Voi kiitos! Nyt syömään muna kuoria. Olen heittänyt aiemmin suoraan kompostiin
Vierailija kirjoitti:
Syön aina kananmunat raakana ja kuorineen. Todella hyvää!
Nieltkö kokonaisena vai puraisetko ensin? Eikö tartu kuoret kurkkuun?
Kokeilin. tarttui kurkkuun kova pala.
Joo. Imeytyy paremmin kuin pilleripurkin kalsium. Mutta pitää pureskelua jauhoksi.